Välaki meghallgatná a raccsolásom és megmondaná mennyire nem lehet érteni? És hogy javítható-e még? 14L
Sziasztok!
14 éves lány vagyok,születésem óta (vagyis mióta beszélek)
azzal a fránya R betűvel van a gondom,logopédushoz azt hiszem oviba jártam fél évig,de elköltözzünk,azóta minden nap szinte gyakorlok és eddig teljesen kihagytam a R betűt aztán talán ilyen H hangot mondtam most meg talán mintha valamivel javult volna,de lehet,hogy csak bebeszélem.Tudom ne foglalkozzak vele meg minden csakhát gondolom mindenkit zavar éshát csak jobb mindent megtenni és csak utána beletörődni.
Na nem untatlak köszi,ha az idődet áldozod rám.
/A répa-retek mondókát vettem fel a gépemen de nem tudom hova töltsem fel,ha megmondjátok mit vegyek fel azt is elmondom csak mondjátok meg hova töltsem fel :),ja és a nvem is R betűvel kezdődik szóval jó lenne ha értenék mit is próbálok kiszenvedni a számon/
Szerintem is jól mondod, azt hittem ennél sokkal rosszabb lesz.
Neked arra van szükséged, hogy hangosan olvassál sokat, hogy gyakorold, és így előbb-utóbb már semmilyen problémád nem lesz vele.
Köszönöm,aranyosak vagytok,jó kedvem lett csak gyorsan lelett hangolva,most családi problémák vannak(vagyis én vagyok a családban a probláma),de majd igyekszem felvenni egy 4-5 mondatnyi szövegsort és sokat fogok hangosan olvasni.
Mégegyszer köszönöm.
Én is meghallgattam, szerintem egyáltalán nem vészes. A lényeg, hogy ne erőltesd azt az R-t, úgy feltűnőbb. Én még ennyire sem tudom "pörgetni", mégsem tűnik fel senkinek rajtam kívül. :D Már megszokták.
Tanulj franciát, abban amúgy is raccsolós a kiejtés. :D (Spanyolt azt ne, mert az meg nagyon R-hangsúlyos. :P)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!