Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » 13 évesen késő elkezdenem...

13 évesen késő elkezdenem zongorázni? (lent)

Figyelt kérdés

Kérlek ne nézettek hülyének, de le kell írnom.

Egyszerűen nem tudom mit akarok.

Tetszik a zongora ( hangja, kinézete stb.) és arra gondoltam mi lenne h ha elkezdenék megtanulni rajta játszani is.

Viszont félek attól h nem fog menni.

8 éves koromtól, 10 éves koromig furulyáztam, aztán átmentem fuvolára.

A fuvolát meguntam, elegem volt belőle.Állandóan csak fújni és fújni. (nagy az orrmandulám, ezért nehezen kapok az orromon levegőt, szinte csak a számon lélegzek).

Nem nagyon ment mert nehéznek is éreztem a fuvolát, meg hát az előbb említett légszomj...

Valamint mivel nem volt időm szolfézsre járni, ezért alig tudtam kottát olvasni. (jó azért ment, de voltak hibáim)

Szóval abbahagytam.

Mára már semmire nem emlékszem.Talán pár hangra.

Szóval bővebben a kérdésem az lenne h teljesen a nulláról érdemes elkezdeni zongorázni?

Zongoránk nincs itthon és nem is tudnánk venni így mindjárt egy komolyat de talán a szintetizátor megoldható lenne.

2016. aug. 20. 23:09
 1/7 A kérdező kommentje:

Amúgy azért fontos nekem ennyire a kérdés, mert mivel a fuvolát, meg még 2-3 szakkört abbahagytam félév vagy 2 év után, ezért a szüleim már nem akarnak, "nem biztos dologba befektetni".Mármint attól félnek h ezt is megunom és ott hagyom...

Ezért nem tudom h motiváljam magam...jaj pedig olyan jó lenne zongorán játszani... :/

2016. aug. 20. 23:13
 2/7 anonim ***** válasza:

Sosem késő elkezdeni, felnőtt korban is meg lehet tanulni valamennyire egy hangszeren játszani, ha nem is leszel már nagy valószínűséggel zongoraművész.

De bármilyen hangszeren szeretnél jól játszani, az nem fog menni egy év alatt, és a szolfézst is meg kell hozzá valamennyire tanulni. Így akkor érdemes elkezdeni, ha úgy látod, ha pl. egy év múlva már nem lesz újdonság a zongorázás, akkor is rá tudod venni magad, hogy folytasd.

2016. aug. 20. 23:26
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Sajnos nem biztos h ebben az évben elkezdhetem mert már lehet h nem lehet jelentkezni a zeneiskolába...Valószínű h betelt a jelentkezés.

Ezért lehet h csak 14 évesen kezdek majd el zongorázni.:(

2016. aug. 20. 23:39
 4/7 anonim válasza:
A zongorát sose késő elkezdeni. Én már 12 éve boldogítom a hanszert :)Igaz hogy elég korán kezdtem, de ha van kitartásod, és szereted amit csinálsz, akkor megéri belekezdeni. Sok sikert :)
2016. aug. 23. 09:32
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek. :)

Viszont néztem videókat, és mindenki olyan gyorsan "játszik"...

Félek h én nem tudok majd így játszani,bocsi önbizalom hiányom van :(

Ha most kezdek bele, akkor gyakorlással eljuthatok odáig h eltudjak játszani most népszerű zenéket?

2016. aug. 24. 01:42
 6/7 anonim válasza:
A 4-es vagyok. Hidd el, elejével nekem sem ment az a bizonyos gyors játszás. Idővel és rengeteg gyakorlással te is belejösz. Amúgyis nem minden darabnak áll jól a gyors tempó Van amelyiket kifejezettem lassan kell játszani, mert összemosódik. Jobb ilyenekkel kezdeni először, utána pedig folyamatosan rátérni a komolyabb dolgokra. Ha ráérzel, nem olyan nehéz ez, hidd el :)
2016. aug. 25. 11:47
 7/7 anonim válasza:
Én nagyon korán kezdtem a zongorát, mindenki azt mondta, hogy nem jó, hogy ilyen kicsi gyerek zenél. Aztán most nagyon sikeres vagyok, hangversenyeken játszom. A testvérem 17 éves korában elkezdett zongorázni és 2 év után már szinte úgy játszott, mint én! Mondjuk lehet, hogy közrejátszik az is ebben a dologban, hogy a családomban kb. mindenki zongorázik vagy balettozik (én is balettozok) Szóval szerintem próbáld meg, mert végül is sohasem késő elkezdeni! Hajrá! Sok sikert kívánok! (:
2021. jan. 12. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!