Ti elhiszitek? GYES-GYED extra?
Na persze, egy újabb be etetés. Szédítik a "jó népet".
Kaptunk egy levelet, hogy aki GYES vagy GYED időszaka alatt újabb gyereket vállal az extrát kap( extra gyes vagy gyed) 2014. jan. 1-től. Na most kiderült, hogy nem elég konkrétan fejezte ki magát a kis "drága", mert a dec.31-e után születő min. 2. gyerekre vonatkozik. KÖSZIII. Sokat segített. Engem azért háborít fel ennyire, mert két gyerekem van, elváltam, az apától egy kanyi vasat sem kapok. Az államtól sem. És volt egy kis remény sugár, hogy talán jobb lesz. Ha nem a szüleimnél élnénk, meghalnánk tőlük.
Ha névreszólóan neked érkezett a levél, hogy jogosult vagy rá, akkor nincs miért aggódnod. A mi 3. gyerekünk júliusban született, és személyesen kaptam levelet, hogy jogosult vagyok a második gyesre. Ennyire nem csúszhatott félre az adminisztráció!
Nem létezik, hogy amit írtál, csak a diplomás gyedre vonatkozik? Remélem így van...
Előző válaszoló vagyok.
Hát ez pofonvert:
Igazad volt! Tényleg nem vonatkozik ránk!
De akkor miért költötték a pénzünket a miniszterelnök színes nyomtatárú fényképére, és miért tündökölt ott a nevem a levél tetején????
Úgy látszik, ebben az országban bizonyos embereknek semmi sem drága!
Első válaszadónak:
A legkisebb gyerek 8 hónapos, akkor még se híre se hamva nem volt ennek...Tehát nem, nem azért szültem csak én is mint a többi anyuka volt egy kis remény sugár. De cselesen fogalmaztak.Mert úgy írták, hogy "Tehát ön 2014. Jan. 01-től igénybe veheti a GYES-GYED extrát." Tehát a későbbiekben kapaszkodhatnak abba, hogy jól írták mert Jan. 1től vehető igénybe tehát Jan. 1-től él ez a dolog. Tehát ránk nem vonatkozik. Bementem az államkincstárba, elvették a papírt azt mondták, hogy a Dec. 31 után született gyerekekre vonatkozik csak ez a rendelet, de adjam be majd elbírálják. Vagy elfogadják, vagy elutasítják, de a nőci rendes volt mert mondta, hogy ne éljem bele magam, mert szerinte nem jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!