Szerintetek tényleg úgy jött létre az első ember pár (Ádám és Éva), ahogy a Biblia leírja?
Szegény Lilithet mindenki elfelejti. :c
Lilith volt Éva elődje. Szintén porból lett teremtve akárcsak Ádám, éppen emiatt pedig megtagadta az alárendelt szerepet. Ezért Ádám elment panaszkodni Istennek, hogy ez a szörnyű Lilith nem játszik neki házi asszonyt. Isten ezután megteremtette Évát, ezúttal Ádám oldalbordájából és nem porból, majd száműzte Lilithet a paradicsomból. Úgy tartják, a feministák Lilith gyermekei, míg a tipikus házi asszonyok Éva utódai.
Elnézést kérek a rendhagyó hittan óráért. Nem vagyok keresztény, nem követem a hitet. Természetesen nem ítélem el azt, aki igen. Én az evolúció mellett vagyok. :)
Mondjuk ezért a pár sorért kár volt akkor lemásznod a fáról.
De nem ítélünk el pogány nézeteid miatt, bár én azt hittem a hitetlenség már olyan idejemúlt barbár szokás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!