Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Germanisztika? Jó ötlet lehet?

Germanisztika? Jó ötlet lehet?

Figyelt kérdés

Imádom a németet (töri mellett kedvenc tantárgyam), kitaláltam, hogy majd germanisztikára megyek(most 9-es vagyok). Jövőre letennék egy ÖSD nyelvvizsgát, két év múlva egy DSD-t (közép és emelt fokú nyelvvizsga), 12-ben pedig érettségiznék emelt szinten németből, töriből és magyarból is. (emellett szeretnék egy középfokú angol érettségit is, de az kérdéses még-most kezdtem angolt tanulni.)

1.Bejuthatnék így?

2. Hol tudok majd elhelyezkedni?

Van valaki, aki ilyen szakra jár?

2013. ápr. 28. 15:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a töri-német-magyar emelt kombináció nagyon durva.. én most töriből és németből emeltezem, de ez is elég, három emelt érettségi nagyon sok, felesleges.. magyar nagyon durva, szinte lehetetlen készülni rá, és ha mégis tudsz, a többitől veszi el az idődet teljesen. mivel a felvételi eljárásban eleve maximálisan 100 pontot kaphatsz emelt érettségiért, és egyért 50-et kapsz, ezért felesleges három tárgyból emeltezned, ugyanis tényleg semmi értelme. a végén meg ezzel bukod el, hogy nem sikerülnek olyan jól. kettő bőven elég, főleg, hogy a nyelvvizsga is plusz pontnak számíthat. miért szeretnél germanisztikára menni? elég nehéz elhelyezkedni ezekkel a nyelvszakokkal (én már csak tudom, idén érettségizem, és germanisztikára is jelentkeztem).
2013. ápr. 28. 17:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha ugyanabból a tárgyból van nyelvvizsgád és emelt szintűd, nem fogják csak az emeltet számolni. Töri meg magyar emelt nagyon húzós, de leginkább a magyar, szerintem az egyikről tegyél le. Nem akarlak elkeseríteni, én most emeltezem magyarból és nagyon sokat tanulok és nagyon szerencse kérdése az egész. És igaza van az első válaszolónak, lehet 5-ből is emelted, akkor is csak 100 pontot kapsz érte.
2013. ápr. 28. 22:26
 3/4 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem nehéz nyelvszakkal elhelyezkedni.
2013. máj. 9. 18:24
 4/4 anonim ***** válasza:

Figyelj, most vagy 9.-es. 3 év múlva rájössz, hogy felesleges meg mennyire fárasztó 3 emeltet megcsinálni. Én a 4 évet folyamatosan végig tanultam. SOse voltam jó tanuló. 1 tárgyból emelteztem és mellette tettem le évelején a jogsit és januárra lett meg a nyelvvizsgám. Én így sokszor éjszakáztam.

Emellett amiket néztem, hogy jövőre mik lesznek a szigorítások így végig gondoltam. Ha ezt így csinálják tovább akkor te bele is fogsz szakadni.

Hidd el a kevesebb néha több mármint ha megcsinálsz 1 max két érettségit jól emelt szinten az elég már szerintem. 3 ból nem lehet úgy felkészülni, hogy mindenből jó legyél.Ha mégis akkor az az alvás+pihenés és szórakozás kárára nagyon rá fog járni. / ha pluszpontokra hajtasz úgyse fognak ennyi mindenre pluszt adni mert max. 100 pontot lehet/

2013. máj. 25. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!