Névváltoztatáskor mennyibe kerül a bizonyítványok cseréje? (Olyan emberek válaszát várom, akik megváltoztatták a nevüket. )
Figyelt kérdés
- Általános iskolai bizonyítvány
- Gimnáziumi bizonyítvány
- Gimnáziumi érettségi bizonyítvány
- Leckekönyv
- Főiskolai diploma
- Egyetemi diploma
- Oklevélmelléklet
2017. okt. 29. 08:14
1/11 A kérdező kommentje:
A nyelvvizsga-bizonyítvány kimaradt.
2017. okt. 29. 08:21
2/11 anonim válasza:
Miért kellene kicserélni?
Azon a néven lettek szerezve.
Legyen mellette egy másolat a névváltoztatási okiratról, és ennyi!
3/11 anonim válasza:
Miért kéne bármit megváltoztatni? Nekem is nemrég változott a nevem, azóta intéztem hivatalos ügyeket... Arra való a születési név.
4/11 anonim válasza:
Úgy tudom, csak a személyit kell intézni (meg útlevél), de ott egy változtatásig ingyenes
5/11 anonim válasza:
A hivatalos okmányok (személyi stb.) ingyen van. A többit én nem változtattam. Úgy tudom, hogy a bizonyítványokból csak másodlatot adnak vagyis nem "eredetit".
6/11 A kérdező kommentje:
2. A születési név megváltoztatásáról lenne szó, nem asszonynévről. Ilyenkor a bizonyítványokkal tehát az a teendő, amit a második írt, vagy minden sztornó és ki kell állítani az új néven?
2017. okt. 29. 08:37
7/11 anonim válasza:
Ha nem gond válaszolok a kérdező helyett. Azért kell kicserélni az igazolványokat, mert ha a születési neve változik valakinek, akkor a régi neve megszűnik vagyis nem használhatja tovább, mert az bűncselekmény. A születési anyakönyvi kivonatot is elveszik és újat kap ilyenkor.
8/11 anonim válasza:
A biziknél elég ha csatolod a névváltoztatásról szóló papírt. Azt max. Állásinterjún kérik amúgy nem sok Mindenkit érdekel.
9/11 anonim válasza:
Ha születési nevet változtatod, akkor legyen egy papír arról, hogy mi volt az eredeti neved és kész (fix, hogy van róla határozat). Nem értem, mit kell itt túlbonyolítani.
10/11 A kérdező kommentje:
Köszi, Utolsó!
2017. okt. 29. 08:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!