Az illetékes hatóságok miért nem üldözik és büntetik érdemben a falfirkálókat, más néven a graffitizőket?
A televízióban hallottam, hogy az engedély nélkül graffitizők országosan évente több száz millió (!) forintos kárt okoznak a ház- és kerítésfalak, továbbá a vonat-, metró- és villamos kocsik külső és BELSŐ falainak, valamint üvegablakainak a az olajfestékes firkálásával. Azokat ugyanis csak rendkívül drága vegyszerekkel, gyakran pedig csak a vakolat és/vagy az ablaküvegek kicserélésével lehet eltávolítani. Ráadásul a külföldi turistáktól egyre gyakrabban hallani emiatt, hogy Magyarország civilizálatlan ország benyomását kelti bennük a szinte mindenütt látható graffitik miatt.
Számomra azonban az is kérdés, hogy az egyébként drága, többnyire literenként 20-25 ezer forintba kerülő olajfestékekre vajon miből telik a firkálóknak? Még döbbenetesebb, hogy hogyan tudnak éjszaka bejutni például még a metrószerelvények gondosan zárt ajtajain is úgy, hogy egyetlen egyet sem feszítenek fel azok közül? Szakértők szerint azokat viszont csak a szerelvények vezetői fülkéiből és csak az adott vonat, metró, vagy villamos vezetői fülkéjéből, a motorikus beindítással együtt lehet kinyitni és bezárni. Ezek szerint a graffitizőknek kulcsuk lehet még a vezetői pulthoz is? Mi lesz ha egy napon a firkálókkal együtt, vagy éppen azok módszereivel terroristák is bejuthatnak éjjel a vagonokba, vagy a házfalak graffitizésével rejtik el a robbanó anyagaikat?
Ki tud érdemben és megnyugtató válaszokat adni ezekre a kérdésekre? Én ugyanis nem tudok. Arról pedig már évek óta nem hallottam vagy olvastam, hogy akár egyetlen graffitizőt is elfogott volna a rendőrség és bíróság elé állítottak volna.
Végig olvastam ezt a vitát és lenne egy pár megjegyzésem.(igyekszek tömör lenni)
Teljes mértékig egyet értek a válaszolóval. Ha te olyan magas rangú rendőr voltál is ilyen jó kapcsolataid vannak akkor miért a médiából kell ezekről értesülnöd ráadásulc tudnád hogy totális baromságokat írtál. Amúgy hallottam erről az incidensről ugyanis 1972-ben annak a több részes űrlényzsidógyíkember támadásnak a része volt és eredetileg hozzánk jöttek volna ivóvízért hogy azt kiszivattyúzzák és akkor kezdődött a permetezés is.LOL XD :D Kedves kérdező ha már a mondásokról van szó a nagyon hazudósokra szokás mondani hogy "Még a kérdése is hazugság nem hogy amit mond." Azt hiszem te is ide tartozol. :D Szerintem te egy 14 év alatti kocka valószínűleg stréber vagy zárkózott(esetleg mindkettő) típusú gyerek vagy akit nem vesznek komolyan és az oszttársaidat mindig felhúzod de te szoktál kiakadni. Ráadásul azthiszed hogy ezt bárki elhiszi.Amúgy a tündérekben is hiszel? De lehetsz ugyan ez a kiadás 20-30-as évek körül is. Na ez már mondható sértegetésnek de csak egy kicsit csak hogy össze hasonlítsd az előttem válaszolóval. Az érveidre kiváncsi vagyok de arra ahogy az anyámat szidod nem. Am még annyit tennék hozzá hogy graffitit nagyon olcsón is lehet szerezni és az lehet hogy a graffitisek miatt több százmillió forint kár van amit egyébként is kétlek de szerintem izgalmasabb téma az hogy Orbánék ténylegesen havi több száz milliárdokat lopnak el szintén az adófizetőket károsítva és akkor már inkább velük kéne foglalkozni.(Bocs a helyesírási hibákért!)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!