Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Nem kellene nekünk is ünnepeln...

Nem kellene nekünk is ünnepelnünk a Halloweent? Mit szólnátok hozzá?

Figyelt kérdés
Mindenszentek, illetve a halottak napja olyan szomorú "ünnep" nálunk, és a gyerekek is mit fognak fel belőle...
2009. okt. 17. 17:24
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Csokit vagy csalunk xd
2009. okt. 17. 17:25
 2/16 anonim ***** válasza:
40%

Ünnepeld,Én személy szerint nagy ívben lesz@rom az amerikai majmolást!!!

Egyébként majd halottak napján mert nálunk ez van,majd a gyerekeiddel menj a temetőbe amikor mindenki ott van, menjetek mindenkihez oda,hogy CUKROT VAGY CSÍNYT és kérjetek cukrokat...

2009. okt. 17. 17:29
 3/16 anonim ***** válasza:
58%

"a halottak napja olyan szomorú "ünnep"

Kedves kérdező! Ezt sajnos nehéz másképp elképzelni.

Egyébként nagyon ellene vagyok az amerikanizálódásnak és más kultúrák átvételének. Nekem a Bálint nap sosem lesz "Valentin" nap.

2009. okt. 17. 17:30
 4/16 anonim ***** válasza:
47%
A szeretteinkre emlékezünk nem drakula grófra meg élőhalottakra.
2009. okt. 17. 17:31
 5/16 A kérdező kommentje:
Én is alapvetően ellene vagyok mindenféle majmolásnak amúgy. De ez az, amiért igazából irigylem az amerikai gyerekeket... Nálunk a busójárás LENNE valami hasonló, de az egyébként is farsang tájékán van, az is csak Mohácson..
2009. okt. 17. 17:37
 6/16 anonim ***** válasza:
64%
Mi lenne a következő akkor július 4-e?? Vicces lenne, ünnepeljék ők a helovínt', ne amerikanizálódjunk már ennyire. A gyerekeknek ott a karácsony, mikulás, húsvét, gyerek nap, meg kitudja még mi.
2009. okt. 17. 17:39
 7/16 A kérdező kommentje:
Amúgy meg elég szomorú, ha csak 1X egy évben emlékezünk a halottainkra, olyan mint amit a karácsonyra is mondanak ugyebár...
2009. okt. 17. 17:43
 8/16 anonim ***** válasza:
77%
Egy elhunyt közeli hozzátartozója az embernek nyilván sokszor eszébe jut, de egy távolabbi azért ritkábban. Ilyenkor az egymástól távol élő rokonok is találkoznak, stb... de az egész egy gesztus, amiből nem kellene nagyon jópofa karnevált csinálni.
2009. okt. 17. 18:00
 9/16 anonim ***** válasza:
76%

Mi a családommal már 15 éve ünnepeljük itthon a Halloweent... :D

A Halloween is a Mindenszentek ünnepléséből áll, csak kicsit másképp, mint nálunk szokták!

A gyerekeim nagyon élvezik : minden évben készítünk töklámpásokat, beöltöznek itthon szellemnek vagy ijesztő Drakulának, feldíszítjük a lakást töklámpás-mécsesekkel, halloweenes díszekkel...

Angol órán is ünneplik már évek óta!!!

Amúgy megtartjuk a Halottak Napját is : kimegyünk a temetőbe, mécseseket gyújtunk, koszorút viszünk ki, megemlékezünk a halottainkról...

A gyerekeknek ez is egy különleges élmény : ilyenkor különleges hangulata van a temetőknek!

Szerintem a Halloween a gyerekeknek azért egy jó ünnep, mert a sok félelmet keltő "szellem", "gonosz", "halál" így vicces formában megjelenítve, már nem is annyira ijesztő, főleg ha ő is beöltözik szellemnek, abból fogja megérteni, hogy nincs miért félni "szellemektől", hiszen nem is léteznek, akár ő is eljátszhatja!

Miért baj az, ha Európában is megünnepeljük a Halloweent?! (Különben tévedés, hogy ez egy amerikai ünnep, tudnillik az angol bevándorlók Angliából vitték át ezt a szokást!!!)

2009. okt. 17. 18:03
 10/16 A kérdező kommentje:
Mondjuk ugyebár a klasszikus mesékben is sok a szellem, a gyilkolászás ilyesmi.
2009. okt. 17. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!