Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Jogomban áll felbontatni a...

Jogomban áll felbontatni a csomagot?

Figyelt kérdés
Csomagot adtak fel a részemre a postán,utánvéttel.De ha megjön a csomag,én addig nem szeretnék semmit aláírni és fizetni,amíg meg nem győződöm arról,hogy valóban az van e a csomagban,amit vásároltam.
2014. szept. 22. 09:44
1 2
 11/13 Koplárovics Béci ***** válasza:
62%

" Rajta van egy plakett, amin szerepel a feladó neve, lakhelye és címe, a feladás dátuma. Valamint a címzett ugyan ilyen adatai, rá kell zoom-olni és nincs félreértés!"

Már felbontották, kicserélték benne a természetesen jó terméket majd visszacsomagolták. Ezt is simán lehet mondani, és simán meg is lehet valósítani.

2014. szept. 22. 13:27
 12/13 anonim ***** válasza:
Az átvételtől veszi az egészet, a postás arcát kivéve, hogy ne sértsen személyiségi jogokat, és egy pause és vágás nélküli 5 perces videónál nincs mibe belekötni! De meg a kérdező gondolom nem azon spekulál, hogy miként mártsa be saját magát, hanem, hogy őt ne verjék át!
2014. szept. 22. 13:33
 13/13 Koplárovics Béci ***** válasza:

Igen, értem én, hogy azon spekulál, és a saját szempontjából teljesen jó ötlet, csak vázolom, hogy mivel védekezhet a másik fél. De az sem megoldás, hogy a postástól kezdve veszi: kibontotta, nem az volt, visszacsomagolta ugyanúgy, a postásnak odaadta, az újra csengetett és onnan indul a videó. Azt próbálom elmondani, hogy egyértelműen nem bizonyítható az, hogy nem az volt a csomagban, mint amit a vevő megrendelt. Persze ez utóbbi esetben már két embert kell az eladónak hamis tanúzással vádolnia. Ha pedig az számít, hogy 2 ember (postás+vevő) egy szóval szemben (eladó), akkor vevőként simán csőbe lehet húzni bárkit egy megvehető postással.

Így ugyan már késő lehet a tanácshoz, de csak sok pozitív értékeléssel rendelkezőtől szabad vásárolni (és a vásárlók is lehetőleg ne az első rendelésüket értékeljék), vagy személyes átvétel kipróbálással. Ez nyilván árban magasabbat jelent, ám nem feltétlen drágább vásárlást, lásd a rengeteg itteni "mit tegyek ha nem jött meg a csomag/nem az van a csomagban amit rendeltem" kérdés.

2014. szept. 22. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!