Mit egyek reggelire, ebédre, vacsorára 1000ft-ból?
Lehetőleg úgy, hogy a vacsora 2 főre legyen meg.
Segítsetek, nagyon fontos! (Minden napra 1000ft-om van)
9-esnek!
Nagyon ötlet! Majd elfelejtettem.
A csarnokban olykor lehet kapni pecsenye kacsamájat, vagy pecsenye libamájat. Olyasminek néz ki, mint a csirkemáj, csak sötétebb, és kétszer akkora.
Kb 4-500.-Ft kilója.
Na, abból veszek 1 kg-ot.
Megtisztítom, simán megsütöm (nem szabad sózni sütés előtt!).
Amikor kész, ledarálom, jól megfűszerezem, kis üvegekbe töltöm. Ha zsírban sütöttem, kicsit teszek a tetejére. Lezárom. Be a hűtőbe.
Bőséges, laktató reggelire és vacsorára a tea mellé.
Vagy veszek bőrös kacsahájat, kisütöm. _Abból megvan az egyik alap: a zsír.
A töpörtyűjét meg lehet enni reggelire vagy vacsorára, de jó ebédnél egy túrós tésztához is.
Aztán: a malachús olcsóbb, mint a disznóhús.
Múlt héten vettem 1 kg. malachúst a csarnokban. 800.-Ft volt.
Leszedtem a szalonnás bőrét, apróra vágtam, kisütöttem töpörtyűnek (két napig ette a párom reggel és este) ráadásul maradt egy fél üvegnyi finom zsírom is belőle.
A húst elfeleztem. Az egyik felét felszeleteltem, lett belőle 4 kis szelet rántott hús.
A másik feléből pörköltet csináltam. Kétfelé osztottam, s be a mélyhűtőbe. Abból már ott egy következő két ebéd.
Még egyet hozzáfűznék.
Alapszabály: soha nem dobok ki maradékot!
Minden kis maradékot kis dobozban, tálkában be a hűtőbe.
Később a pörkölt maradékhoz hozzáadok kis paradicsompürét, rá a kenyérre, egy csipet reszelt sajt rá, és kész a melegszendvics.
A maradék tejet is be a mélyhűtőbe. Az később jó lesz egy sodóba, vagy palacsintába.
Ha megvannak az alapélelmiszerek: fűszerek, olaj, zsír, krumpli, hagyma, liszt, búzadara, kukoricadara, akkor már csak a fantázia szab határt. :)
Szia!
Krumplis tészta se egy utolsó kaja.
Csirkemáj szivvel rizsel.
Ha el mész az aldiba és szereted a 2konzervhallat ami 400ft meg fél kg kenyér 2 embernek bőven elég és igy a kajátok max 580ft és pl krumplis tészta is belefér.
Tejbegriz is kijön belőle. Vagy még esetleg konzerv kaják.
# 16/16!
rmeek4
Gratulálok!
Sőt, köszönöm, mert nekem is tippet adtál. :)
Vitatkozom a készételt javaslókkal.
Ha egy készétel 400.-Ft, akkor azt mondom, hogy van olyan nyers hús, aminek kilója kb 5-600.-Ft,de viszont abból a nevezett készételnél legalább ötször annyit tud készíteni, és legalább nem egészségtelen, és nincs tele szeméttel, tartósítószerrel.
Egy hamburger árából aznap egy család meleg vacsorát kaphatna.
Vitatkozhat mindenki minenkivel!
Sokszor nekünk egy jó tea az alapunk!
A tea sok jó szendvics alapja lehet,csak fantázia kell,nem is sok(Vajas,sós kenyér)stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!