Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kell ünnepelnünk Jézust...

Miért kell ünnepelnünk Jézust annyi ünneppel?

Figyelt kérdés
Húsvét, Karácsony? Miért kell ez a mai normális embernek? Nem lehetne végleg megszabadulni e régi kórból ránkmaradt ünnepektől?
2011. ápr. 25. 15:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
26%
OFF/Ünneputáló, miért?
2011. ápr. 25. 16:05
 12/22 anonim ***** válasza:
65%

Eltúlozza az emberek érzelmeit. Ugyanolyan nap mint a többi. A rokonság egész évben csak ilyenkor látja egymást, és összeül jópofizni, meg mindig ugyan azokról a dolgokról beszélni. Az ünnep EREDETI jelentése már elveszett.

Ünneputáló 21/F

2011. ápr. 25. 16:07
 13/22 anonim ***** válasza:
78%

na 'zzeg, még egy magukfajta

azért ünnepeljük, hogy ti ilyenkor nyavalyogjatok hahaha

amúgy meg, ha nem tetszik a rendszer,..

2011. ápr. 25. 16:09
 14/22 anonim ***** válasza:
61%

"ünnep EREDETI jelentése már elveszett"

Te fogyatékos az az ünnap eredeti funkciója, hogy összegyüljön a család, a közeli rokonság és beszélgessenek. Olvass már egy kis történelmet, egy kis szociológiát.

Ma is ez van, hiába játszod itt az agyad:)

2011. ápr. 25. 16:10
 15/22 anonim ***** válasza:
8%

Tudom hogy ez van ma is. Nem játszom az agyam.

Ünneputáló 21/F

2011. ápr. 25. 16:11
 16/22 anonim ***** válasza:
24%
Anyátok.
2011. ápr. 25. 16:13
 17/22 anonim válasza:
95%
hát ma már nem is nagyon ezeket ünneplik.inkább a karácsonyfát meg a nyuszit.. a keresztényeknek(nekem is) ez a legnagyobb ünnepe, ez nem csak egy ránk maradt ünnep
2011. ápr. 25. 16:19
 18/22 anonim ***** válasza:
95%

Viszont ki tiltja meg, hogy lehetőségekhez mérten átéld az ünnep eredeti jelentését? Az én környezetem nagy része sem éli meg igazán a húsvétot, nekem mégis sikerült, azt hiszem.

És ha nem lennének ünnepek, mikor látnád az egész rokonságot?:)

2011. ápr. 25. 16:23
 19/22 anonim ***** válasza:
94%

Nem kötelező ünnepelni Jézust.

Ma is akadnak olyan emberek, akik hiszik, hogy Jézus születésével Isten jött el a világba, hogy meghaljon a bűneinkért, hiszik, hogy feltámadt a halálból.Hiszik, hogy a Megváltás mindenkire érvényes, ránk is, akik most élünk. Ezért ez most is ugyan olyan nagy ünnep, mint 500 vagy 1000 éve és ma is ugyan azt jelenti. Szerintem amik ránk maradtak azok az olyan hagyományok, szokások, amik az idők folyamán valahonnét hozzákapcsolódtak ezekhez a napokhoz.

2011. ápr. 25. 16:30
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

"Miért kell ünnepelnünk Jézust annyi ünneppel?

Húsvét, Karácsony? Miért kell ez a mai normális embernek? Nem lehetne végleg megszabadulni e régi kórból ránkmaradt ünnepektől?"

Tudod, én azért ünnepelem Jézust, mert megszabadított az alkohol rabságából. Szerintem nagyon sok ember van közöttünk, aki még saját magának sem meri bevallani, hogy hisz Istenben.Ő úgy teremtette az embert, olyannak, hogy legyen hite, hiszen saját képére teremtett minket. Ha nem ünnepelnénk Jézust, ugyan mi örömünk lenne ebben az életben? Alkohol, kábítószer, szórakozás? Persze, neked nem kell ünnepelned Őt. Nem tudom, hány éves vagy, de emlékszel, amikor kisgyerek korodban a szüleid meggyújtották a karácsonyfán a gyertyákat? Ha megöregszel, milyen jó is lesz visszagondolni azokra a napokra! Hiszen a Karácsony a szeretet ünnepe! Vagy itt van a Húsvét, Krisztus urunk feltámadásának ünnepe. Egyáltalán betértél valaha is a templomba Karácsonykor, vagy Húsvétkor? Ha még nem, akkor egyszer próbáld ki, és tedd félre ezeket a gondolatokat, hogy minek kellenek ezek az ünnepek. Te szeretnél megszabadulni a szeretettől? Isten szeretetétől? Ezek az ünnepek erről szólnak.

2011. ápr. 25. 20:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!