Hogyan tudnék feljelenteni egy füvest?
Az ok: személyes bosszú, a többi nem érdekes.
A lényeg, hogy a bizonyos személy egy durva függő. És én alá akarok ásni. Nem érdekel a következmény, sem hogy ez mennyire nem morális. Akarom, hogy elkapják. Tudom, hogy a városban, ahol lakom, van egy lebuj, amit néhány srác "bérel". Úgy 8-10-en szoktak ott lógni, és mivel otthon nem mernek, ott füveznek keményen. És most fel akarom nyomni őket. Hogy tehetném? Bemenjek a rendőrségre, és mondjam, hogy tudom, hogy kik azok és hol és mikor szokták? Vagy mi? Egy ilyen törvényszegésért milyen büntetés jár? Segítsetek, kérlek!
Most nem igazán vagyok tisztában azzal, hogy a kábítószer fogyasztást mennyire büntetni az éppen aktuális törvény, de az elmúlt években kb. semmi retorzió nem járt érte. Kapnak pár nap közmunkát, elveszik a cuccaikat, de valószínűleg ennyi - vagy még ennyi sem. Az, hogy fojtogatott és az arcodba akarta nyomni a cigit, jogilag sokkal durvább megítélés alá esne szerintem, de te tudod.
Mondjuk a hozzállást én is furcsállom, az indok ne személyes legyen, minden bűncselekmény ismerete esetében állampoégári kötelességed jelenteni azt, tehát éppen akkor vagy vétkes te is, ha nem jelentenéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!