Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Jogomban állt így viselkedni...

Jogomban állt így viselkedni vagy jobb lett volna, ha önmérsékletet tartok?

Figyelt kérdés

Egy vendéglőben dolgozom, mint felszolgáló. Jár hozzánk egy középkorú férfi valami művészlélek féle, sosem köszön és mindig mindent megkritizál, borravalót sem ad. Ennek ellenére sose volt vele semmi bajom, eltűrtem a dolgait, kiszolgáltam, tehát nem volt panasz. Ja és mindig magáztam, pedig talán pár évvel lehet idősebb, mint én (én 40/f). Az viszont feltűnt, már régebben, hogy az utcán se köszön, hiába köszönök én neki, keresztülnéz rajtam és megy tovább. Ezzel az egésszel nem is volt probléma, mert igazából engem sem érdekelt az illető, egészen a tegnapi napig.

Tegnap egy húzós nap volt és jó borravalót osztottunk, ezért megengedtem magamnak a szomszéd pizzériában egy pizzát meg egy sört. Éppen kihozták a pizzámat, amikor bejött ez a művészlélek az ajtón, megállt pont az én asztalomnál és csak ennyit mondott: -Pizza? Erre úgy begurultam, hogy csak annyit tudtam mondani: -Nem, ez spagetti. Ha nem látná? Erre ő tegezve: -Lehetnél udvariasabb is! Felálltam és azt mondtam neki: -Ha nem kotródsz el szájon váglak! Erre elment, de visszaszólt: -Akkor most közlöm a rendőrséggel, hogy megfenyegettél és a főnöködet is informálom.

Aztán ma amikor bementem dolgozni, akkor a főnököm annyit mondott, hogy moderáljam magam a szabadidőmben, mert rontom a vendéglő jó hírét.

2013. dec. 17. 18:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát én nem értek nagyon hozzá, de megértem a düh kirohanását! Én is ezt tettem volna! Ha a kérdésre válaszolok, akkor viszont vissza kellett volna fognia magát! :)
2013. dec. 17. 18:43
 2/8 anonim ***** válasza:
31%

Tényleg nem volt jogod így viselkedni.

A pasas bár nem köszön, de nem sértett meg téged azzal, hogy rákérdezett, hogy "pizza?" és? Mi volt ebben a sértő?

Elég lett volna bólintanod, vagy csak annyit mondani, hogy

-igen, pizza..finom.

Valószínű, hogy azért kérdezte mert a legtöbb kívülálló (aki nem vendéglátósként dolgozik,csodálkozik ha valaki egy étteremben felszolgáló, az miért nem eszik ugyanott ahol dolgozik??(biztos olcsóbb lenne stb)

Szóval, elég bunkó voltál..

2013. dec. 17. 18:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jogodban állt. A szabadidődben azt csinálsz amit akarsz. Max a "kedves" vendég nem megy többet oda, de hát gondolom nem fogtok sírni utána :D

Amúgy megértelek, én is dolgoztam vendéglátásban. Amúgy meg mondhatod, hogy ő is zaklatott téged, hisz ő ment oda hozzád hívatlanul.

Azt azért hozzátenném, hogy ezek aművész lelkek elég furák és lehet az utcán annyira elvan merülve a saját világában, hogy nem is hallotta a köszönést. Igaz az étteremben is így viselkedik.

Mindegy! Ne foglalkozz vele!

2013. dec. 17. 18:45
 4/8 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy bunkó voltam, de én elkönyveltem magamban, hogy ez a pasas nem ismer engem, mert nem köszön se az étteremben, se az utcán. Tehát én úgy voltam vele, hogy én egy droid vagyok neki, aki végzi a dolgát és őszintén szólva ez áll a legközelebb a valósághoz. Erre, amikor nem is várnám nagy hirtelen megismer és odajön hozzám ismét köszönés nélkül egy tök hülye kérdéssel. Nos ez a bosszantó ebben.
2013. dec. 17. 18:51
 5/8 piriiiiii ***** válasza:
100%

Ha pusztán emberileg nézem, érthető a dolog, engem is felhúzott volna. Ez az illető nem valami úriember, pedig egy művésznek (már ha ez a férfi tényleg az) üzenetet kéne átadnia, és úgy is illene viselkednie, amolyan útmutató és felelősségteljes emberként...

Viszont a főnök szempontjából is érthető, az üzlet miatt. Úgy vélem, hogy erre a kérdésre csak úgy lehetne jó választ adni, ha ott lettem volna én is, és éreztem volna a helyzetet.

Viszont az már nevetséges, hogy ez a művészlélek férfi tényleg szólt a főnöködnek egy ilyen apró dolog miatt. Mert ha kést rántasz, vagy legalább tényleg szájon vágod (ez a mondat egyébiránt tetszett), akkor még megértem... meg nem is fér a fejembe, hogy hogyan jön ő ahhoz, hogy odaálljon, és odaböfögje, hogy "pizza?"... mintha régi ismerősök lennétek.

2013. dec. 17. 18:51
 6/8 A kérdező kommentje:
Az összes válaszra zöld kezet nyomtam, mert érdekelt a véleményetek és igyekszem leszűrni azt, ami nekem is hasznos. Köszönöm szépen!
2013. dec. 17. 20:26
 7/8 anonim ***** válasza:
Hallod... az a tajparaszt kéri számon az udvariasságot rajtad, aki sosem köszön? Muris, persze hogy dühös lettél. Épp elég munkaidőben eltűrni a barmokat, szabadidődben nem vagy köteles hajbókolni.
2013. dec. 18. 05:03
 8/8 anonim válasza:
Szerintem nincs baj azzal, ahogyan reagáltál. A főnököd is jól reagált véleményem szerint. És utólag is elnézést a tegezésért.
2014. jan. 6. 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!