Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Minek vállalnak emberek...

Minek vállalnak emberek gyereket napi 8-12 óra munka mellett? Mikor jut idő a gyerekkel foglalkozni? Mikor jut az embernek önmagára ideje?

Figyelt kérdés

Szerintem egyre kevesebben fognak gyereket vállalni,mert a mai generáció már nem akar szív-és érrendszeri betegségekben meghalni 50 évesen.

Mikor látják már be azt,hogy a társadalom,a világ megváltozott?

2015. jan. 13. 12:59
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:

"Ja,persze.Mindegyik ezt hiszi,amíg nincs gyereke."

Neked sincs. Akkor te honnan tudod? Mi alapján ítélkezel? De látom, Süsü hiába írt már neked ide terjedelemben szinte egy egész könyvet, csak annyival tudod lereagálni, hogy "munkamániás, csakazéris, mer én akarom".

Szerintem kár veled foglalkozni, egy életunt, szűklátókörű emberke vagy, akire hiába próbálnak észérvekkel hatni, nem engedsz minket rájönni, miért vagy ilyen negatív, ellenséges. Neked felesleges megpróbálni segíteni, mert csak támadsz, és eszedben sincs meghallgatni a másikat, folyamatosan a saját, hibásan berögzült álláspontodat hangoztatod.

Oké, nem rólam szól a dolog, hiszen a téma elején kívül nem sokat tettem hozzá a dologhoz. Inkább megpróbáltam Süsü szempontját figyelembe venni.

Sajnos hiába próbálkozik, téged már nem tud megmenteni.

2015. jan. 14. 14:33
 42/55 2xSü ***** válasza:

> Hidd el,az h te egész nap a székedben ülsz,és nem mozogsz semmit,eszed a tré kaját,annak majd meg lesznek a következményei.

Pontosan. És ez akkor is igaz, ha 4 órát dolgozol, ha 12-t. Nem az a gond, hogy túl sokat dolgozol, hanem hogy túl keveset mozogsz, illetve túl sok tré kaját eszel. Aki 12 óra munka után ezt csinálja, az 4 óra munka mellett is ezt fogja.

Az emberek állandóan rohannak, idegesek. De nézd meg őket. Az egyik ember átrohan a villogó zöld jelzésen. Pedig pontosan tudja, hogy 15 perc múlva érkezik a busza. Miért? Én ha látom, hogy villog a zöld lámpa, akkor lassítok, nem kezdek el rohanni. Legalább kaptam 2 perc szünetet, egy kicsit van időm gondolkodni, szemlélődni. Sokszor azt látom, hogy buszon is sokan rohannak. Idegesek, mert piros lámpát kapott a busz. Minek? Ettől nem fog előbb odaérni a busz. Nagyon sokan panaszkodnak, hogy semmire nincs idejük, energiájuk. Közben meg unatkoznak. Te is eléggé indulatosan beszélsz – legalábbis úgy tűnik – egy olyan témáról, amin nem tudsz változtatni. Illetve ha tudsz, akkor változtass. Csináld máshogy. A hozzászólásaid időpontjait, intenzitását nézve rengeteg időd van. Akkor mi a gond?

Nem a munka tesz minket beteggé, hanem az, hogy fel vagyunk pörögve – túl sok információ ér minket, így túl vagyunk hajtva, akkor is, mikor amúgy nem dolgozunk –, hogy el vagyunk kényelmesedve. Ennek elejét lehet venni, 8 óra munka ide vagy oda.

2015. jan. 14. 14:34
 43/55 anonim ***** válasza:
[köszönet 2xSü türelmes, intelligens, segítő írásaiért! Az a tapasztalatom: A bölcs még a bolondtól is tanul, a bolond a még bölcstől sem.]
2015. jan. 14. 15:35
 44/55 A kérdező kommentje:

Megkérdezhetem hány kg felesleg van rajtad?

A programozók többsége elhízott.

2015. jan. 14. 16:17
 45/55 anonim ***** válasza:
44 neked kérdező, a tudatod elhízott, elposhadt, elrohadt - minek kell ilyen ostoba kijelentéseket tenni: "többsége elhízott" menj a búbánatba.
2015. jan. 14. 16:21
 46/55 A kérdező kommentje:

Ettől függetlenül,ha neked így jó,nincs vele gond.

De amíg az emberek napi 8 órát dolgoznak,10ből 9 embernek az lesz a nap fénypontja ha hazamehet és nézheti a "mónika showt".

Főleg akinek gyereke van.

Ez nem egy minőségi élet,ez egy rabszolga élet.

Akkor mondd azt,hogy szívesen élsz a rabszolgaságban.

De ne állítsd azt,hogy ez így jó ahogy van.

Mert ez nem igaz.

Ha 5 naponta dolgozol rendszeresen még 4 órában egy idő után akkor is elfáradsz.

Eleve ez a 7 napos rendszer sem egészségcentrikus.

De majd,ha pár 100 év múlva érett lesz erre a társadalom,akkor majd visszatérnek erre.

Sokaknak elég az a tudat,hogy pénzzel megvehetnek mindent.Az egészségük nem érdekli őket.

Baj van a fejekben...de nagyon...

2015. jan. 14. 16:21
 47/55 anonim ***** válasza:

210ből 9 embernek az lesz a nap fénypontja ha hazamehet és nézheti a "mónika showt". "

Meddig sorolod még a hülyeségeid ? Az ismerőseim- többgyerekes, nem elhízottak, NEM tartanak tv-t. Ezt te is meg tudod csinálni, avagy életed célja sekélyes statisztikai adatokat gyűjteni ki-mit-hogy csinál?Nem az lenne a legfontosabb, te mit csinálsz??? Avagy statisztikus vagy-é? :D

Az embernek elsősorban magával szemben vannak kötelezettségei.

2015. jan. 14. 16:31
 48/55 2xSü ***** válasza:

> Megkérdezhetem hány kg felesleg van rajtad?

Megkérdezheted. A pontos súlyomat nem méregetem naponta, de a legutóbbi mérés szerint a túlsúlyos kategóriába vagyok, viszont az I. fokú elhízásba még nem esem bele. A testtömeg indexem 30 alatt van.

Lenne időm sportolni. Csak valahogy kiestem a ritmusból. Tervezem kicsit visszahozni a kondimat, el is kezdtem kicsit napi szinten mozogni, de még az elején vagyok. Mondjuk nem tudom ennek pontosan mi köze bármihez is. Ha 4 órát dolgoznék pénzért, vagy munkanélküli lennék, akkor is kb. így állnék.

2015. jan. 14. 17:11
 49/55 2xSü ***** válasza:
Viszont nem válaszoltál a #40-es kérdésemre…
2015. jan. 14. 17:12
 50/55 A kérdező kommentje:

Akkor te szerencsés vagy.

Mert én nem ezt látom.

Én megkeseredett embereket látok magam körül,akik belefásultak a munkába,az életbe.

Te,talán szerencsés is vagy,mert olyan dolgot végzel,amit szeretsz.De sokan még ez sem mondhatják el magukról.

2015. jan. 14. 17:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!