Miért kell ünnepelnünk Jézust annyi ünneppel?
Régen egy közösségben a húsvét és az egyéb keresztényünnepek jelentették a kikapcsolódást, amikor az emberek közelebb kerültek egymáshoz. Közösséget tartják össze.
Ma is ez a funkciója, hiszen a családok nagy része megy öregmutterhez, esznek,isznak stb..
Az meg hogy a mai normális embernek miért kell? Szerintem az nem normális aki ilyet kérdez. Olvasgass szociológiát és rájössz.
Miért kellene megszüntetni?
Ezek szerint felesleges a szülinap, a névnap is? Téged is megünnepelnek (gondolom), Jézust miért ne? És ha a saját halottjainkra is emlékezünk, a kereszténység miért ne emlékezhetne Jézusra?
Igen, a karácsony pl tényleg egy ősi pogány ünnepből nőtt ki, de kit érdekel? Az embereknek szükségük van az ünnepnapokra.
Persze ha téged zavar és nem vagy keresztény, nem kell ünnepelned, lehet számodra az egész év ünnepnapmentes és egyforma.
Mégis mennyi.
Én összesen három olyan ünnepet tudok, amit a hétköznapi ember is ünnepel és Jézushoz kapcsolódik közvetlenül. (Húsvét, pünkösd, karácsony.) Egyes névnapokból is több van, úgyhogy nem tudom mit izélsz. Akkor ilyen alapon miért kell ünnepelnünk annyiszor Magyarországot? (március 15, augusztus 20, október 23).
Egyébként meg senki se kötelez rá.
Ha nem akarod, ne ünnepeld! Örülj, hogy van egy szünnapod az iskolában, vagy szabadnapod a munkahelyeden, azt légy boldog vele!
"Nem lehetne végleg megszabadulni e régi kórból ránkmaradt ünnepektől?"
Meg lehetne, csak tudod nem mindenki olyan soviniszta, hogy ami neki nem tetszik, az nem is jó.
De akkor szabaduljunk meg a te születésnapodtól és névnapodtól is. Az már nem lenne annyira ínyedre, mi?
Ez a válasz 17%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 61%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:52
Kedves Munka Hőse, ha gondolod keresek neked állásajánlatot minden keresztény ünnepnapra, ha ennyire szörnyen érzed magad, hogy ezeken a napokon pihenned kell.
És azt ne mondd, h a boltok bezárását erre a 2 napra nem lehet kibírni, mert sztem igen^^
Szerintem hülyeség. Én utálom a húsvétot, ugyanúgy mint a karácsonyt, sőt még a saját születésnapomat is. Utálom az ünnepeket.
Ünneputáló 21/F
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!