Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Vajon miből gondolják, vagy...

Vajon miből gondolják, vagy egyáltalán honnan veszik ezt a marhaságot hogy A vallás el fog tűnni?

Figyelt kérdés

hisz a hit volt és lesz is,örök akárcsak Isten.

és mégis fölmerült már egy párszor itt ez a kérdés is.

2015. aug. 26. 20:27
1 2 3 4 5
 21/41 Attila_the_hun ***** válasza:

"és Isten meg keresi azokat akiket arra érdemesnek tart,hogy az ő útjára terelje őket. "

Eddig azt hittem, hogy előtte mindenki egyenlő.

2015. aug. 27. 23:53
 22/41 Sanyji ***** válasza:

Janika51:

Jól beszélsz és meg is értelek, de kell valamilyen közösségbe vagy gyülekezetbe járni(ha találsz olyat), erről ír a Szentírás. A Biblia fogalma pedig ez a hitről:a hit a nem látott dolgokról való meggyőződés, a remélt dolgok valósága.

Én Jézust követem. Mondott Ő olyat, hogy járjatok teológia szakra vagy bibliaiskolákba,meg hittanra? Meg hogy legyenek köztetek érsekek, bíborosok, stb?

Tiszta evangélium, amit Jézus Krisztus lehozott a Földre, egyenesen a Mennyországból. Amit az apostolok is hirdettek. Amit nem hamisított és ferdített el az Egyház+mindenféle felekezetek. Adventisták,katolikusok, baptisták, Jehova tanúi, stb. nem is sorolom annyi van, mind tévúton jár, félrementek. Félrevezetik az embereket,a Sátántól való emberi tanításokkal. Megtűrik a bűnöket a gyülekezetekben, csakhogy megmaradjon a mennyiség és így kizsákmányolják a híveket, stb. nem is sorolom.

Istennél sosem a mennyiség a lényeg, hanem a minőség.

Olvassátok magatok emberek a Bibliát, ismerjétek meg Jézus Krisztust személyesen és kövessétek mindenben!

Áldjon meg benneteket az ÚR!

2015. aug. 27. 23:56
 23/41 Attila_the_hun ***** válasza:

" a legtöbb ateistában is benne van az,hogy de mi van ha?

vagyis mi van ha még is létezik Isten?. "

Aljas viselkedés a részedről, hogy önkényesen felhatalmazod magad arra, hogy helyettem és az összes ateista nevében beszélsz.

Nincs bennünk "ha". És soha többé ne mond az ellenkezőjét.

2015. aug. 27. 23:57
 24/41 Sanyji ***** válasza:

Attila_the_hu:

Te mondtad jól, az Isten nem személyválogató.

Mégvalamit mondok neked: Isten él! Ha keresed megtalálod.

2015. aug. 28. 00:08
 25/41 Attila_the_hun ***** válasza:

"Isten él! Ha keresed megtalálod."

Kizárólag az keresheti aki a fejében már hisz a létezésében. Ez esetben azt találja meg ami a fejében már ott van, nem pedig egy valódi Istent.

Ez történik minden hívővel. A könyv, mások, a társak elhitetik vele, hogy létezik, aztán a hite szerint megtapasztalatlanja az önön képzetét.

2015. aug. 28. 09:42
 26/41 A kérdező kommentje:

Eddig azt hittem, hogy előtte mindenki egyenlő.

igen így van,de Istent aki keresi megtalálja,s aki keresi Isten meg találja.

s íme az ajtó előtt állok és zörgetek, ha valaki meghallja az én szavamat, és megnyitja az ajtót, bemegyek.

ami nagyon fontos benne,HA VALAKI MEGHALLJA!.

Isten előtt minden ember egyelő,de nem mindenki fogadja el.

Aljas viselkedés a részedről, hogy önkényesen felhatalmazod magad arra, hogy helyettem és az összes ateista nevében.

bocs de ez nem saját vélemény!

ugyan is beszélgetem pár ateistával erről.

és még azt is mondták hogy egy bizonyos felmérés vagy már nem tudom pontosan,de sok ateista nem is merte 100% ra vállalni hogy nincs Isten.

tehát még egyszer ez nem saját vélemény!

és nem is sértés, ha valaki annak vette bocsánatot kérek nem szántam annak.

2015. aug. 28. 09:55
 27/41 A kérdező kommentje:

ja és még annyit hogy én nem azt mondtam hogy minden ateista.hanem hogy még a (legtöbb) ateistában is benne van az,hogy de mi van ha?

vagyis mi van ha még is létezik Isten?.

2015. aug. 28. 09:58
 28/41 Sanyji ***** válasza:

Attila_the_hun ezt írtad:

"Kizárólag az keresheti aki a fejében már hisz a létezésében. Ez esetben azt találja meg ami a fejében már ott van, nem pedig egy valódi Istent.

Ez történik minden hívővel. A könyv, mások, a társak elhitetik vele, hogy létezik, aztán a hite szerint megtapasztalatlanja az önön képzetét."

Pontosan fordítva van, te döntötted el magadban hogy nincs Isten , holott igazából Isten valóságosabb, mint bármi amit el tudsz képzelni.

Isten független az emberektől, de mi tőle függünk, mert ő adta nekünk az életet.

Ha te nem hiszel, mert nem is akarsz hinni benne, megteheted. Csak tudod majd mindenki felelni fog Isten előtt. És ott nehéz lesz majd érvelned, hogy miért nem hittél.

2015. aug. 28. 11:45
 29/41 A kérdező kommentje:

[link]

Isten ígérete az hogy örökké velünk lesz,tehát a hitt is és a hitt által a vallás is örök lesz.

mert mindég is volt és lesznek olyan emberek akik olyanok mint pld én vagy a 31%os.

bocsánat mert lehet hogy félreérthető volt az a kijelentésem hogy Isten megtalálja az övéit,ezzel nem azt értettem hogy Isten embert válogat.

mert Isten ellőt minden ember ugyan olyan értékes és agyellő.

úgy értem ezt hogy aki beakarja öt fogadni és megakar térni,az rátalál Istenre és Isten felkeresi és nem hagy el sohasem senkit.

Istent csak mi utasítsunk el,de ő bármikor kész fogadni minket.

és azt is mondta ha csupán csak egy is van aki az övéi közzé tartozik a népek között.

ő azért az egyért is elmegy és nem hagy el sohasem.

az övéi az ő népe a követői,azok az emberek akik megtérnek és befogadják őt.

2015. aug. 28. 18:45
 30/41 Attila_the_hun ***** válasza:

"Pontosan fordítva van, te döntötted el magadban hogy nincs Isten"

Ha a te istened -ahogy mondod is- mindennél valóságosabb lenne, akkor nem magamban dönteném el, hogy létezik-e vagy sem. Ha olyan valóságos mint amilyennek állítod, akkor esélyem sem lenne arra, hogy úgy döntök, hogy nem létezik.

Másrészről: döntést hozni csak érvek és ellenérvek között lehet, de isten létezésére nincs semmi érv, csak a szavaitok. Az pedig még ahhoz is kevés, hogy egyáltalán agyaljak azon, hogy vajon létezik-e.

2015. aug. 29. 17:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!