Germanisztika? Jó ötlet lehet?
Imádom a németet (töri mellett kedvenc tantárgyam), kitaláltam, hogy majd germanisztikára megyek(most 9-es vagyok). Jövőre letennék egy ÖSD nyelvvizsgát, két év múlva egy DSD-t (közép és emelt fokú nyelvvizsga), 12-ben pedig érettségiznék emelt szinten németből, töriből és magyarból is. (emellett szeretnék egy középfokú angol érettségit is, de az kérdéses még-most kezdtem angolt tanulni.)
1.Bejuthatnék így?
2. Hol tudok majd elhelyezkedni?
Van valaki, aki ilyen szakra jár?
Figyelj, most vagy 9.-es. 3 év múlva rájössz, hogy felesleges meg mennyire fárasztó 3 emeltet megcsinálni. Én a 4 évet folyamatosan végig tanultam. SOse voltam jó tanuló. 1 tárgyból emelteztem és mellette tettem le évelején a jogsit és januárra lett meg a nyelvvizsgám. Én így sokszor éjszakáztam.
Emellett amiket néztem, hogy jövőre mik lesznek a szigorítások így végig gondoltam. Ha ezt így csinálják tovább akkor te bele is fogsz szakadni.
Hidd el a kevesebb néha több mármint ha megcsinálsz 1 max két érettségit jól emelt szinten az elég már szerintem. 3 ból nem lehet úgy felkészülni, hogy mindenből jó legyél.Ha mégis akkor az az alvás+pihenés és szórakozás kárára nagyon rá fog járni. / ha pluszpontokra hajtasz úgyse fognak ennyi mindenre pluszt adni mert max. 100 pontot lehet/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!