Lesz priuszom, ha úgy döntök, hogy leülök egy szabálysértési bírságot?
Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok, gyakran járok kocsival, volt már hogy kaptam pénzbüntetést, arra gondoltam, ha legközelebb is megbüntetnek, akkor leülöm vagy ledolgozom közmunkával, mégse az ösztöndíjam menjen erre. Sok helyen kerestem már rá erre, és nem tudom, hogyha úgy döntök leülöm a fogdában, ami valamilyen oknál fogva még érdekelne is, úgysem láttam még belülről se a gyorskocsit, se a venyigét, akkor rabosítanak, talán még priuszt is kapok? (A priuszról úgy tudom, csak akkor kaphat valaki, ha a bíróság jogerősen elítéli valamilyen bűncselekmény kapcsán, de sok hozzászóló nagyon is bizonygatta, hogy de bizony, ha a szabálysértést leülöm az priusszal jár). Legyen szíves vágjon valaki rendet a fejemben a jogszabályok között!2013. ápr. 11. 00:18
2/2 anonim válasza:
Nem lesz, az erkölcsi bizonyítványod tiszta marad.
A pénzbüntetés, közmunkára ítélés jogerőre emelkedésének napján egyúttal mentesítenek is a bűntetett előlétből származó hátrányok alól.
Itt van részletesen leírva:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!