Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne több önbizalmam?

Hogyan lehetne több önbizalmam?

Figyelt kérdés

Az a helyzet h elég kevés az önbizalmam, és ez engem már nagyon zavar. 17 éves vagyok. A suliban szinte nem merek kiállni senki elé mert abban a pillanatban elkezdenék dadogni meg elvörösödnék. Van egy pár "ellenségem" akikkel most egy csoportba kerültünk és hát... eléggé hülyén érzem magam, mert 1 az h ők többen vannak a másik meg ha elkezdenének piszkálni simán elvörösödnék és elég értelmetlen dolgokkal vágnék vissza :D Ilyenkor nem tudok gondolkodni.. "elszáll" a magabiztosságom és az önbizalmam is. Eléggé alábecsülöm magam. Minden "cicababa" láttán azt gondolom h ők sokkal szebbek és több mindent elérnek majd az életbe és minden fiú utánnauk szalad.. Igaz van barátom, de nem tudok nem foglalkozni ezekkel! Készültek már rólam portfóliók de nem voltak nagy hatással rám.. táncsuli se nagyon ment mert kiléptem 1 hónap után mert nem is mertem odamenni senkihez.. :S Segítsetek!!

Na meg ha osztályban elkezdenek susmorogni akkor állandóan azt hiszem én vagyok a téma és engem beszélnek ki :SS

2008. szept. 28. 10:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A susmorgásra nekem is hasnoló a reakcióm. :) Hát... ez egy olyan dolog, amit nem lesz olyan könnyű véghezvinni, mint leírni. Szerintem tisztában kell lenned saját magaddal. A képességeiddel, erényeiddel, gyengeségeiddel. Meg kell ismerned magad. Ehhez tudom ajánlani a pszichodráma-köröket. Ez ilyen önismereti színjátszás. Vagy járj olyan társaságba (baráti társaság/fanklub/akármi), ahol el tudod engedni magad és ki tudsz bontakozni. Ez is sokat segíthet. Remélem hasznát tudod venni valaminek, amit mondtam. Hajrá, sok szerencsét!:)
2008. szept. 28. 11:01
 2/5 anonim ***** válasza:
55%
Szia, én 18 éves fiú vagyok. Nekem is ilyen problémám van, vagy 3 évig húztam a dolgot, hogy kezdjek valamit magammal, de most év augusztusában végre rávettem magam. És jól tettem! Elmenten pszichiáterhez és írattam fel magamnak antidepresszánst. Sokan gyógyszer ellenesek, de el kell mondanom bevált. Még mindig vannak fenntartásaim, de már könnyen létesítek kapcsolatokat másokkal. Javaslom neked is, hogy minél előbb keress fel egy pszichiáter szakorvost és gyógyulgass!
2008. szept. 28. 11:41
 3/5 anonim ***** válasza:
96%

Önbizalomhiány ellen próbáld ki a következőt:

Nagyon fontos, hogy szeresd önmagad, mert enélkül nem lehetsz boldog. Ha nem vagy kibékülve azzal, aki vagy, blokkolod mindazt a jót, mindazt a szeretetet, amely feléd áramlik.

Válts fókuszt, és kezdj el azokra a dolgokra összpontosítani, amelyek csodálatosak benned. Gyűjtsd össze pozitív tulajdonságaidat!

Egy lapra MINDEN NAP írd fel, hogy mit szeretsz magadon! Legyen az külső, vagy akár belső tulajdonság. És hangosan olvasd fel magadnak párszor! Ezt minden nap csináld meg, 1-2 hónap alatt érezhető lesz a fejlődés, mindenképp higyj benne, hogy így lesz! Keress magadban valami jót, és mélyedj el ebben a tulajdonságban!

Ez a fajta önszuggesszió segíthet megváltoztatni a saját magadról, saját magad által felállított képet.

Ha pozitívan kezdesz gondolkodni, ha pozitív személyiségnek kezded el látni magad, akkor előbb-utóbb a körülötted élő emberek is ilyennek kezdenek el látni Téged!

2008. szept. 28. 12:35
 4/5 anonim ***** válasza:
61%
igy van,az a lényeg hogy összhangba,harmoniába legyél saját magaddal és ha ez megvan akkor megvan az önbizalom is
2008. szept. 28. 17:48
 5/5 anonim válasza:
Bután hangozhat, de mindennap írd le, amit el szertnél érni... pl: Gyönyörű vagyok... ezt írd le napi 20x és rögződni fog. Bután hangzik, de segít!!!
2009. nov. 18. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!