Nem kellene nekünk is ünnepelnünk a Halloweent? Mit szólnátok hozzá?
Ünnepeld,Én személy szerint nagy ívben lesz@rom az amerikai majmolást!!!
Egyébként majd halottak napján mert nálunk ez van,majd a gyerekeiddel menj a temetőbe amikor mindenki ott van, menjetek mindenkihez oda,hogy CUKROT VAGY CSÍNYT és kérjetek cukrokat...
"a halottak napja olyan szomorú "ünnep"
Kedves kérdező! Ezt sajnos nehéz másképp elképzelni.
Egyébként nagyon ellene vagyok az amerikanizálódásnak és más kultúrák átvételének. Nekem a Bálint nap sosem lesz "Valentin" nap.
Mi a családommal már 15 éve ünnepeljük itthon a Halloweent... :D
A Halloween is a Mindenszentek ünnepléséből áll, csak kicsit másképp, mint nálunk szokták!
A gyerekeim nagyon élvezik : minden évben készítünk töklámpásokat, beöltöznek itthon szellemnek vagy ijesztő Drakulának, feldíszítjük a lakást töklámpás-mécsesekkel, halloweenes díszekkel...
Angol órán is ünneplik már évek óta!!!
Amúgy megtartjuk a Halottak Napját is : kimegyünk a temetőbe, mécseseket gyújtunk, koszorút viszünk ki, megemlékezünk a halottainkról...
A gyerekeknek ez is egy különleges élmény : ilyenkor különleges hangulata van a temetőknek!
Szerintem a Halloween a gyerekeknek azért egy jó ünnep, mert a sok félelmet keltő "szellem", "gonosz", "halál" így vicces formában megjelenítve, már nem is annyira ijesztő, főleg ha ő is beöltözik szellemnek, abból fogja megérteni, hogy nincs miért félni "szellemektől", hiszen nem is léteznek, akár ő is eljátszhatja!
Miért baj az, ha Európában is megünnepeljük a Halloweent?! (Különben tévedés, hogy ez egy amerikai ünnep, tudnillik az angol bevándorlók Angliából vitték át ezt a szokást!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!