Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogyan kell igényelni az...

Babi0906 kérdése:

Hogyan kell igényelni az extra gyed-et?

Figyelt kérdés
Van egy most 1,5 éves kis fiam aki januárban kezdi a bölcsödét. Azt tudom,hogy jogosult vagyok az extra gyed-re de sehol nem találok egy nyomtatványt amivel igényelhetni lehet. Szóval ha visszamegyek dolgozni akkor nem kell lejelenteni az OEP-nek ha nem továbbra is kapom a Gyed-et és mellette a fizetést?

2014. jan. 1. 20:39
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
24%
Ez nem csak azokra vonatkozik, akiknek 2014-ben születik a gyereke? Honnan tudod, hogy rád vonatkozik?
2014. jan. 1. 20:56
 2/31 anonim ***** válasza:
24%
Rád nem vonatkozik.
2014. jan. 1. 20:57
 3/31 A kérdező kommentje:
Én kaptam névre szóló levelet amiben benne volt,hogy jogosult vagyok rá.
2014. jan. 1. 20:58
 4/31 anonim ***** válasza:
52%
És ki küldte? Mert hogy mindenki kapott olyan levelet.. Csak tájékoztató!
2014. jan. 1. 21:01
 5/31 anonim ***** válasza:
24%
Az csak egy általános tájékoztató, csak akkor vagy jogosult, ha 2014-ben szülsz, mert akkor mind két gyerekre fogod kapni az ellátásokat.
2014. jan. 1. 21:02
 6/31 A kérdező kommentje:
Nálunk a családból senki más nem kapott. Névre szóló volt amiben leírták hogy jelenleg gyed-en vagyok így ha elmegyek dolgozni akkor igényelhetem az extra gyedet. Nővérem könyvelő és ő is azt mondta hogy jár meg ahogy én értelmezem is jár.
2014. jan. 1. 21:08
 7/31 A kérdező kommentje:
Én úgy értelmeztem hogy ha mondjuk februárban visszamegyek dolgozni akkor kapom továbbra a gyed-et családival plusz ugye a fizetésemet.
2014. jan. 1. 21:09
 8/31 A kérdező kommentje:

Jövőre, a GYED melletti munkavégzés – a gyermek 1 éves kora után – lehetővé válik, azoknak is, akik részre 2014. január elseje előtt állapították meg a GYED-et. Ez így önmagában jó hír.

[link]

2014. jan. 1. 21:14
 9/31 anonim ***** válasza:
23%
Ha könyvelő és szerinte jár, akkor tudnia kellene pontosan, hogy milyen papírt kell kitölteni. Én Gyesen vagyok már csak, mégis kaptam, pedig nem lesz több gyerek. Névre szólóan kaptam, hidd már el, hogy a gyereked nem 2014-ben születik, mert csak azokra fog vonatkozni...
2014. jan. 1. 21:14
 10/31 A kérdező kommentje:
Mivel még decemberben nem tudtak neki pontosat mondani az OEP-nél így nem tudjuk,hogy van-e ilyen forma nyomtatvány. Január 3-ig nem dolgoznak így ezért tettem fel itt a kérdést amire te nem tudtál válaszolni akkor meg minek írtál??
2014. jan. 1. 21:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!