Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha meghalt a...

Mit tegyek, ha meghalt a madaram miattam, és én ezt nem tudom megbocsájtani magamnak? Többi lent.

Figyelt kérdés
13 éves vagyok, majdnem 14 és sok időt kell fordítanom a szüleimmel a tanulásra, hogy jó helyre vegyenek fel. De ezen felül én ég szoktam Xboxozni talán valamivel többet, mint tanulni. Van nekünk 2 sziklapapagájunk, akiket én szoktam etetni, és akikkel én foglalkozom (éneklek nekik, beszélgetek velük stb.) és általában 3 naponta szoktam őket etetni. De ezen a héten nem így volt. Az előző hét szombaton voltak utoljára megetetve, mert beteg voltam, hánytam stb. Hétfőn itthon maradtam, kedden suliba voltam, szerdánd is meg csütörtökön meg pénteken is, közben minden nap tanultam anyával. De közben megfeledkeztem a madarakról. Ha talán nem Xboxoztam volna péntek délután, akkor még mindig élne! De meghalt, ma délután vettem észre. A másik élt, de ő se volt jó bőrben. És most nekem szünni nem akaró lelkiismeretfuldalásom van, minden másodpercben sírni akarok és dühös vagyok fékezhetetlenül magamra, mert ez a madár akár még többet is élhetett volna és ez a madár a család része volt bő 15 évig. Akkorát ütöttem az üvegszekrnybe, hogy vérzik és rosszul vagyok meg még fejem is nagyon fáj. Nem tudom hogy mit tegyek, egyszerűen képtelen vagyok őt elfelejteni, talán nekem is az lenne a legjobb, ha már nem élnék. Kérlek segítsetek valahogy!

2016. dec. 3. 19:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Velem már azért kiabáltak, mert egy órával később adtam a kutyámnak enni. Remélem anyád nem patyolgatot emiatt. Örökké a lelkesen szárad szegény madár halála.
2016. dec. 4. 21:02
 12/15 A kérdező kommentje:
Örökké bennem lesz az emléke. Rám száradt. Beszéltem anyával, azt mondta, hogy a másik papagáj elvette az életét, ordibálózott vele. Eleinte hiányzott neki, de amint a beépítésből behoztuk ide, azóta szinte mintha el is felejtette volna. Az egész család a temetés erejéig emlékezett rá. De én órákig a sír mellett voltam, kidíszítettem és rengeteget imádkoztam. De még mindig ugyanúgy érzem magam.
2016. dec. 4. 21:40
 13/15 anonim ***** válasza:
Gyakori kérdésekre bezzeg van időd. De legalább gyászolsz. Van, akinek meghal az állata, megsem siratja csak vesz egy másikat.
2016. dec. 4. 23:06
 14/15 anonim válasza:

Szia!

Nekünk nyàron halt meg az egyik papagàjunk.Van a madaraknàl pàr napos betegség amit gyógyítani sem tudnak.

Utàna aggódtunk hogy Molli ne menjen utàna de szerencsére nem kapta el.Kisfiamat(7éves) nagyon megviselte.Ez volt az első halàl az életében ami eljutott a tudatàig. Ő is magàt okolta.

2016. dec. 14. 19:02
 15/15 anonim ***** válasza:

13 éves, és egy vacak madárról van szó. Nem kell elszedni a fejét. Nyilván felelőtlen, de van,a kinek nem való az állattartás. Viszont 15 éves volt a papagáj, amúgy se volt neki sok hátra. Attól még ha a fiam volnál egy orbitális lebaszást kapnál tőlem, de hangsúlyozom, hogy nem azért, mert elpusztult a madár (oké, nem lehetett túl kellemes halála neki), hanem mert elvárnám a gyerekemtől, hogy 13 éves korára már kialakuljon ennyi felelősségtudat benne. Gondolj csak bele, ha gyereked lesz, azt se eteted meg, inkább xboxozol? Nyilván nem. Reméljük nem. Ebből a szempontból még hasznos is lehet hogy kimúlt, hátha ennek hatására elkezdesz felnőni, mert rájöttél, hogy sok hibát könnyű kiküszöbölni egy kis odafigyeléssel, visszacsinálni viszont nem lehet.

Egyébként meg ha napokig nem volt kajájuk, a szüleid miért nem etették meg?

2017. júl. 10. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!