Hol vannak azok a kisbabák, akik szüléskor meghaltak, nem adták oda a szülőknek, nem temetteték el a családdal?
őő, azt hiszem azt én sem szeretném tudni:D
de gondolom megsemmisítik.. mint laikus, én elégetném, de ahogy a kórházakat ismerem, inkább valami szaros vegyi utat választanak:D
Ebben biztos vagy 2. válaszoló? Honnan tudod?
Ne vedd magadra, csak érdeklődöm mennyire igaz ez. Fogalmazásod nem tűnt teljes mértékben határozottnak.
nem vagyok biztos benne, az tény, de logikusnak tartanám
mert ugye ott kezdődik, hogy minden kórházban meghalt embert felboncolnak, hogy biztosra megmondják a halál okát.. hiába öreg valaki, az nem adja, hogy meghalt, mer öreg:D vérelzáródás, sztrók, akármi, ezt tudniuk kell, mert jegyzőkönyvbe veszik
és mivel kipakolják a kedves pácienst, szerves hulladék keletkezik, amivel kell csinálni valamit ugyebár:D ezért gondolom úgy, hogy kell lennie egy ezt megsemmisítő részlegnek
ha egy csecsemő szülés közben mondjuk megfullad a zsinórtól, akkor az egyértelmű, de ha pl halva születik, akkor már tuti felboncolják, hogy beazonosíthassák a halál okát
vannak szülők, akik nem olyan érzeletűek, hogy úgy érezzék, egy halva született csecsemőt el kéne temetni jó drága sírba stb... ezért biztosan van olyan opció, hogy otthagyják a kórházban.. vagyis a kórháznak kell valamit csinálnia vele..
egy felnőtt halottnál egyszerű, mert azokat az esetek 99%ában temetik, úgyhogy vissza kell adni a boncolás után a családnak (és amúgy rongyokkal van kitömve:D).. de ha a csecsemőt nem temetik úgysem.. igazából nem több egy szerves hulladéknál... az én logikám szerint menne az is a megsemmisítőbe
ez csak feltevés csupán, mert konkrétat tényleg nem tudok ezügyben, de ha egy héttel hamarabb jött volna a kérdés, meg tudtam volna kérdezni illetékest... most egy darabig nem fogom tudni:/
a "kórházi hulladék" közé kerül, ahogy előttem írták valószínűleg egy boncolás után. oda, pl a funkcióképtelen vesék, vakbelek és más műtéti maradványok vannak, az elvetélt magzatok, embriók is ide kerülnek.
Ezt követően elégetik őket.
Édesanyád mikor szülte a húgodat? Csak mert elméletben kötelesek lettek volna megmutatni neki akkor is, ha halva született. Mármint ha mostanában történt a szülés.
Kár, hogy nem temettétek el, javaslom anyukádnak, hogy egy kis kopjafát állítsatok ettől függetlenül, vagy vmi kis emléket ami a babához köti tegyen egy szép dobozba és azt temesse el, kell valami gyászszertartás, elengedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!