Az étel miért nem melegszik meg csak a tányér a mikróban?
A tányér két ok miatt melegedhet:
1. nem használható mikróban
2. az ételtől
Mivel az ételed nem melegszik, a tányér valószínűleg nem alkalmas mikrózásra.
Az étel hideg maradhat, ha túl nagy tömegű, alacsony fokozaton van a cucc, esetleg az összetétele olyan, ami nem reagál a mikrohullámokra. Ilyent nem tudok ugyan mondani, de egyéb lehetőséget sem.
Miből áll a kaja, milyen állagú és mennyiségű.
Tányért írsz, így esetedben nem áll, de nekem van olyan fedővel ellátott edényem, amelyben órák alatt sem melegszik meg az étel, ha az üvegfedő rajta van.
Az üveg mikrózható, az nem melegszik fel csak az ételtől.
Milyen watt teljesítményen van? Nincs minimumra állítva? Próbáld nagyobb teljesítményre állítani, vagy hosszabb időre. Én a magam készülékével a kávéhoz a vizet (egy dupla) is 2-3 percig mikrózom 800 watton. Levesnek ennyi kevés lehet.
Szia!
Nem vagyok nagy szakértője a mikrónak, de régebben láttam egy műsort róluk, amiből annyi maradt meg bennem, hogy a mikrohullámú sütő a vízmolekulákat melegíti fel, így minél több a víz egy ételben, annál tovább tart felmelegíteni. Így a leves tovább tart, mint plö a krumpli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!