Mit egyek reggelire, ebédre, vacsorára 1000ft-ból?
Lehetőleg úgy, hogy a vacsora 2 főre legyen meg.
Segítsetek, nagyon fontos! (Minden napra 1000ft-om van)
"Vacsorára szintén ehetsz szendvicset, mondjuk hogy más legyen veszel egy májkrémet (100 Ft max). Jó, egyszer meg kell venni a kenyeret meg a hozzávalókat, de az kijön 1x 1000 Ft-ból, és utána napokig eheted azt."
Ez ám a marha kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás! "Bravó!"
Pompásan ki lehet jönni belőle.
Pl. egy nap:
Reggelire 1 pohár tej, kenyér vagy zsömle
Ebédre zöldségleves grízgaluskával.
Lecsó rizzsel, vagy tojással.
Vacsorára szintén tej+kenyér.
Előfordul, hogy kicsúszunk a költségvetésből.
Én csináltam azt is, hogy vettem kacsanyakat a csarnokban ( 1 kg. 200.-Ft), abból csináltam egy nagy fazék levest. A nyakról leszedtem a húst, kb. fél kilónyi hús lesz belőle.
Abból csináltam pöröltet jó sok hagymával, kicsit hosszabb szafttal.
Amikor megfőtt, jól összevagdaltam, beletöltöttem a palacsintába, jénaiba, kis tejfölt rá, s be a sütőbe.
A leveshez csináltam 1 db tojásból grízgaluskát.
A kg kacsanyakból így 2-3 napra van levesem grízgaluskával.
1 napra hortobágyi húsos palacsintám.
A következő napon a leves mellé zabpehely lepényt csinálok: megfőzöd a zabpelyhet, keversz hozzá ízlés szerint magyaros fűszereket (só, bors, paprika), egy picsi paradicsomot is vághat bele, vagy egy kis zöldpaprikát. Jól összekevered, teflonos palacsintasütőbe, vagy serpenyőbe öntöd, és natúr kisütöd mindkét oldalát.
Vagy: ha van otthon olaj, vagy zsír, akkor már csak néhány szem krumpli kell, amit lereszelsz, hozzáadsz 1 tojást, fűszerezed, mint a fasírozottat szokás, liszttel megszórod, amennyit felvesz, kis pogácsákat formálsz belőle, kisütöd, és kész a hamis fasírt.
A legszegényebb, de itthon a legnépszerűbb a gombósleves.
Hagymát dinsztelek, a két szem főtt krumplit beletöröm, 1 tojás, 1 evőkanál liszt, só, bors. Összegyúrom.
Csinálok egy sima rántott levest, és kis gombócokban beleszaggatom. Addig főzöm, míg föl nem jön a tetejére.
Vagy, amikor már nagyon üres a kassza: csak pörkölt szaftot csinálok, főzök puliszkát, és azzal eszem.
1 zacskó kukoricadara kb. 170-190 Ft, ami három főzésre elég (mindannyiszor két főre).
Jó étvágyat.
Este lehet tea, pirítóssal.
mi kanbulin anno úgy csináltuk, hogy vettünk egy ilyen nagy kenőmájast meg egy kg szeletelt kenyeret.. ez olyan 400-450 forint környékén van.. egy evésre négyen jóllakásig ettük magunkat és még maradt is... vagyis ha Te egyedül veszel egy ilyet, akkor a reggeli és a vacsi megvan, még ha utóbbi 2 főre is szól
ebédet meg 500 forintból csak tudsz keríteni valami kifőzdében... vagy áruházakban kapni ilyen mikrózható pörköltet, amit kilyuggasztasz, megmikrózol és utána meleg, főtt étel
szerintem így kijössz 1000HUFból, de elég monoton napokon keresztül... bár ha a májból vagy a kenyérből marad, akkor másnapra tudsz annyit spórolni, hogy vehetsz hozzá paradicsomot, ami már tökjó a májaskenyérhez:)
61%os, jó hogy válaszolsz a kérdésre... nem pampogást, hanem tanácsot kértek..
Ma főztem éppen. 1 kg kacsanyakból lett 3 liter levesem. Most éppen ketten vagyunk itthon. Ez nekünk 3 napra elég.
A levesből kiszedett főtt húsból (kb. félkilónyi) éppen fő a pörkölt.
Közben sütöm a palacsintát. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!