13 évesen késő elkezdenem zongorázni? (lent)
Kérlek ne nézettek hülyének, de le kell írnom.
Egyszerűen nem tudom mit akarok.
Tetszik a zongora ( hangja, kinézete stb.) és arra gondoltam mi lenne h ha elkezdenék megtanulni rajta játszani is.
Viszont félek attól h nem fog menni.
8 éves koromtól, 10 éves koromig furulyáztam, aztán átmentem fuvolára.
A fuvolát meguntam, elegem volt belőle.Állandóan csak fújni és fújni. (nagy az orrmandulám, ezért nehezen kapok az orromon levegőt, szinte csak a számon lélegzek).
Nem nagyon ment mert nehéznek is éreztem a fuvolát, meg hát az előbb említett légszomj...
Valamint mivel nem volt időm szolfézsre járni, ezért alig tudtam kottát olvasni. (jó azért ment, de voltak hibáim)
Szóval abbahagytam.
Mára már semmire nem emlékszem.Talán pár hangra.
Szóval bővebben a kérdésem az lenne h teljesen a nulláról érdemes elkezdeni zongorázni?
Zongoránk nincs itthon és nem is tudnánk venni így mindjárt egy komolyat de talán a szintetizátor megoldható lenne.
Amúgy azért fontos nekem ennyire a kérdés, mert mivel a fuvolát, meg még 2-3 szakkört abbahagytam félév vagy 2 év után, ezért a szüleim már nem akarnak, "nem biztos dologba befektetni".Mármint attól félnek h ezt is megunom és ott hagyom...
Ezért nem tudom h motiváljam magam...jaj pedig olyan jó lenne zongorán játszani... :/
Sosem késő elkezdeni, felnőtt korban is meg lehet tanulni valamennyire egy hangszeren játszani, ha nem is leszel már nagy valószínűséggel zongoraművész.
De bármilyen hangszeren szeretnél jól játszani, az nem fog menni egy év alatt, és a szolfézst is meg kell hozzá valamennyire tanulni. Így akkor érdemes elkezdeni, ha úgy látod, ha pl. egy év múlva már nem lesz újdonság a zongorázás, akkor is rá tudod venni magad, hogy folytasd.
Köszi a választ!
Sajnos nem biztos h ebben az évben elkezdhetem mert már lehet h nem lehet jelentkezni a zeneiskolába...Valószínű h betelt a jelentkezés.
Ezért lehet h csak 14 évesen kezdek majd el zongorázni.:(
Köszönöm mindenkinek. :)
Viszont néztem videókat, és mindenki olyan gyorsan "játszik"...
Félek h én nem tudok majd így játszani,bocsi önbizalom hiányom van :(
Ha most kezdek bele, akkor gyakorlással eljuthatok odáig h eltudjak játszani most népszerű zenéket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!