Fiúk! Ti kitörlitek az exeitek képeit a telefonotokból? Csajok titeket zavarna?
A barátom kb fél éve vagyunk(első kapcsolatom) együtt nem törölte ki a képeit az exével, miközben néztem át a közös képeinket láttam meg hogy még ott van az 1 éves exe is, aki volt barátok extrákkal csaj képe is, random más lányok képei is.
És csak érdekelne hogy a fiúk kitörlik e a képeket, foglalkoznak e ilyesmikkel.
És ha nem törlitek ki miért?
Csajok titeket zavarna ha a barátotok nem törölné ki őket, csak mert én ettől teljesen rosszul vagyok és az a legrosszabb hogy néha még fel is emlegetí őt/őket. Csak én reagálom túl?
Megvannak a régi képek, ám külső winyón, amin rajta vannak a régebbi családi dolgok is meg sok projektem is.
Viszont nem nézegetem ezeket vagy nem használom.
Max ha valamikor kell valami pl régebbi 3D modell vagy animációs munkám, akkor előveszem. Vagy pl anyámnak anyák napjára egy kollázst csináltam régebbi képekből.
Exes dolgok nem igen jönnek fel. De egyszer pl egyik ex bekattant, hogy viszont akart magának és fájt neki, hogy offoltam. Zsarolni akart, én meg mondtam neki, hajrá tegye publikussá, de: ne felejtse el, nekem is vannak olyan fájljaim, amik számára kínosabbak lennének.
Vagy pl egyik csajszival megismerkedtem és szinglik vagyunk. Témázgattuk exeket. Kiben mi fogott meg vagy mi nem.
Mutattam, hogy volt két ázsiai fiúkám is.
Aztán mutattam őket, hogy aranyosak voltak, milyen vonások tetszettek bennük, de a kultúrájuk miatt nehezen nyílnak meg az ázsiaiak többsége. Felszínesek és harapófogóval kellett sok alapvető dolgot kihúzni belőlük. Pl egy önálló kritikusabb véleményt.
S attól, hogy megvannak ezek a fájlok, nem jelenti azt, hogy használva vannak. Nem maszturbálgatunk rá stb.
Felesleges negatívan megélni ezt. Alapon pedig akárhogy is nézzük az exek sokat hozzáadnak mindenki életéhez, személyiségének formálódásához stb.
Akár negatív vagy pozitív múltbeli tapasztalatról is van szó.
Pl én most nem ismerkednék azzal a szimpatikus faszival, akit megismertem, ha exem miatt nem utaztam volna el egy hosszú kiruccanásra a hegyekbe túrázni. Ugyanis itthonülős típus vagyok javarészt + munkám is itthon van a műhelyben.
Meg hasonlók.
Sok sok olyan eseményszál van, ha nem lett volna ex a képben meg sem történtek volna ismerkedések.
Pl egy üzleti kapcsolatom úgy kezdődött, hogy kórházba vittem egy másik exemet, mert elkapta a lábát az egyik gépünk. (Francnak kellett hülyéskednie...)
A váróban pedig eldumáltam egy bácsival.
Nah ez a bácsi azóta ismim és anyagbeszállítóm. Nagykeres a faszi méteráruban.
Emellett sok jó tanácsot is kaptam tőle anyagokkal és üzlettel kapcsolatban.
Van olyan exem, aki pedig céljaimhoz sokat hozzáadott szintén szakmai dolgokkal, tanácsokkal, eltekintve attól, hogy faszán megcsalt...és nem szívesen emlékszem vissza arra.
Van exem, aki megtanította tizenéves énemet, hogy gondoljak a másik félre pl rá is többször apró gesztusokkal.
(ASD-s vagyok és nekem sok alapvető dolgot meg kellett tanulnom, ami más emberek számára ösztönös, alap dolog.)
Lehetne még sorolni.
Megtanultam sok mindent, formálta személyiségemet. Megtanultam azt is, hogy mit akarok és mit nem egy párkapcsolatban. Így jobban formálódott az a fejemben, hogy milyen párra vágyok s milyen személyiségekkel vagyok kompatibilis s kikkel nem.
Így a naív tizenéves énemhez képest egyre jobb párkapcsolataim voltak, minőségibb idővel stb.
No és szexuális tapasztalat is ide tartozik. Így egyre csodásabb élményeket élhettem meg a szerelemben s megtanultam, mindenki más, mindenkit fel kell fedezni, ahhoz, hogy minél jobban élvezhesse ő is a gyönyört.
Ezzel kapcsolatban is olyan személyekkel állok le csak ismerkedni, randizni, akiken érezni, látni azt, hogy azon a mentalitáson van, amin én és szeret adni. Adok-kapok elven működik igazán csodásan az élet és a párkapcsolat is. Minden téren.
A mindennapos használati eszközökön viszont nincsenek exekkel kapcsolatos dolgok, mint pl telefon, laptop stb.
Mindig az aktuális dolgaim, párom (ha van)van jelen ezeken.
Azért is vannak rendezve ezek nálam, mert szerintem így van rendjén és amúgy is mindent szeretek rendszerezve tudni.
Emellett mindig gondolok arra is, hogy ha pl lenne párom tekintettel vagyok az érzéseire és elkerülöm a kellemetlenséget. Nem akarok neki semmilyen fájdalmat vagy félreértést okozni.
Tisztelem és becsülöm a párom (ha van) s bizony ha én valaki mellett elköteleződök nekem ő a mindenem.
Ha féltékenység van, akkor pedig mondom egy nagy ölelés mellett: aranyos vagy, ám felesleges, hiszen ha nem téged akarnálak nem lennék melletted.
Aki pedig ismer, az tudja nagyon jól, hogy ez így is van.
Mindenre határozott igent vagy nemet mondok.
Simán lemondok ünnepeket, eseményeket, nem érdekel, hogy családi vagy bármi, ha nekem nem komfortos vagy olyan személy lesz jelen, akit nem bírok. Nem kényszerítem bele magamat jópofizásba s bizony ha szemtől szembe van valaki, akit nem bírok simán kultúráltan közlöm vele s maradjon távol.
De ezek csak az én nézeteim, példáim.
Ám ezek is tapasztalások s tudom, hogy rendszerezetlen embert nem akarok párként.
A féltékenység jöhet, tudom kezelni és az is egy jel, hogy magának akar.
Mentalitás, célok, megszokások stb ezért is fontos a hosszas ismerkedés, hogy megismerjétek egymást és tudd passzoltok-e.
Szóval én esetemben nem fog megtörténni az, hogy telefonja tele van régi exes dolgokkal, mert hozzám hasonló rendszerető és tiszteletet adó, empatikus embernél ez kizárva.
Ám sok ember még az e-mailjeit se rendszerezi, törli. Míg jómagam minden nap csekkolom és a fontosabbakat megfelelő mappába helyezve tárolom, a feleslegeseket törlöm.
Ismerd meg a jelenlegi emberkédet. Ha trehány típus simán megesik az olyanoknál, hogy tele vannak régi fájlokkal telón is, mert baccnak rendet tenni és nem érdekli őket.
Vagy ismerd meg a lelki világát, mennyire kötődik, esetleg sír az exe után vagy sem stb.
Nah az ilyen alapvető dolgok azok, amikben sokat formálódik az ember. Személyiségben is a "tapasztalatok" által.
S ezért se akarok olyan emberrel randizni, összejönni, akinek kevés a tapasztalata.
Az én koromban(30+), ha valaki pl szűz az sok mindenre utal.
Gyenge szociális képességek, rossz kommunikáció, önbizalomhiány, egyéb lelki dolgok, mentalitás stb. Önismeret hiánya, még nem egész az emberke.
Egy egészséges párkapcsolathoz pedig egész ember kell. A kommunikáció pedig egy erős alap az élet minden területén, ahogy a többi skill is.
A fejlődés pedig fontos.
S egy fontos kérdés:
A kezedbe adta/engedte a telefonját vagy sunyiban turkáltál benne?
Mert ez se mindegy!
Egyrészt a te részedről, másrészt az ő részéről.
Ha a kezedbe adta, akkor bizalommal van feléd és nincs titkolni valója. Vagyis exes dolgai hidegen hagyják és nem érdekli őt, hogy látod. S ne feledd, hogy melletted van, téged választott.
Ha viszont suttyó módon turkáltál az viszont rád vet rossz fényt.
S még van sok opció, de kontexus nélkül nem játszom le az összes lehetséges opciót. Na meg azok is csak opciók lennének, nem pedig a tény, valóság!
Olyan, mint a matek. A diákok ugyanazt igyekeznek megoldani, sok leírt dolgot látni, de csak egy helyes a sok közül, ehhez viszont ismerned kell a matek feladat alapját.
S ezesetben az alap a párod személyisége.
Rosszúl eshet számodra, csak nem mindegy, hogy mi is az igazság a másik fél részéről!
Szabadon érezhetsz s gondolhatsz bármit, de neked kell ismerni őt, neked kell tudni azt, hogy a te értékrendedbe belefér-e ez vagy sem.
Tesség nyitott szemmel járni, megismerni őt és dolgait. Tessék leülni és kultúráltan megbeszélni ezeket.
Ez is a fejlődés része.
Pont nemrég jött ki youtube-n a Szexkultúra Podcast csatornán egy újabb videó, ami érinti a kommunikáció fontosságát.
Javaslom nézz körbe náluk.
A féltékenység is téma volt kb 1 hónapja.
Ui.: neked is biztos volt s lesz olyan ember az életben, akivel már csak a múltban éltek, ám a jelenben nem. Vegyes emlékek és érzések vannak.
Ezek a dolgok, témák nem fekete fehér dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!