Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hol vannak azok a kisbabák,...

Hol vannak azok a kisbabák, akik szüléskor meghaltak, nem adták oda a szülőknek, nem temetteték el a családdal?

Figyelt kérdés

2013. jún. 10. 22:13
1 2
 1/14 anonim válasza:
Eltemették őket.
2013. jún. 10. 22:20
 2/14 anonim ***** válasza:
hát ha a család nem igényli és bent marad a kórházban, akkor ha kétes a dolog felboncolják (bár ha a család elkéri a testet, de a halál oka nem egyértelmű, akkoris felboncolják) aztán.. hát.. megy a kukába (logikusan a kórház azon kukájába, ahova pl boncolás után a szerveket dobják, stb...)
2013. jún. 10. 22:51
 3/14 anonim válasza:
És abból a kukából hova kerül?? :O
2013. jún. 10. 22:59
 4/14 anonim ***** válasza:

őő, azt hiszem azt én sem szeretném tudni:D

de gondolom megsemmisítik.. mint laikus, én elégetném, de ahogy a kórházakat ismerem, inkább valami szaros vegyi utat választanak:D

2013. jún. 10. 23:01
 5/14 anonim ***** válasza:

Ebben biztos vagy 2. válaszoló? Honnan tudod?

Ne vedd magadra, csak érdeklődöm mennyire igaz ez. Fogalmazásod nem tűnt teljes mértékben határozottnak.

2013. jún. 10. 23:42
 6/14 anonim ***** válasza:

nem vagyok biztos benne, az tény, de logikusnak tartanám

mert ugye ott kezdődik, hogy minden kórházban meghalt embert felboncolnak, hogy biztosra megmondják a halál okát.. hiába öreg valaki, az nem adja, hogy meghalt, mer öreg:D vérelzáródás, sztrók, akármi, ezt tudniuk kell, mert jegyzőkönyvbe veszik

és mivel kipakolják a kedves pácienst, szerves hulladék keletkezik, amivel kell csinálni valamit ugyebár:D ezért gondolom úgy, hogy kell lennie egy ezt megsemmisítő részlegnek

ha egy csecsemő szülés közben mondjuk megfullad a zsinórtól, akkor az egyértelmű, de ha pl halva születik, akkor már tuti felboncolják, hogy beazonosíthassák a halál okát

vannak szülők, akik nem olyan érzeletűek, hogy úgy érezzék, egy halva született csecsemőt el kéne temetni jó drága sírba stb... ezért biztosan van olyan opció, hogy otthagyják a kórházban.. vagyis a kórháznak kell valamit csinálnia vele..

egy felnőtt halottnál egyszerű, mert azokat az esetek 99%ában temetik, úgyhogy vissza kell adni a boncolás után a családnak (és amúgy rongyokkal van kitömve:D).. de ha a csecsemőt nem temetik úgysem.. igazából nem több egy szerves hulladéknál... az én logikám szerint menne az is a megsemmisítőbe

ez csak feltevés csupán, mert konkrétat tényleg nem tudok ezügyben, de ha egy héttel hamarabb jött volna a kérdés, meg tudtam volna kérdezni illetékest... most egy darabig nem fogom tudni:/

2013. jún. 10. 23:50
 7/14 anonim ***** válasza:
ja, amúgy nem vagyok benne a dologban, de egészségügyben tanulok valamennyire, meg jártam már boncoláson, meg sterilezőben :)
2013. jún. 10. 23:54
 8/14 A kérdező kommentje:
köszönöm..nem esik jól, mivel a húgomról van szó! :-( Amúgy anyu meg sem nézhette őt, elvették, és nem hozták többé vissza. Anyu lelkileg összetört, azt mondja rosszul volt ahhoz h temessen..
2013. jún. 11. 06:13
 9/14 anonim ***** válasza:

a "kórházi hulladék" közé kerül, ahogy előttem írták valószínűleg egy boncolás után. oda, pl a funkcióképtelen vesék, vakbelek és más műtéti maradványok vannak, az elvetélt magzatok, embriók is ide kerülnek.

Ezt követően elégetik őket.

Édesanyád mikor szülte a húgodat? Csak mert elméletben kötelesek lettek volna megmutatni neki akkor is, ha halva született. Mármint ha mostanában történt a szülés.

Kár, hogy nem temettétek el, javaslom anyukádnak, hogy egy kis kopjafát állítsatok ettől függetlenül, vagy vmi kis emléket ami a babához köti tegyen egy szép dobozba és azt temesse el, kell valami gyászszertartás, elengedés.

2013. jún. 11. 08:23
 10/14 A kérdező kommentje:
12 éve. De már másik országban lakunk..nincs emlék
2013. jún. 11. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!