Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Melyik egyetem lenne a legalka...

Melyik egyetem lenne a legalkalmasabb? Jó ötlet egy nőnek építőmérnöknek tanulni?

Figyelt kérdés

Sziasztok:)

Jövőre megyek tovább tanulni, és eléggé tetszik az építőmérnöki pálya. Még annyira nem vagyok benne biztos, de eddig ez a legszimpatikusabb, csak hát ez eléggé férfi szakma ahogy hallottam és én nő vagyok. :D Meg azt se tudom, hogy melyik suli lenne a legalkalmasabb, hallok rossz megjegyzéseket meg jókat is bizonyos iskolákról. Heves megyében lakok, legjobb lenne egy Budapesti suli, csak oda meg magas a pontszám, és ahogy hallottam egyre magasabb lesz. A többi suliról meg nincs sok információm, hogy igazából milyenek...

2013. aug. 23. 20:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Egyébként jobb egyetemeken,itt elsősorban a BME-re gondolok,van úgynevezett állásbörze,amelyen minden évben a világról több száz cég képviselteti magát.Nem akkor kell elkezdeni gondolkodni a jövőddel kapcsolatban,mikor elvégezted a sulit,hanem akkor,mikor eldöntötted,hogy oda akarsz bekerülni,ahova.És ehhez az első lépés egy jó érettségi,majd a folyamatos tájékozódás és nem utolsó sorban tanulni kell azt,ami a legjobban érdekel.Építőmérnökként biztos vagyok benne,hogy el lehet helyezkedni,legalábbis egyszerűbb,mint egy kuka OKJ-s papírral,amivel már ki sem törölheted,max a homlokodat törölgetheted le,mikor megizzadt,mert annyit nem ér.Úgy gondolom,hogy aki ilyeneket terjeszt,hogy ebben a szakmában nem lehet elhelyezkedni,az butaságokat ír.Jó,lehet,hogy Magyarországon nehezebb,de én pl két nyelven beszélek,hadd ne kelljen már csak magyar területen belül gondolkozni,és szerintem sokan vannak még így vele.A titok nyitja a folyamatos keresgélés,nem akkor kell keresni,mikor már végeztél az egyetemmel,mert lehet,hogy fél évbe is telik,mire kapsz munkát,ráadásul elég tré pénzért.Van 4+x éved arra,hogy tervezd a jövődet,és ha alapos vagy,akkor simán el lehet helyezkedni.De ez egyéni vélemény.
2013. szept. 4. 23:09
 12/12 anonim ***** válasza:
Előző vagyok,ahhoz,hogy "oda meg magas a pontszám,és ahogy hallottam egyre magasabb lesz" megjegyzéshez annyit hozzáfűznék,hogy idén a BME Építőre 302 volt a ponthatár.Hát aki azt nem éri el,az ne jöjjön ide.Neked érdemes 400 fölött teljesítened,mivel akkor jobb esélyed van kolihelyre.Emelt matek +jó közép fizika nem rossz némi nyelvvizsgával körítve,jól megírod mindkettőt,duplázol és már 400+ meg is van.Bejutni nem nehéz,az igazi kihívás a bent maradás,nem úgy,mint a mondvacsinált 470 pontos szakokon,ahol kapsz egy olyan diplomát,amivel kiröhögnek.Ha a legalkalmasabb sulit keresed,BME ÉMK legyen az első megjelölted,nem fogsz csalódni.
2013. szept. 4. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!