Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hogyan kell igényelni az...

Babi0906 kérdése:

Hogyan kell igényelni az extra gyed-et?

Figyelt kérdés
Van egy most 1,5 éves kis fiam aki januárban kezdi a bölcsödét. Azt tudom,hogy jogosult vagyok az extra gyed-re de sehol nem találok egy nyomtatványt amivel igényelhetni lehet. Szóval ha visszamegyek dolgozni akkor nem kell lejelenteni az OEP-nek ha nem továbbra is kapom a Gyed-et és mellette a fizetést?

2014. jan. 1. 20:39
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Engem is érdekel a kérdésre a válasz, mert így érint engem is. Várom a választ! :-)
2014. jan. 6. 14:24
 22/31 anonim válasza:
100%

Érdeklődj telefonon, az a leggyorsabb és legbiztosabb.

Én már visszamentem dolgozni, de még közel 4 hónapig nekem is jár, csak igényelnem kell.

De azt még pontosan nem tudták megmondani, hogy a formanyomtatványon kívül kell e valami hozzá vagy sem.

Akivel én beszéltem azt mondta, hogy ők is szerdán fognak pontosan mindent tudni, hogy milyen papírokat is kérjenek.

Úgyhogy ha nekem jár, pedig én már pár hónapja dolgozom akkor neked is, ne hagyd, hogy félrevezessenek.

2014. jan. 6. 14:26
 23/31 anonim ***** válasza:

Az oep honlapján ezt találtam, de számomra itt sem egyértelmű, hogy akkor most annak is nyilatkozia kell, hogy kéri végig a gyedet, ha most megy vissza dolgozni vagy csak annak, aki lemondta, de még járna neki.

[link]

2014. jan. 6. 16:50
 24/31 anonim ***** válasza:
"A gyed-extrával felélednek már lemondott ellátások, melyek újraélesztésének menete jelenleg nem ismert, mivel nincs meg a végrehajtási törvény."
2014. jan. 6. 16:59
 25/31 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: azt nem tudom, hogy azóta van-e végrehajtási törvény, keresgélek még, ha találok valami érdemlegeset, megosztom veletek!
2014. jan. 6. 17:00
 26/31 mbogii válasza:
Nekem most azt mondták az oep-nél, hogy munkába állhatok (gyed mellett, gyermek elmúlt 1 éves), utólag írjak nekik egy levelet, a pontos adataimmal, hogy élni kívánok a gyed extrával, mert erre az esetre nincsen formanyomtatvány.
2014. jan. 7. 09:10
 27/31 anonim ***** válasza:

Nekem egy fokkal még bonyolultabb, mert két pont is érvényes rám. Doktorandusz hallgatóként mentem el szülni, így csak GYES-re voltam jogosult a baba születése után. Most viszont ugye az is benne van a GYED-extrában, hogy a felsőfokú tanulmányait folytató kismamák is igénylehetnek GYEDET, doktorandusz képzésben a diplomás minimálbér alapján számolják ki.

Még májusig tart a képzésem (ami aktív), akkor most újra beadhatom az igénylésem, ezúttal GYED-re? Vagy ez csak a 2014. jan. 1. után született gyerekekre érvényes?

Most múlt el egy éves a fiam, és én is megyek vissza februárban dolgozni, tehát az is érvényes rám, ami rátok. Most akkor hogy legyen? Beadom az igénylésem a GYED-extrára, és utána munkába állok? Szóval én is várom a válaszokat!

2014. jan. 7. 10:23
 28/31 A kérdező kommentje:

na van infóm :) tegnap volt nővéremnél egy oep-s. azt momdta semmi nem kell hozzá. ha elmegyek dolgozni ők akkor is fizetik tovább a gyeder ha nem megyek akkor is kap :)

én is így gondoltam,így az egyszerű.

2014. jan. 8. 13:21
 29/31 A kérdező kommentje:

utolsó! szerimtem hívd fel őket telefonon. én valószínűnel tart, hogy valelyik pontra jogosult vagy de nem akarok hülyeséget momdani.

látod engem is hogy leszóltak pedig egy oepes szerint jobban tudja és igazunk is volt :)biztos akkor lesz ha velük beszélsz.

2014. jan. 8. 13:26
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

oep honlapján tegnap közzétettek egy "kisokost" a gyed extráról: igénylés...

Eredeti kérdésre a válasz: csak a munkáltatód felé kell jelezni, hogy a gyed extrát igénybe veszed! :)

[link]

2014. jan. 9. 10:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!