Ha nem tudtok elaludni, mivel próbáltok tenni ellene?
Elég sokfélével próbálkoztam már, amik adott helyzetben bejöttek:
Elővettem a régi angol könyvemet és elkezdtem tanulmányozni, mivel úgy emlékeztem annak idején elég unalmasnak találtam, nos 5 oldal múlva (tömény nyelvtan és feladatok) már annyira húzott az ágy, hogy amint letettem és lekapcsoltam a lámpát, már ment is. Ha amúgy fáradt voltam, csak még agyam fel volt pörögve, akkor más könyv is segített, de csak, ha fekve olvsatam.
Aztán volt egy időszak, amikor szertartásosan citromfű, vagy Jó éjszakát teát ittam, lefekvés előtt forróvízzel átmelengettem a lábamat (télen) és úgy bugyoláltam be magam paplanba és plédekbe.
Meditáció, pörgősen saját vezetéssel, nyomi fejjel kazettáról... a legtöbbnek nem emlékeztem a végére.
A válóperem ideje alatt volt egy nagyon durva időszak, akkor a doki írt fel nekem valami tabit, amiből kettőt kellett volna bevennem, először féllel próbálkoztam, de annak semmi hatása nem volt, viszont amikor a másik felét is bevettem, negyed óra múlva már tuti nem néztem órára. Az a bizonyos időszak kb. fél év volt, de csak 3 éjjel folyamodtam ehhez a módszerhez, még úgy is, hogy a doki "megesküdött", hogy ehhez nem lehet hozzászokni.
A meleg tej módszer azért nem jön be ilyenkor, mert utána fogat mosok és valahogy ez a kettő üti egymást.
Egyelőre más nem jutott eszembe, de Mr. Bean módszere igen:
Volt az éjjeliszekrényében egy fotó egy birkanyájról, elővette és elkezdte számolni, de nem ám hagyományosan, hanem először a felső sort, aztán az első oszlopot, elővett egy számológépet, beütötte a két számot, és amint kijött a szorzás végeredménye, mély álomba szenderült. :))) És persze neki ott van mindig Teddy Mackó is :)
Jó éjt Neked!
Ha az alvásproblémát éhség okozza, akkor eszek valamit vagy iszok egy csésze tejet-kakaót (éhgyomorral nem lehet elaludni).
Ha idegesség miatt nem tudok aludni, akkor lefekszem a kemény padlóra, és ott általában sikerül.
Ha hideg miatt, akkor befűtök, ha túl meleg van, akkor ablakot nyitok (ha nagyon kell, akkor a ventilátort is beindítom).
Ha nehéz a gyomrom, akkor vagy dipankrin vagy espumisan, vagy szódabikarbónát oldok fel vízben (ez utóbbi izomfájdalomnál is segít).
Ha nincs semmi extra, csak vagy nem vagyok elég fáradt, vagy túl fáradt vagyok, akkor elkezdek számítógépen játszani, ha már nem tudok odafigyelni, elég fáradt vagyok az alváshoz is.
Amúgy nem alszom el könnyen, kb. fél óra általában mindig kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!