Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Minek vállalnak emberek...

Minek vállalnak emberek gyereket napi 8-12 óra munka mellett? Mikor jut idő a gyerekkel foglalkozni? Mikor jut az embernek önmagára ideje?

Figyelt kérdés

Szerintem egyre kevesebben fognak gyereket vállalni,mert a mai generáció már nem akar szív-és érrendszeri betegségekben meghalni 50 évesen.

Mikor látják már be azt,hogy a társadalom,a világ megváltozott?

2015. jan. 13. 12:59
1 2 3 4 5 6
 21/55 A kérdező kommentje:

Az a baj,hogy elhitetik az emberekkel,hogy ők nem érdemlik meg a minőségi életet,nekik a rabszolgaság való,és sokan bele is törődnek.

Jöttek itt mások azzal,hogy 16 órákat dolgoztak pár évszáazda és hasonlók,az akkori emberek mégis valahogy kivívták a 8 óra munkaidőt.Mert harcoltak.

A mai,modern világban a 8 óra is nagyon sok,pláne ha a valóságban 10-12 óra.

Ma már nagyon kevesen tehetik meg azt,hogy ne dolgozzon mind két szülő.

De az sem egészséges,ha az egyik 12 órákat dolgozik,nem is látja a gyerekeit,a másik meg otthon van.

Ezért lennének jók a részmunkaidők.

De amúgy ez a folyamat már elindult.Nálunk is.És csak idő kérdése mikor érjük el a nyugati gondolkodást szellemiekben.

2015. jan. 13. 17:09
 22/55 A kérdező kommentje:

Az a baj,hogy a fiatalokkal elhitetik,hogy nekik majd jobb lesz,és nem mondják el nekik,hogy ők is olyan megkereseredett számtalan egészségügyi problémával küszködő ember lesz.

De mikor erre rájönnek már késő,és belenyugszanak.

Igenis egy 60 éves ember még nem öreg,csak a társadalom nyírja ki és teszi beteggé.

2015. jan. 13. 17:11
 23/55 2xSü ***** válasza:

> Az a baj,hogy elhitetik az emberekkel,hogy ők nem érdemlik meg a minőségi életet,nekik a rabszolgaság való,és sokan bele is törődnek.

Nem. Az a gond, hogy veled hitették el, hogy neked a minőségi élet automatikusan JÁR, hogy ez úgy jár neked, hogy közben nem kell szinte semmit tenned érte. Heti 20 óra munka – amit te követelsz –, az bakfitty.

Egyébként egy új vitaszál: Én olyan munkát választottam, amit szeretek. Ha nem lenne munkám, ugyanezt csinálnám, csak nem kapnék érte pénzt. Lehet így is. Ha te nem találod azt a munkát, ami neked is belső igényed, és egyben a társadalomnak is hasznos, akkor a hiba a te készülékedben van.

Én napi 8 órát dolgozom effektíve. Ez valójában 10-12 óra, mert közben feljövök ide is, vagy megnézek egy videót a neten. Ennek ellenére rengeteg szabadidőm van, van időm olvasni, túrázni, nyaralni, sakkozni, sörözni egy baráttal, megnézni egy jó filmet, főzőcskézni, barkácsolni.

Nem a napi 8-12 óra munkával van gond, hanem azzal, hogy a legtöbb ember a maradék szabadidejét nem tölti értelmesen és aktívan.

2015. jan. 13. 17:40
 24/55 A kérdező kommentje:

" Heti 20 óra munka – amit te követelsz –, az bakfitty. "

És ezt ki mondja?

Ez kőbe van vésve vagy mi?

Igen is a világ változik,ezzel az erővel dolgozhatnánk napi 18 órában is.

8 óra munka igen is SOK.

A legtöbb ember ennyit dolgozik és erős hányaduk nem él kiegyensúlyozott életet.

Nem jut mindenre idejük.

Az,hogy te szélsőségesen "ügyes,genetikailag jobban bírod a terhelést stb" az a te dolgod.

De ne állítsd be úgy,mintha ez egy igazság lenne.

Nagyon sok ember napi 8 óra munka mellett nem foglalkozik a gyerekével,elhanyagolha a háztartást,nem tud megnézni egy filmet,nem szórakozik aznap semmit,stb.

Egy idő után csak a munka tölti ki az életüket.

Ezért van ennyi depressziós,alholista,stb.

Aztán idővel elhíznak,nem kellenek a párjuknak,a párjuk a friss húsra cseréli őket.Stb.

Ennek mind oka van.

Az emberi agy,vagy test nem arra van kódolva,hogy napi 8 órát megerőszakolják.Ez egy kényszer.És ezért "beteg" a társadalom.Mert erre kényszerítik őket.

Azt nem tudom,hogy miért vontál párhuzamot az anyagiak és az idő között.

Ezzel mintha azt mondtad volna,hogy napi 8 órából igen is jó színvonalon lehet élni.12-vel pedig arany életed lehet.

De ez nem igaz.

Nincs értéke a munkának.Ez egy más kérdéskör,hogy még meg sem fizetik.

De itt eleve nem ez volt a kérdés.

Hanem az,hogy kiegyensúlyzott életet élj.

Tehát

Dolgozz,Foglalkozz magaddal(szellemileg,testitleg,érzelmileg,mentálisan),mellette gyereket nevelj,vezesd a háztartást ez nem fér bele 24 órába.Amiből 8 óra alvásnak meg kellene lennie.

A potya időkről ne is beszéljünk.Utazás a munkahelyre,oda és vissza.

Ez a 8 óra munka,8 óra pihenés,8 óra szórakozás egy hazugság.

Mivel 8 óra munka mellett nem lehet kiegyensúlyzott életet élni.

Attól,hogy neked nincsenek napi szinted igényed ezekre,amiket felsoroltam az nem azt jelenti h másnak sincs.

És még akkor nem is mozdultál ki otthonról,nem éltél társasági életet.

Sokan,rengeteg dologról lemondanak a gyerekért.Aztán szépen mikor a gyerek nagyobb lesz,majd ezt a fejéhez vágják,hogy miattuk ment tönkre az életük.

2015. jan. 13. 18:19
 25/55 A kérdező kommentje:

A végén az ember valami lusta dögnek állítják be,mert kimeri mondani,hogy igenis 4 óra után már nagyon elfárad,8 óra után meg gyakorlatilag összeesik.

A valóság az,hogy ennek a rendszernek haszonélvezői úgy akarnak élni,mint a kiskirályok,munka nélkül és 10szer-20szor olyan színvonalon,mint az aki dolgozik.

Te ezért vállalj gyereket,hogy ezeknek a gyerekei ugyanígy élhessenek.

Köszi,de én nem akarom,hogy a gyerekem így éljen,ebben a rabszolga rendszerben.

Az ember nem egy robot,amit végtelen ideig,következmények nélkül bírja a terhelést.

Tudatosan pusztítanak el minket.

És mi ehhez asszisztálunk.

2015. jan. 13. 18:24
 26/55 A kérdező kommentje:
A világ legnagyobb biznisze a gyógyszergyártás.
2015. jan. 13. 18:26
 27/55 2xSü ***** válasza:

> " Heti 20 óra munka – amit te követelsz –, az bakfitty. "

> És ezt ki mondja?

> Ez kőbe van vésve vagy mi?

Dolgoztál te valaha? Nyáridőben 20 órát 10 éves gyerekként dolgoztam a 200 négyszögölös kertünkben szüleimmel. Ástunk, kapáltunk, ültettünk, metszettünk, öntöztünk, stb… Hármak kb. annyira jutottunk ezzel a heti kb. 20 óra munkával, hogy úgy ahogy rendben tudtunk tartani a kertet, ami hozott némi zöldséget, gyümölcsöt. Annyit nem, hogy azt edd egész évben, de valamennyit hozott.

És nem úgy éreztem, hogy sanyarú gyerekkorom lett volna. Heti 20 órát még 10 évesen is nevetve csináltunk végig.

Oké, hogy nagyüzemben kevesebb munkával többet lehet elérni, de napi 4 óra munka… Láttál már építkezést? Alapoztál már? 4 óra miatt nem érdemes összekoszolni a ruhád.

> A végén az ember valami lusta dögnek állítják be,mert kimeri mondani,hogy igenis 4 óra után már nagyon elfárad

Hadd kérdezzem meg, te mit dolgozol?

2015. jan. 13. 19:05
 28/55 A kérdező kommentje:

4 óra miatt nem érdemes?

Pff:D

Hát akkor ezzel az erővel nem érdemes főzni sem,mert több idő még elkészül,míg megesszük.

Ez nem érv.

És nem kell kiragadni egy szakterületet.

Te munkamániás vagy,ami egy betegség,az a baj,hogy még jutalmazzák is a betegségedet.

2015. jan. 13. 20:42
 29/55 2xSü ***** válasza:
De most tényleg. Te mit dolgozol?
2015. jan. 13. 22:09
 30/55 A kérdező kommentje:

Teljesen lényegtelen.

Nem akarok senkivel személyeskedni.

És nem is akarok,hogy velem is személyeskedjenek.

Úgy gondolom a kérdés szempontjából ez nem lényeges.

Mint az sem,hogy szellemi vagy fizikai munkáról van e szó.

Egyesek itt szívesen kreálnák ezt a kérdést valami munkakör párbajjá,hogy hát de....itt vakarják a seggüket 8 órában,itt meg 8 órában tényleg dolgozni kell,stb...

Nem erre vonatkozott a kérdés....

Lehet azt is fírtatni ki mennyire fárad el.

Nem ez a lényeg.Vannak köztünk különbségek.

Van,aki jobban bírja,van aki kevésbé.

Ettől még nem hinném,hogy a jobban bírja,annak joga lenne ítélkezni,ugyanis ez genetikai szempontokon is múlik.

A lényeg az,hogy én felmerem tenni ezt a kérdést,míg mások beletörődnek a "megváltoztathatatlanba"

Egyesek szerint az kőbe vésett dolog,hohy 8 órát kell dolgozni 5 napig,mert egyszer ezt valaki kitalálta.

Itt látható,hogy az emberek már fejben sem akarnak tenni a változásért,csak a jót várják,tenni nem akarnak érte semmit.

Találsz itt olyan embert is,aki azzal veri a mellét,hogy napi 12 órát dolgozik és a nap érdemi része az,ha kiverheti 5 perc alatt a farkát,és holt fáradtan ágyba esik,és megy a mókuskerék elölről.

Egészségükre.

Undorodom az ilyen karrierista,mindenkin átgázoló embereken,akiket nem tölt el más örömmel csak a munka és a sok pénz.

Nincs bajom a munkával,amíg nem érzem azt,hogy fizikailag,mentális tönkre teszi a testemet,amiben élek,és bocs hogy ezt ki is merem mondani....

Az én testem/szellemem nem bírja a 8 óra munkát...

2015. jan. 13. 22:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!