SPOILER! Star Wars?
Egész végig a film alatt az érdekelt engem a legjobban , hogy kinek a lánya Rey. Kézenfekvő lenne ha Luke lánya lenne ahogy az is , hogy ő és Kylo testvérek lehetnének de ez szerintem érdektelen lenne és ilyesmit már ellőttek.
Ugyanakkor ott a szerintem legjobb teória erre a dologra az , hogy Rey , Obi-wan unokája , semmi sem zárja ki , hogy lehetett neki egy fia/lánya abban a 20 évben míg remeteként élt és annak lett egy lánya. És mivel mind az eredeti trilógiában mind az előzményben feltűnik a Kenobi-Skywalker harc mint fontos esemény miértne ismételhetnék ezt meg az unokáik?
Kylo nem ráncigálja Reyt sehova, ezt nem tudom honnan szedted.
A látomásában látjuk hogy 5 évesen otthagyják a Jakkun, és ott valaki tényleg ráncigálja. De ha jól megnézed, nem egy emberi kéz, hanem Unkar Plutt keze (az az ocsmányság, akitől a kaját kapja a film elején)
Továbbá azt is tudjuk, hogy a látomásban lévő Luke, aki Artura teszi a kezét, és a film végén lévő Luke között 15 év a különbség. Kylo 30 éves a 7. részben, tehát 15 évesen állt át a sötét oldalra, és mészárolta le Luke tanítványait (mikor Luke szembesül a tragédiával, a lángoló Jedi Akadémián van, ekkor teszi szomorúan Artura a kezét). Kylo és Rey között 10 év van, ezt is tudjuk. Tehát Rey 5 éves volt mikor Kylo a sötét oldalra állt, pont ennyi idősen hagyták a Jakkun. Tehát Kylo átállása és Rey Jakkun hagyása között biztosan van kapcsolat. A kérdés, miért nem ismeri Luke-ot?
Az elméletem a következő: Luke elkezdett Jediket képezni a birodalom bukása után, köztük Kylo-t is (ekkor még Ben Solo ugye). Luke végül összejött az egyik tanítványával, aki terhes lett. Ám a tanítvány érezte hogy baj lesz, érezte hogy a sötét oldal el fogja Bent csábítani, és akkor tragédia lesz. Ezért elhagyta Luke-ot és az Akadémiát, hogy egyedül nevelje a születendő gyermekét, akit nem akart kitenni veszélyeknek. Majd megszülte Reyt. Luke tudott a gyerekről, de sosem láthatta őt. Valamilyen módon Ben is tudomást szerzett róla. Végül Ben átállt a sötét oldalra, Kylo Renné vált, elpusztította a Jedi Akadémiát és a tanítványokat. Azonban volt még 3 ember akit el akart pusztítani: Luke, Rey, Rey anyja. Rey-t az anyja otthagyta a Jakkun, ő maga is elrejtőzött. Luke pedig száműzetésbe vonult.
Az elmetrükk egyáltalán nem Obi-Wan erénye, bármelyik Jedi képes rá
Egyébként Luke is használja Bib Fortunán a Jedi visszatérben
A sorozatokban mások is alkalmazzák rengetegszer. És mint mondtam Luke is csinálja Bib Fortunán
De amúgy a legnagyobb mintajedinek kizárt hogy született volna lánya. Mert Obi-Wan mintajedi. A régi jedik pedig cölibátusban élnek. Az újak (mint Luke) pedig nem biztos.
Amúgy miért lenne csalódás, ha a Luke lánya lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!