Nem kellene nekünk is ünnepelnünk a Halloweent? Mit szólnátok hozzá?
AZ utolsónak igaza van,angliai szokás,de érdekes módon a magyarok most nyomják ezerrel a halloweent,míg itt kint Angliában(évek óta itt élek) már nem felkapott dolog!Itt már tavaly se nagyon jártak a gyerekek házról házra,mert sokan ki se nyitják az ajtót nekik...Inkább házibulit csinálnak,vagy feldíszitik lakást de már ez sem olyan jellemző.. Már most tele vannak az üzletek mindenféle halloween jelmezekkel,cuccokkal...
Mi magyarok majmoljuk azok akiknek az ünnepük,meg hanyagolják...Nem baj a kereskedők piszok jól járnak...
Szia! Nekem nagyon hiányzik a Halloween unnep, a halottak napja meg tényleg szomorú...
Az amerikai gyerekek vidámságnak, hulyeségnek fogják fel a halloween-i éjszakákat, mi meg gyásznak...
Szerintem ez nem lenne amerikaizálódás és más kultúrák felvétele, inkább csak javítana Magyarországon. Mi magyarok olyan szomorú, ideges, búvalb.szott emberek vagyunk, szerintem valami életet kellene hozni az országba! Én azt mondom unnepeljuk a Halloween-t! :)
Na most gondoljatok már bele! Milyen jó lenne egész évben ezt az egy éjszakát várni és beoltozni, hulyéskedni... Most miért is ne?
A hallottak napja tisztelgés a halottak elött, nem valami cukorkoldulás idegenektől, mindenesetre jópofa ünnep a Halloween ünnepelhetnénk csak ne hallottak napján, mert elég ízléstelen hogy valaki gyertyátgyújt és emlékezik, a sok kiskölyök meg hullának öltözik és becsönget, hogy neki cukor kell...
Egyébként elléggé jön át a dolog, én 31.-én megyek Musical Halloween plusszra...(Musical plusz amúg y2 havonta van, ez egy különleges alkalom) Sok Vámpírok báljás színész jön, és az a darab nálunk szerelem, úgyhogy mi örülünk, hogy ez a téma, de a hallottak napja legyen az emlékezésé...
Mondjuk lehetne 31.-én Halloween 1-jén meg halottak napja...
De figyelj a gyerekek mit fognak fel belőle? A gyerekek röhögnek azon hogy a Himnuszt énekelik egyes jóérzésű emberek, a gyerekek utálják a híradót, de a csak és kizárólag verekedésből álló rajzfilmeket imádják, rengeteg minden van amit a gyerekek unalmasnak találnak 5 év múlva meg ki nem hagynák...most az hogy pár hiperaktív félrenevelt kölyökkel nem lehet megértetni, hogy emlékezünk a halott szeretteinkre, az nem azt jelenti, hogy akkor tessék gyerek öltözz be és kunyeráj cukrot...Attól hogy valami szomorú még nem szabad elhagynunk, hol is lennénk akkor?
Ne emlékezzünk hallotainkra? Nelegyen egy nap amikor mécsestgyujtunk, mert olyan totál cuki dolog beöltözni...
Annyira gyerekesek vagytok, csak mert szomorú már ne is legyen? De ami méggyerekesebb hogy aki szerint nem olyan jó ötlet hogy cseréljük fel a régihagyományt valami jelmezes bohóckodásra azt lepontozzátok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!