Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen a gimis élet?

Milyen a gimis élet?

Figyelt kérdés
8.osztályos vagyok, már alig várom a gimnáziumot, de egyben nagyon félek is. Várom a véleményeket, tapasztalatokat, milyen is a gimis, milyen a gólyatábor, milyen az első nap/hét. Hogyan lehet a legjobban beilleszkedni, miben kell a gólyatáborba, és az iskolába az első nap menni, a tanárokkal hogyan viselkednek, a nagyokkal hogyan viselkednek. Van olyan, hogy kiközösítenek vkit, és kit? A csúnyákat, a szegényeket, az okosakat, a vitákat, a barnább/fehérebb bőrűeket, a vidékieket, a visszahúzódóakat, vagy a nagyképűeket? Milyen programok vannak (gólyatáborban, iskolában)? Nehéz a tanulás eleinte? Olyan a gimis, mint az amerikai filmekben? És ha esetleg lenne az egri pásztorvölgyiről tapasztalatok/véleményetek, annak örülnék(oda szeretnék majd járni) Köszönöm a válaszokat!

2016. nov. 8. 21:21
 1/10 A kérdező kommentje:
*a nagyokkal/tanárokkal hogyan VISELKEDJEK; az okosakat, a BUTÁKAT; olyan a GIMI bocsi az elírásért😃
2016. nov. 8. 21:29
 2/10 anonim ***** válasza:
95%
Az a lényeg, hogy mindig add önmagad. Kiközösítés nagyon suli/társaságfüggő, a gólyatábor jó buli, érdemes elmenni rá de az kb sulinként más. Egyáltalán nem kell sokat tanulni, kb ugyan azokat fogjátok venni mint fölsőben csak részletesebben.
2016. nov. 8. 21:32
 3/10 Rozsda~RUST ***** válasza:
27%
Ha osztályközösség tagja akarsz lenni akkor mindenképp gólyatábor és ott légy aktív. Én lassan kezdek beilleszkedni.
2016. nov. 9. 15:39
 4/10 anonim válasza:
94%
Az első nap lényegében semmilyen.. nálunk mindenki ült a helyén és nyomta a telefont a szünetekben.Az első hét mindenféleképpen az ismerkedésről szól,kialakulnak a barátságok stb.A gólyatáborról nem tudok véleményt mondani mivel nekünk nem volt.Nálunk gólyavató volt,amire műsort kellett csinálni és be kellett öltözni.Ami a legfurább az az,hogy a tanárok magáznak minket.Uhm.. ez a kiközösítés személyfüggő.. azzal nem tudsz mit csinálni ha valaki kiközösít egy embert az osztályban,de nálunk nincs ilyen.Programok a szokásos ált. iskolások..ilyen ünnepi műsor meg olyan..Nem nehéz hanem sok! Ez fontos.A filmekhez maximum annyi köze van,hogy amikor csöngetnek akkor óra vége..nincs olyan,hogy ráhúznak. /Szombathely , HBSZ,Közgazdasági informatikus
2016. nov. 9. 22:04
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Jöhetnek még :)
2016. nov. 11. 19:03
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia!:) Én Pásztorvölgyis vagyok, elsős, szóval elég frissek a tapasztalataim :D Én általánosban nem oda jártam, így még több tippet tudok adni (legalábbis remélem :).) Személy szerint nagyon félénk vagyok, nehezen nyílok meg másoknak, adom önmagam, nagyon féltem a beilleszkedéstől. Ahogy kikerült a felvettek listája belekerültem egy facebookos osztálycsoportba, oda mindenképp írj, próbálj hozzájuk közelebb kerülni. :D Ha szerveznek nálatok a osztálytalálkozót nyárra, stb. mindenképpen menj el. Nálunk volt ilyen, el is mentem, és látszólag könnyebb volt beilleszkedni. Ne ijedj meg, eleinte nehéz lesz a barátkozás, de csak azért mert akik ugyanabba az általánosba jártak már össze vannak szokva. Ez nem is fog megváltozni. Barátkozz mindenkivel, keress barátokat, de a régi barátságokat NE rombold szét. :) Tanulás: Első évben 3 részre lesztek osztva szintfelmérő alapján. Szeptember 1-jén (vagyis az első nap, legyen az akármikor :D) írjátok meg, mi a KNY-ben még aznap meg is kaptuk ki hova megy (A, B vagy C csoport). Én A-s lettem, így bekerültem a "legjobbak" közé. Ha esetleg A-ba kerülnél figyelmeztetnélek, hogy többet várnak el, mint a másik kettőtől. Több külön feladatot, nyomtatott lapot, stb. kaptok, de a másik két csoportnak se könnyű. A B-seket általában nagyon kevés választja el az A-tól, a C-sek akik keveset tudnak angolból, vagy akár semennyit. Ott is nagy a hajtás, hisz év végére az egész osztályt egy szintre hozzák. Bekerülni könnyebb, mint bent maradni, de ha tanulsz és szorgalmas vagy az sem okoz gondot. :) Iskolai programok vannak természetesen, diáknap(ok), első nap gólyaszívatás (arra már előre készülj lelkileg! :D Nagyon-nagyon vicces és jó, de rendesen szívatnak), halloween, ilyenek. :)
2016. nov. 12. 12:06
 7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a választ! (egyébként én is a KNY-be fogok jelentkezni)
2016. nov. 13. 20:37
 8/10 anonim ***** válasza:
90%
Megkérdezhetem, hogy honnan jössz? Jössz nyíltnapra?
2016. nov. 13. 21:04
 9/10 anonim válasza:
100%
Szia!:) Masodeves vagyok a PVG-ben, en videki vagyok es kollegista is. Az elso ev nem annyira nehez, ha csak nem a nullarol kezded az angolt. Heti 16-18 angolgolra szamits az elso evben, de ez a masodik szazszor nehezebb. Bejon a tobbi tantargy (elso evben angolon kivul csak masodik idegen nyelv, irodalom, nyelvtan, matek es tesi van), bejonnek az angol tantargyak (szemely szerint nekem a civil a legnehezebb). Nagyon kedves mindenki mindenkivel, es az osztalykozosseg is jo altalaban minden osztalyban. :) Nincsenek sznobok, aligha tudnek parat mondani. Mindenki buszke a masik sikereire, es korulbelul ugy tudnam az iskolat jellemezni, mint egy nagy csalad. :) A tanarok is nagyon jok, legalabbis akik engem tanitanak. Rengeteg program van, es sok lehetoseg, hogy kiforrjon a sajat enunk es mutassunk valamit magunkbol. :) A csere kapcsolat is jo, bar ahogy eddig tapasztaltam, a franciaknak nincsen jo angol tudasuk... :D Franciabol van egy lektori ora is, van angol nyelvu lektorral is heti egy ora minden osztalynak. En oroszt tanulok, iden lett uj tanarom es szerencsem van, 'ert az anyanyelve az orosz es igy hatekonyabban lehet tanulni :) Egyedul a tesi tanarokrol van meg a velemenyem, de ezt megtartom magamnak :D Ha barmi kerdesed van, nyugodtan irj!:)
2016. dec. 16. 23:57
 10/10 anonim válasza:
100%
Én is a PVG-be akarok jelentkezni :D
2017. jan. 7. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!