Félek az utcán este, mit tegyek?
Fiú vagyok 15 éves,és ha mondjuk barátokkal vagyok lent akkor biztonságban érzem magam.
Próbáltam már hogy sokszor lejárom egyedül,és leküzdöm a félelmem de nem sikerül,egyszerüen nem tudok nyugton lenni.
Mért van ez?
Vagy más áll emögött? Talán ez nem is félelem?
Köszönöm a válaszokat
Hát félek hogy megtámadnak,vagy megvernek és nem értem mért.
Sokan mondták hogy nincs mitől félnem mert kevés az esélye hogy megtámadnak.
És amikor az utcán vagyok akkor mindig nézek a hátam,mögé meg balra,jobbra,hogy jön e valaki
És mindig bennem a görcsölés,és izgulom
Már nagyon zavar és tanácstalan vagyok
Köszönöm a válaszokat!
Egyszerűen nem tudom mért van ez velem de nagyon zavar
Értem de én fiu vagyok és ez még szégyen is....
Egy férfi nem félhet sötéttől
Legalábbis én ezt szégyenlem nagyon....
Nekem kéne megvédenem a nőket
De egyszerüen nem értem mért de nem tudom leküzdeni.
Lehet valami lelki probléma lehet?
Ha félsz, járj el valami jó kis küzdősportra. Tiszta haszon. Mozogsz, edződsz, és adott esetben meg tudod védeni magad.
Én is félek, bár én is lány vagyok. Főleg mióta 1ik szilveszterkor néhány srác elkezdett követni meg ordibálni, pedig 5en voltunk...
Kedves kérdező!
Nem is olyan ritka probléma, amit leírsz. A Te esetedben a többszöri kommentjeid után úgy érzem, hogy bizonyos helyzetekben (sötétség, utca, ismeretlen terep) a félelmed már szorongásos állapottá változik. Ezeket az állapotokat, fóbiákat ma már eredményesen lehet kezelni. Mindenképpen javasolom, hogy beszélj a szüleiddel, és keressetek fel egy pszichiátert. Egy ilyen szakember tud segíteni Neked, és egyáltalán nem ciki, viszont sokkal jobb lesz Neked, ha majd már tudod kezelni az ilyen helyzeteket.
Valamit elfelejtettem még hozzátenni a kérdésemhez.
Nem is tudom,nem az hogy a sötétségtől félek hanem az emberektől
Eléggé visszahuzodó de egyben humoros személyiség vagyok
És sokszor a sötétben az emberekhez füzött félelmem teszi ezt az állapotot velem.És ha mondjuk megyek egy szórakozóhelyre akkor nem tudok nyugton kikapcsolodni mondjuk egy fárasztó iskolai hét után...Mert igenis nekem is kell valami kikapcs,attól még hogy tanulok :-)
És szórakozóhelyre se szeretek járni,inkább maradok otthon TV-zni vagy egyéb elfoglaltság,és egyszerűen nem értem miért van ez.
Nem tudnám megmondani hogy miért érzem igy magam,érzem a tudatomban hogy ugyanmár...ezért nem szólhatnak le,nem fog neked jönni úgysem....és mégis parázom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!