Mi a baj a cigányokkal?
Erre van egy vicc:
A skinhead srácba beleköt pár cigány egy buliban, mire kimennek az udvarra.
Megszólal a srác, hogy 3 dolgot úúúútálok bennetek!- mire kést rántanak a cigók.
1, Büdösek vagytok mint a szar!
2, Sokan vagytok és csak szaporodtok!
3, Bicskát nyittok verekedéshez, mikor lövöldözés lesz! :D
Egyébként nekem semmi bajom sincs velük, csak ne védené őket a törvény!!!
Önmagában nem szabad egy csoportot sem egy kalap alá venni. Nem a cigányokkal van a baj, hanem a cigányok és a fehérek közötti kulturális különbségekből fakadó konfliktusokkal. Én 3 részre szoktam osztani a cigányokat:
1. Asszimilálódott cigányok - ugyan úgy élnek, mint a fehérek, baráti körükben is olyan arányban vannak fehérek és cigányok, mint a valóságban, vagy ha több roma ismerőse van, akkor azok szintén olyanok, mint ő.
2. Kulturálatlan cigányok - olyanok, akik nem bűnözők, vagy csak kisebb bűnöket követnek el, és nem lehetne őket bűnözőknek nevezni, kulturálisan nem európaiak. Nem az európai normák szerint viselkednek pl. kiabálnak az utcán, kirívóan öltözködnek stb., továbbá idézőjelben munkakerülők és segélyekből próbálnak megélni (igaz, most ha keresnének sem találnának munkát, és ez igen nagy probléma, mert lehetetlen szinte integrálni emiatt ezt a réteget).
3. Bűnözők - ez az előző csoportnak egy része tulajdonképpen, egy úgymond radikális része, ahol konkrétan bűnözésből élnek, és magyarellenesek, részben amiatt, mert a magyar lakosság egy igen nagy része rasszista, és ez gyűlöletet kelt bennük, részben abból a kulturális különbségből fakad, amit leírtam.
Tehát szerintem a legnagyobb probléma, hogy a két csoportnak az alapvető normái nem egyeznek, és enélkül lehetetlen létrehozni egy normális társadalmat. Ezen kéne változtatni. De nem úgy, ahogy a JOBBIK gondolja. Viszont az Együtt-PM-MSZP-DK-MLP koalíciónak sem hiszem, hogy lenne erre bármi jó programja.
Végezetül még annyit szeretnék mondani, hogy amit leírtam nem csak a cigányokra igaz, ugyan úgy igaz az arabokra, négerekre is, csak nem Mo.-n, hanem Ny-Eu.-ban. A legnagyobb probléma sztem. a rasszizmus és a kulturális különbség.
,,Felháborító, hogy a buszon bűzlenek a cigitől és az izzadtságtól, bömböltetik a lakodalmas macskaszart és még ... Szal van miért utálni őket!"
Amit itt leírtál, az egy kulturális ellentét. Nálunk az alapvető normákba benne vannak, hogy ne hallgass hangosan zenét a buszon, ne menj büdösen az utcára stb. ez mind az európai normák része. Viszont a cigányoknak nem ilyenek az alapvető normáik. Nincsenek ezekhez hozzászokva és nem is alkalmazkodtak ehhez. Ez a probléma.
Kultúra: . A kultúra kifejezés általános értelemben egy embercsoport szokásainak és hagyományainak összessége.
Mo.-n nem szokás a buszon üvöltetni a zenét, de a cigányok egy részénél ez elfogadott. Ez is kulturális különbség.
köszi és szerintem is nem úgy ahogy a jobbik
mint pl:ki irtani őket szerintem magának a rasszizmusnak nem értem az értelmét(f¤sz vagy mert nem fehér a bőröd színe)?ez nonszensz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!