A fiamnál füvet találtam, mit tegyek?
A fiam egyik nadrágja zsebében, kis légmentes zacsiban, zöldes-barnás növényi részeket (nem láttam még, de gondolom, hogy fű) találtam.
Nálam van, de mit csináljak vele? Simán dobjam ki, és ne szóljak neki, hogy megtaláltam? Vagy szóljak? És ezt egyáltalán hogy lehetne megbeszélni?
Milyen a fű egyáltalán, mert pár helyen már olvastam róla, és van ahol démonizálják, de van ahol egyenesen Istenítik.
Ne haragudjatok a sok kérdésér, de aggódok nagyon.
én nekem ugyanez volt a szitu csak a rendőrök hoztak haza .
a következőt tedd ülj le vele szmbe mutasd meg neki ne add oda ! ne ordibálj de tudasd h csalódtál benne és megbántott és probáld diszkréten lebaszni és párnap mulva térj vissza a témára és kérdezd meg mint egy haver ne mint anya h mien rendszerességű ez vagy hogy függő-e esetleg?
ha sok volt nála akkor félj.
Már megdumáltuk rég.
Leültettem, és normális hangvételben megkérdeztem, hogy mi az.
Felelt, hogy marihuana, ami kicsit meglepett, mert azt hittem, hogy tagadni fogja.
Mondtam, hogy nem haragszok rá, de legyen szíves mondjon el mindent őszintén a dologról.
Elmondta, hogy havi vagy 2havi rendszerességgel fogyasztanak a barátaival(akik egyébként tisztességes, okos gyerekek).
Szóval megbeszéltük a dolgot.
És most jön a csattanó! Megkérdezte, hogy visszaadom-e neki. Természetesen visszaadtam, de leszögeztem, hogy nem örülök neki és féltem de ez szerintem természetes egy anyától.
A lényeg az, hogy rábírt, hogy szívjuk el együtt.......
Hát szavam nem lehet, mert tényleg jó!
Végül úgy zártuk a dolgot, hogy normális keretek között semmi bajom a dologgal (mert a linkeket elolvasva, amit az egyik kedves válaszoló írt, nem rosszabb mintha pl. havonta berúgna) de megkértem, hogy ne essen át a ló túl oldalára, és ha a függőség bármi jelét észlelné magán, rögtön szóljon, és azt is megbeszéljük, megoldjuk.
Elnézést a regényért. :)
csak "gratulálni" tudok a nevelési elveidhez
szégyen
Örülök hogy sikerült leülni és megbeszélni a fiaddal a dolgokat, ritka az ilyen szülő aki ilyenre szivből vállalkozik. Ha jól ismered a gyerekedet és ő is bízik benned akkor a jövöben sem lesz gond.
Sok szülő a csőlátású tiltást választja és az indokolatlan "nem"-eket... ez kamaszkorban veszélyes lehet, a "csakazértis" miatt... Ha az ember fiatal kiváncsi, kutakodik, tapasztalni akar ez mindenkivel így volt, mindenkinek illene visszaemlékezni a gyerekkorára ilyen helyzetben.
Másik dolog: személy szerint nagyra becsülöm hogy részletesebben utána néztél a témának, és megbeszélted vele a pozitiv és negativ hatásait a szernek. Nem kell mindent elhinni amit első kézből kapsz a médiától. Tökéletes eszköz a megtévesztésre. Van amivel lehet kísérletezgetni -persze mindennel mértékkel!!- ilyen pl az alkohol és a fű is, de van amit nagyon ajánlatos elkerülni (heroin). Viszont ha valóban ilyen jó bizalmi kapcsolatban vagy a fiaddal, és a barátai is tényleg rendesek akkor a durva drogokra való rászokás esélye rettenetesen kicsi. Aki ilyen kemény szerekhez nyúl az meggondolatlan, érzelmileg labilis, lelke mélyén szomorú ember. Ha sikerül jó kapcsolatban maradni a fiaddal akkor ő is tudni fogja a lelke mélyén hogy nem csak magáért hanem a szeretteiért is felel ha ilyen döntés elé kerül...
Mert válltig állítom, hogy a gyerek normális fejlődéséért a családja felel. Ha a szülő átesik a ló egyik illetve másik oldalára annak meg vannak a következményei sajnos... Aztán persze lehet a baráti társaságot, az elzüllést és a médiát okolni... Ilyen esetekben nem készakarva fut a rossz dolog felé a gyerek, hanem inkább a családja elől menekül. Ezt nem árt ha minden szülő észben tartja.
Bízz a gyerekedben és hagyd hogy ő is bízzon benned ilyen egyszerű.
Mégegyszer örülök hogy megoldódott a dolog :)
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!