A mikróban miért melegszik jobban fel a porcelán tányér, mint a benne lévő étel?
Figyelt kérdés
2014. júl. 30. 11:08
1/3 Darius0811 válasza:
A különböző anyagok nem egyformán nyelik el a mikrohullámokat, tehát eltérő mértékben és sebességgel melegszenek fel.
2/3 A kérdező kommentje:
Ez idáig teljesen rendben is van, de azért egy porcelán tányérnak még sincs akkora nedvességtartalma, mint pl a töltött káposztának. Viszont a tányér tűzforró, az étel meg alig langyos...
2014. júl. 31. 13:34
3/3 cernageza válasza:
vannak bizonyos fém (ólom?) tartalmú kerámiamázak, azok pl. forrósodnak kegyetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!