Lakásom utólagos homlokzati hőszigetelésébe érdemes-e belefognom?
Kb. 35 éves tégla építésü lakásomat tavaly belülről teljesen felújítottam. Ezzel egyidejüleg a nyílászárókat is kicseréltettem.
Hatalmas fűtésszámlát fizetek, és mégis "sütnek" a falak a hidegtől. Ráadásus több helyen penészesedik, a falról folyik a víz.
Persze kivülről le lehetne szigetelni, de a problémás helyeken nem igazán megoldható (szerintem). Ilyen például az erkély, itt nem megoldható a hőhídmentesség. Ráadásul a lépcsőház is jégverem. Ide túlzottan vastag hőszigetelést nem tudnék feltenni, azért, hogy ne sokat vegyek el a helyből. A padlásteret (mivel felettem már csak az van) pedig nem tudnám szigetelni, mivel közös tulajdonként többen pakolnak (járnak) rá.
Ti mit gondoltok?
Milyen "független" szakembert kellene megkérdeznem? Hiszen akik szigetelősök hírdetik magukat, azt fogják mondai: tuti meg kell csináltatni! Kinek a szakterülete ez? Építészé, vagy kié?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!