Hogyan lehetne több önbizalmam?
Az a helyzet h elég kevés az önbizalmam, és ez engem már nagyon zavar. 17 éves vagyok. A suliban szinte nem merek kiállni senki elé mert abban a pillanatban elkezdenék dadogni meg elvörösödnék. Van egy pár "ellenségem" akikkel most egy csoportba kerültünk és hát... eléggé hülyén érzem magam, mert 1 az h ők többen vannak a másik meg ha elkezdenének piszkálni simán elvörösödnék és elég értelmetlen dolgokkal vágnék vissza :D Ilyenkor nem tudok gondolkodni.. "elszáll" a magabiztosságom és az önbizalmam is. Eléggé alábecsülöm magam. Minden "cicababa" láttán azt gondolom h ők sokkal szebbek és több mindent elérnek majd az életbe és minden fiú utánnauk szalad.. Igaz van barátom, de nem tudok nem foglalkozni ezekkel! Készültek már rólam portfóliók de nem voltak nagy hatással rám.. táncsuli se nagyon ment mert kiléptem 1 hónap után mert nem is mertem odamenni senkihez.. :S Segítsetek!!
Na meg ha osztályban elkezdenek susmorogni akkor állandóan azt hiszem én vagyok a téma és engem beszélnek ki :SS
Önbizalomhiány ellen próbáld ki a következőt:
Nagyon fontos, hogy szeresd önmagad, mert enélkül nem lehetsz boldog. Ha nem vagy kibékülve azzal, aki vagy, blokkolod mindazt a jót, mindazt a szeretetet, amely feléd áramlik.
Válts fókuszt, és kezdj el azokra a dolgokra összpontosítani, amelyek csodálatosak benned. Gyűjtsd össze pozitív tulajdonságaidat!
Egy lapra MINDEN NAP írd fel, hogy mit szeretsz magadon! Legyen az külső, vagy akár belső tulajdonság. És hangosan olvasd fel magadnak párszor! Ezt minden nap csináld meg, 1-2 hónap alatt érezhető lesz a fejlődés, mindenképp higyj benne, hogy így lesz! Keress magadban valami jót, és mélyedj el ebben a tulajdonságban!
Ez a fajta önszuggesszió segíthet megváltoztatni a saját magadról, saját magad által felállított képet.
Ha pozitívan kezdesz gondolkodni, ha pozitív személyiségnek kezded el látni magad, akkor előbb-utóbb a körülötted élő emberek is ilyennek kezdenek el látni Téged!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!