Igénybe vehetem a gyed extrát?
Figyelt kérdés
Jelenleg gyed-en vagyok első gyermekemmel, aki 2014.július 15-én lesz 2 éves. 2014. július 31-re várom második gyermekemet. Munkaviszonyom idén áprilisban ( határozott idejű szerződésem lejárt)megszűnt. Igényelhetek e jövőre ebből a kedvezményből valamit?2013. dec. 26. 18:36
1/3 anonim válasza:
Nem passzív gyed nem örökithető át a következő gyerekre,csak gyes-re leszel jogosult a másodiknál.
2/3 anonim válasza:
A második gyerek születése után 2 gyest kapsz, egész addig, amíg a nagy be nem tölti a 3. évet
3/3 anonim válasza:
Gyesre leszel jogosult, viszont 2 gyest fogsz kapni, mert az első gyerekedre is kaphatod 3 éves koráig és az újszülöttre is igényelhetsz gyest!! Tehát, július 16-al igényelsz gyest, az első gyermeked után, majd ha a 2. baba is megszületett, akkor utána is megigényelheted, tehát kétszer 25 ezret kell elvileg kapj, a baba megszületése után.
Gyedre sajnos nem leszel jogosult, mert passzív gyedet nem lehet továbbvinni! Esetleg tgyásra jogosult lehetsz még, de ennek az OEP-nél kérdezz utána. Ha nem, akkor 2 gyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!