Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Au pairek, ha elmentetek a...

Au pairek, ha elmentetek a családdal valahova, pl. étterembe, akkor ki fizetett?

Figyelt kérdés
Ilyenkor hagytátok, hogy a család meghívjon, vagy azért felajánlottátok, hogy ti fizettek vagy hogy volt? Ha szabadnapotok volt és a család megkérdezte, hogy van-e kedvetek velük menni valahova, pl. kirándulni vagy sétálni. Ilyenkor valójában mit szeretne a család. Csak udvariasságból kérdezi meg vagy pedig bunkóságnak tartják, ha nem mész velük. És egyáltalán ha szabadnapos vagy és beültök valahova kajálni akkor ők fizetnek? Vagy ha szabadnapod elmész valahova, akkor arra a napra is jár az ellátás. Tehát mielőtt elmész reggel ugyanúgy megreggelizhetsz és ha hazamentél ugyanúgy megvacsorázhatsz mint egyébként a munkanapon?
2012. febr. 24. 14:47
 1/2 anonim ***** válasza:

Ajj de buta vagy...

Főleg az utolsó miatt... Mivel a családdal élsz, segítesz nekik a ház körül, a gyerekek körül, beszélgetsz anyukával/apukával ezért ők fizetnek általában mindenhol. Szinte már a család része vagy. Ha nem akarnák, hogy velük menj, nem kérdeznek rá. Ha szabadnapos vagy, akkor is te vagy az au pair (lány), szóval ugyanúgy a család része vagy, ők fizetnek. Minden napra jár az ellátás... nem úgy van az, hogy mondjuk hivatalosan kezdődne a munkaidőd 6-kor mert akkor kel a gyerek, de te ma szabadnapos vagy, akkor reggel 6kor anyuka odaáll az ágyad mellé és bekapcsol egy légvédelmi szirénát, hogy takarodjál el, aztán gyere csak este 8 után, mert akkor fekszik le a gyerek, tehát hivatalosan addig tart a munkaidőd.

2012. febr. 24. 14:55
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi. Lehet, hogy buta vagyok, hogy ilyen dolgok jutnak eszembe. Egyébként gondoltam, hogy ez nem így van, de nekem nagyon furcsa lesz, hogy másnál lakom és más ételét eszem. Az pedig, hogy a család tagja legyek, egy idegen családé az nekem hihetetlen. Nem hiszem, hogy ők családtagként néznének majd rám, és én sem fogok rájuk. Hisz azért ők mégiscsak idegenek és ez nekem egy munka lesz.
2012. febr. 24. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!