Vajon miből gondolják, vagy egyáltalán honnan veszik ezt a marhaságot hogy A vallás el fog tűnni?
hisz a hit volt és lesz is,örök akárcsak Isten.
és mégis fölmerült már egy párszor itt ez a kérdés is.
Sanyji, azért szükség van arra is, hogy valaki értse is a Bibliát. Például, mi 2000 évvel később nem érthetjük a szokásokat, nem egészen értjük így a rá való utalásokat, és, hogy mit, miért mondott Jézus. Kell érteni a teológiához.
Az utolsó vacsoráról is annyi tanítás van, ahány felekezet. Én honnan tudtam volna, miért fontos, ha nem tanulom? Gondolj bele: Jézus ezt mondta: "Ez az én testem", "Ez az én vérem kelyhe". Szent Pál apostol is ezt mondta: "Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret, és isszátok e poharat, az Úrnak halálát hirdessétek, amíg eljön. Azért, aki méltatlanul eszi az Úr kenyerét, vagy issza az Úr poharát, vétkezik az Úr teste és vére ellen." (1Kor 26-27). Az első korintusi levélben az utolsó vacsora ünnepléséről beszél.
Tehát a kenyér és a bor, melyet az Úrra emlékezve fogyasztunk a miséken, valóban az Úr Teste és Vére, Krisztus és Pál is megmondták, sőt, mi 2000 éve ezt hisszük. A reformáció korában viszont az emberek az Egyház bűnei miatt teljesen el akartak szakadni tőlünk, és a 2000 éves tanításokat lecserélték arra, ami nekik tetszett.
De a legveszélyesebb az, amikor valaki egymaga akar Istenhez közeledni, hittan és vallás nélkül. Rossz istenkép alakulhat ki az emberben, mert félreérthet dolgokat akár az életben, akár a Bibliában.
aries 2:
Ez az érvelésed? Hogy te azt mondod van. Beszél a Biblia tűzről amely tisztít, de az maga Szent Szellem tüze. Nem valami hely, amely megtisztít. Tévedésben élsz.
Anna Orsolya:
Én figyelmeztettelek és megintettelek.
Attila, az utolsó mondatoddal nem értek egyet. "A mai fiatalok körében, már csak ott található hívő akinek a szülei is erősen vallásosak, mivel azok tudatosan átadták, a gyerekre erőszakolták az istenhitet, amit a gyerek szégyell a kortársai előtt."
Az én szüleim meg vannak keresztelve, apa elsőáldozó is volt, de ma már egyikük sem gyakorolja a vallását. A nővérem is volt elsőáldozó, kisgyerekként nagyon szeretett segíteni a papnak, de, amikor már másik suliba járt, és nem tanult hittant, a hite is egyre inkább elhalványult. Ma már nem is érdekli a hit.
Én alsós koromban jártam hittanra, de felsőben már nem, és így nekem is szinte teljesen eltűnt a hitem. Éppen annyi volt, hogy nem vontam kétségbe Isten létezését, de igazán nem hittem benne. 9.- ben kezdtem újra hinni, mert egyházi suliba jelentkeztem (hogy miért, az nem tudom). A heti 2 hittanóra, és a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó (ahova 10.- be mentem először, mert kötelező volt, de azóta is járok minden alkalommal, csak a legutóbbira nem tudtam eljutni) visszaadták a hitemet. Nem a szüleim nevelték belém. Megismertem és megszerettem, az pedig nem érdekel, kinek tetszik és kinek nem az ismerőseim közül.
a mai világunkban szinte elkerülhetetlen hogy ne haljunk Istenről.
az ige hirdetése minden hol ott van,pld itt ma is voltak akik hirdették.
és általában majdnem mindenhol találkozok Isten igéjének a hirdető emberekkel.
tehát nem csak a szüleink által lehet a hittet meg ismerni ilt Istent.
és Isten meg keresi azokat akiket arra érdemesnek tart,hogy az ő útjára terelje őket.
és még azért bár lehet hogy van aki tagadja is,de még a legtöbb ateistában is benne van az,hogy de mi van ha?
vagyis mi van ha még is létezik Isten?.
s hogy lesznek e kik fogják Isten igéjét hirdetni?
mindég is volt,és mindég is lesz.
csak egy pld,Jehova tanúi.:D
és mint azt már mondtam,Isten minden hol ott van még itt is.
De igenis van Tisztítótűz.
Keresztelő János.
Én vízzel keresztellek titeket, hogy megtérjetek, de aki utánam jön, erősebb nálam: arra sem vagyok méltó, hogy a saruját vigyem. Ő majd Szentlélekkel és tűzzel keresztel titeket.
ez volt Jézus.
Ő Igéjében: az Enyéim meghallják hangomat!
igen és ez a lényeg,én sem a templomba rohanok ha Istennel kapcsolatba akarok lépni.
ott van az én templomom ahol épen vagyok.
A vallás és a hit,két különböző dolog! nem feltétlen,pld akik a szentháromságban hisznek,azok a keresztény vallást gyakorolják.
és akik csatlakoznak a hitben erre,ők is ugyan úgy keresztény vallásúak.
a hitt a vallás,a vallás a hitt.
Kedves Anna Orsolya!
Felsoroltál jó pár dolgot amik helyettesítették a szüleidet. Tehát nem kell az utolsó mondatommal egyetértened, de attól függetlenül te magad mondtál számos példát amik miatt végül hívő lettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!