Miért van az, hogy egy cigány ölni tudna azért, ha azt mondják neki, hogy cigány?
Figyelt kérdés
Folyamatosan büszkélkednek azzal, hogy ők cigányok, ennek ellenére szinte kivétel nélkül az összes utálja, ha cigánynak hívják! De hisz ez a származásuk, ilyenkor miért nem tudnak büszkék lenni rá? Vagy valójában szégyenlik?2009. okt. 2. 15:34
11/16 anonim válasza:
Akkor miért az a neve hogy "Országos CIGÁNY Önkormányzat"... saját maguk is így hívják magukat.
12/16 anonim válasza:
Egyszerűen csak a legtöbbnek verekedhetnékje van -.-'
Az a szégyen, hogy aki rendes lenne, azt is megbélyegzik :S
13/16 anonim válasza:
Egyszer kiszaladt a számon a barátnőm előtt, hogy cigány... azóta is összeszorul a gyomrom, ha a csalódottságra gondolok, amit a szemében láttam. Sose beszéltünk róla, hogy ő az, de én pont belefeledkeztem egy élménybeszámolóba és akkor hirtelen kimondtam, ráadásul elég durva szövegkörnyezetben. Én elsápadtam és össze-vissza makogtam... nagyon rosszul esett NEKEM. Lehet, hogy ő hamarabb túllépett rajta. Mindenesetre, ha Romániában valaki azt mondaná, hogy te hülye magyar, te is magadra vennéd, holott büszke vagy rá, hogy magyar vagy,nem?!
14/16 anonim válasza:
nem én eggyáltalán nem vok büszke h magyar vok :S utálok az lenni. bár jobb mintha cigónak születek. akkor már kinyirtam volna magam :D rühellem őket.
15/16 anonim válasza:
Nem értem, miért ez a fene nagy fennhéjazás. Évtizedekig megfelelt a "cigány" kifejezés, most mi a baj ezzel? Sok közszavunk is bizonyítja ezt. A "roma" jobb? Inkább másra kellene kényesnek lenniük.
16/16 anonim válasza:
Nem tudom, érdekes... De nekem is mondta már roma, hogy "te mocskos cigány" :D:D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!