Vajon miből gondolják, vagy egyáltalán honnan veszik ezt a marhaságot hogy A vallás el fog tűnni?
hisz a hit volt és lesz is,örök akárcsak Isten.
és mégis fölmerült már egy párszor itt ez a kérdés is.
"úgy értem ezt hogy aki beakarja öt fogadni és megakar térni,az rátalál Istenre"
Én pedig már leírtam, hogy ez esetben nem istenre talál hanem arra az elhatározásra ami a fejében már korábban körvonalazódott. Tehát ha te a megtérésed előtt már elhitted a létezését, akkor nem a valós istenre találtál, hanem a hited realizálódására.
Ha olyan valóságos mint amilyennek állítod, akkor esélyem sem lenne arra, hogy úgy döntök, hogy nem létezik.
Istent szabad akaratot adott,megtehetné hogy kényszerítsen a hittre és hogy szeresd őt,de ő nem ezt akarja.
hanem hogy önszántadból szeresd és higy benne.
vagy szerinted az igazi szeretet ami kényszerítve van?
vagy erőszakkal,és félelemmel?.
itt igen is te döntötted el hogy nem hiszel Istenben.
és pont hogy azért van erre is esélyed mert Isten van és szabad akaratot adott neked is.
a döntés a tied,meny,vagy pokol.
döntést hozni csak érvek és ellenérvek között lehet, de isten létezésére nincs semmi érv.
már megbocsásd de láccik hogy nem ismered Istent.
de mind egy,ehhez csak annyit tennék hozzá hogy,arra van érv hogy nincsen?
Én pedig már leírtam, hogy ez esetben nem istenre talál hanem arra az elhatározásra ami a fejében már korábban körvonalazódott. Tehát ha te a megtérésed előtt már elhitted a létezését, akkor nem a valós istenre találtál, hanem a hited realizálódására.
azon ritka emberek közzé tartozom akit Isten kereset meg és térített észhez.
a megtérésem kor Ismertem meg Jézust.
persze már ellőtte is halottam róla de nem ismertem.
tehát ez az állításod nálam meg bukott.
"már megbocsásd de láccik hogy nem ismered Istent. "
Ebben egyetértünk.
"arra van érv hogy nincsen?"
Előbb hozz bizonyítékot a létezésére. Nem az ateisták dolga bizonyítékot szerezni egy kijelentés igazságtartalma ellen.
na persze a jó öreg ateista duma,nekem pld már bizonyított.
mint általában minden hívőnek.
de nekem pld másképpen.
elárulom neked hogy én is ateista voltam,de te az akkori hozzám képest hívő vagy,és ezt neved sértésnek.
én csak azt tudtam elhinni vagy rá mondani hogy igen ez valódi.
amit kézzel fogható vagy szemmel látható volt nekem.
és nagyon hálás vagyok Istennek s Jézusnak,hogy ennek ellenére nem hagyott elvesznem,és elkárhoznom.
köszönöm nekik.
a bizonyítás a nem létére ép oly nehéz mint a létére.
főleg egy hívő és egy ateista között,a vita mondhatni értelmetlen.
mivel mind két fél meg van győződve az igazáról.
én már csak tudom,mert mint mondtam én is ateista voltam.
és nekem prédikálhattak volna bármit is csak elmosolyogtam volna.
megjegyzem,én nem csak hiszem hogy van Isten,hanem tudom is azt.
de erről ennyi.
"hálás vagyok Istennek s Jézusnak"
A kettő egy és ugyanaz, megspékelve a szentlélekkel.
"a bizonyítás a nem létére ép oly nehéz mint a létére. "
Ismétlem: nem dolgom igazolni, hogy nemlétezik. Nektek kellene igazolni az igazatokat. Ha majd lesznek legalább kézzelfogható érveitek, akkor az ateistáknak lesz mit elemeznie, de jelenleg még az sincs.
Jelenleg a dolog úgy áll, hogy semmilyen isten nem létezik, csak a sok kijelentés szó és írás formájában.
mint már mondtam én is ateista voltam.
s ha így jobban érted, én nekem másabb volt a megtérésem mint másnak.
ugyan is azon ritka emberek közé tartozom akiket Isten kereset fel.
és bár ha még hihetetlen is,nekem a létezését kézzel fogható fizikálisan bizonyította.
értheted úgy is hogy csoda.
és sok mindent mutatott, Jézus volt az aki megtérített engem.
és ezért is mondtam azt hogy köszönöm neki is.
én már tudom azt hogy Isten,Jézus,meny,pokol,angyalok,lélek,ezek mind valósabbak mint azt gondolnánk.
az úr kegyelme legyen minden emberrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!