Mi a véleményetek az Adventista, Baptista, Jehova tanúi, Hit gyülekezete, Református, Buddhista vallásról?
8 as vagyok.
Most olvastam az utolsó választ és igen egyet értek Vidiripivel.
Szükséged van saját tapasztalatra mert csak így fogod tudni eldönteni,hogy hová szeretnél tartozni.
De azért a figyelmeztetéseket ne hagyd figyelmen kívül.
A Jehova tanúi "kiközösitették" Jézust ezt tartsd szem előtt.
A buddhistákat nem érdekli a biblia, ott erről nem fogsz tanulni.
A Jehova tanúi nem számítanak kereszténynek, mert nem hisznek a Szentháromságban.
A helyi közösségek jelentősen eltérhetnek a közösség megélése tekintetében.
A Hit gyülekezetét nem ismerem közelről, ahogy hírlik az erős központi irányítás miatt nemigen lehetnek sajátosságai a helyi közösségeknek...
És a mindent kipróbálásról:
Ezt nem lehet egy-egy alkalommal kipróbálni. Ez életforma. Aki kívül marad és megelégszik a szemlélődéssel, nem jut igazi ismeretre...
Ne menj semmilyen vallási szektába.
Éld magad úgy hogy jó ember légy.
Humbukk a buddhizmus? Miért? náluk az is lopás ha talált pénztárcát felveszel...
Talán a katolikus vallás nem humbukk?
Valaki győzzőn meg róla, hogy a gyónás mire jó? A hivőknek nevezett embereknek, hogy bűnbe essenek majd feloldozást kapnak.
Én azt gondolom, az élet ha lezárult, Isten, a tetteid alapján eldönti hogyan tovább. Bármit tettél, és hiába a gyónás vagy más feloldozás.
Egyetlen feloldozás van, mégpediga z, hogy a roszcselekedeted mellé teszel egy jócselekedet.
Ez kézzelfogható.
Aztán, vajon isten kell-e ahoz hogy mérlegre tegye tetteid? nem kel. Mert a tetteid az emlékeidben fog megmaradni. Ha jó ember voltál, jó érzéssel gondolnak majd rád, ha rossz, rosszal.
Ennyi az én hitem, ez az én vallásom, és így is élek.
Református vagy baptista.
A buddhizmus egy vallás, a kereszténység egy másik vallás. A többi, amit felsoroltál, a keresztény vallás felekezetei. Az adventistákat, jehovistákat és hiteseket szektásoknak tekintjük. Itt van egy összefoglaló a szekták jellemzőiről. Az adventistákra leginkább jellemző a nagyfokú törvényeskedés, a Biblia sajátos értelmezése, szó szerinti betartása azoknak a dolgoknak, amiknek más felekezetek jelképes értelmet tulajdonítanak. A buddhizmus pedig egy Isten nélküli, csupán filozofáláson alapuló vallás, amely végső soron az önmegváltást tanítja. A keresztényég lényege pedig Jézus Krisztus megváltása a kereszthalál által, ezért a kettő semmiképpen sem egyeztethető össze. A keresztény valláson belüli szektákat többek között arről lehet felismerni, hogy ezen megváltás körül torzítások vannak, pl. a jehovisták nem ismerik el Jézust Isten fiának, csak egy jó embernek vagy angyalnak, amivel a megváltás lényegét kérdőjelezik meg.
Kedves kérdező!
Bár már elég régen lett feltéve a kérdés és nem tudom megkapta-e a választ, de én Adventista vagyok (nem mellesleg Katolikus voltam) így többet tudok az Adventistákról. Ha még valamilyen válasz érdekli szívesen elmondok néhány dolgot az Adventistákról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!