Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Némelyek miért úgy tekintenek...

Némelyek miért úgy tekintenek a GYED Extrára mint valami akcióra? Tényleg lesz olyan nő aki csak ezért szül?

Figyelt kérdés

2013. dec. 27. 00:21
 1/10 anonim ***** válasza:
62%

Miert, most jobb lenne egy masodik Ratko-korszak, ahol tilos volt a védekezés, az abortusz?!

Ahol a teherbeesett nok drotokkal es más "kutyukkel" próbálkoztak otthon a sarokban vetélést csinalni?!

Vagy elmentek egy "henteshez", aki futoszallagon oldotta meg a "problémáikat" es a legtöbben bele is haltak?!

Lehet, hogy vki ezzel az intézkedéssel nem jár jol, lehet, hogy van, aki igen.

Én Spec.igen, mert 1 hónap múlva születik a masodik lanyunk es felevig melle jar a nagy miatt +gyes.

Viszont nem emiatt estem anno teherbe, nem emiatt szülők.

Nem teloztam Orbannal, es tudtam elore, hogy ez lesz.

Végre valami nekem is jar a kozosbol az adok befizetése mellett, nem csak a c.tipusu állampolgároknak es a megélhetési szülőknek.

Szemet vagyok?! Essss?! Ki is fogom használni a helyzetet.

Egyebkent az egyszeri anyasági támogatás megemeleserol szolo dolgot elfelejtetted megemlíteni. Hányan "remegnek" érte...ezt is kivesezhetnenk, ha gondolod. :)

2013. dec. 27. 00:44
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem amiatt lesz több gyerek, hogy el lehet menni a gyerek 1 éves kora után dolgozni (ami szintén a GYED extrához tartozik), és ahol pl rá tudják bízni a nagyszülőre vagy bárkire a babát, tényleg sokat segít a családon. Én májusban szülöm a második babát, az első 18 hónapos, 2 hónapig lesz dupla GYED, utána GYES+GYED, a havi 26ezer senkit sem ránt ki a sz...rból, emiatt nem lesz több gyerek, de azért örülünk neki. Egyébként amúgy is akartunk még 1 gyereket mert el tudnánk tartani, szóval nem a GYED extra miatt lesz. Azért kíváncsi vagyok a többi válaszra is, szül-e vki emiatt :)
2013. dec. 27. 08:03
 3/10 anonim ***** válasza:

Aki dolgozott szülés előtt és jár a gyed, az igenis kapjon már egy kicsit többet a közösből!

Nem hiszem, hogy ettől ugrásszerűen megnő majd a gyermekvállalás, mert ha valaki a babája egy éves korában vállalja az újabb babát (ráadásul semmi sem garantálja, hogy a következő gyerek gyorsan fogan), akkor is csak pár hónapig jár a dupla gyed. A gyes pedig nem egy horribilis összeg...

Az egy remek intézkedés, hogy az anyuka visszamehet dolgozni gyed mellett is, csak ott az a hátulütője a dolognak, hogy telítettek a bölcsik, sokszor a két éveseknek sem jut hely (ahol ugye már csak a gyes jár). Mozgatható nagyszülő keveseknél van, mert ők is dolgoznak, vagy nem vállalják el az egy éves kicsit 5 teljes napra.

Szóval ez szépen és jól hangzik, de azért nincs megváltva belőle a világ. Sokkal jobb lenne, ha a gyed nem lenne limitálva, hanem úgy járna, mint a tgyás.

2013. dec. 27. 08:55
 4/10 anonim ***** válasza:
Én azért örülök neki, mert így jobb lesz kis korkülönbséggel bevállalni a gyerekeket. Kettőt szeretnék és a régi rendszer szerint közbe visszamentem volna melózni 1-2 évre, de ha marad ez a gyed extra, akkor bevállalom egymás után (ha sikerül) és csak utána megyek vissza dolgozni. Szerintem sokkal kényelmesebb nekem is, és a munkából sem kell kétszer eljönni. De még majd meglátjuk, még csak most várjuk az elsőt.
2013. dec. 27. 10:22
 5/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk elég sokan szerintem félre értelmezik az egészet. Majd január után kiderül ki hogy jár vele.
2013. dec. 27. 10:42
 6/10 anonim ***** válasza:
Biztos lesz aki e miatt szül ennek hatására vállalják be a tesót. Azért pénzben igenis sokat jelent akinek kicsi korkülönbség lesz a gyerekek között. Barátnőm januárban szül a kislányuk 16 hónapos tehát még 8 hónapig jár majd neki a ráeső gyed+a kicsivel kezdi a tgyás-t. Tehát ő 2x annyit kap majd ebbe a 8 hónapba mint előtte. Többet mintha dolgozna..
2013. dec. 27. 12:18
 7/10 anonim ***** válasza:
Biztos jó lesz nekem 21 hónap van a gyerekeke között én kaptam volna 3 hónap dupla gyed-et és 1 évig GYed-et + gyes-t. Jó lett volna az a pluszpénz is...
2013. dec. 27. 13:07
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen 1-2 évig jó, de utána is van élet!
2013. dec. 27. 13:17
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen, utána is van élet, de ha nem lenne gyed extra, aki szeretne 2. vagy 3. babát, az akkor is bevállalja!
2013. dec. 27. 15:06
 10/10 anonim ***** válasza:
90%
Persze, hogy utána is van élet, de aki bevállal több gyereket, 2-őt, 3-at az nem csak erre vállalja, de azért örül neki, hogy kicsikét könnyebb, amíg picik.
2013. dec. 27. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!