Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek nem botrány, hogy...

Szerintetek nem botrány, hogy egy csomóan nem tudnak helyesen írni?

Figyelt kérdés
Itt most nem arra gondolok, hogy véletlenül valaki mellégépel, hanem arra, hogy pl. "aludnék" helyett "aludnákot" írnak vagy olvastam már ilyet is, hogy "milyen" helyett "mijent" ír valaki vagy a "j"-t és az "ly"-t felcserélik...A másik amitől még nagyon ki tudok akadni az a "de viszont" és a "mindíg" (ami ugye mindig). Szerintem nagyon gáz, hogy itt élnek ezt a nyelvet beszélik, használják és nem képesek rendesen megtanulni. :S
2009. szept. 20. 14:41
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
A vesszőket meg jó helyen használtam...
2009. szept. 20. 15:25
 12/30 anonim ***** válasza:
64%

első vagyok

A helyesírási hibák helyett jobban idegesít a lustaság. Akik most írnak neked, azok a válaszukat már legalább 50-szer megírták, vagy pontokat akarsz gyűjteni? Ne egy pár választ olvass el a régiek közül, hanem az összeset, és akkor potosan fogod tudni, hogy milyen véleménnyel vagyunk a helyesírásról!

Na...most le lehet potozni.

2009. szept. 20. 15:32
 13/30 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem a helyesíráshoz hozzá tartozik a megfelelő szóhasználat is. Nem mind egy, hogy megcsináltam a házimat, vagy elkészítettem a házimat.
2009. szept. 20. 17:59
 14/30 anonim ***** válasza:
66%

Valóban jó helyen használod a vesszőket?

"A másik amitől még nagyon ki tudok akadni" Innen a másik után mintha hiányozna egy...

"használják és nem képesek rendesen megtanulni" Mivel külön tagmondatokról van szó, az és elé sem ártana egy.

"pl. "aludnék" helyett "aludnákot" írnak vagy olvastam már ilyet is, hogy "milyen" helyett "mijent" ír valaki vagy a "j"-t és az "ly"-t felcserélik..." Itt pedig mindkét vagy elé illene tenni.

2009. szept. 20. 19:27
 15/30 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy kihagytam pár vesszőt. Viszont ahova raktam az jó helyen van....
2009. szept. 20. 19:37
 16/30 A kérdező kommentje:
Amúgy meg írtam is, hogy nem a gépelési hibákra gondoltam.
2009. szept. 20. 19:43
 17/30 anonim ***** válasza:
66%

Ha csak egyszer fordulna elő, azt mondom, hogy gépelési hiba. De ez már az ötödik:

"Viszont ahova raktam az jó helyen van...." Helyesen: "Viszont ahova raktam, az jó helyen van..."

Javaslom figyelmedbe A Magyar Helyesírás Szabályai című könyvecskét!

Egyébként félre ne értsd, nem kötözködni meg parasztkodni akarok, csak látod, hogy te is milyen rosszul tűröd, ha a helyesírásodért piszkálnak? :) (Jobban mondva, helytelen írásodért XD) Szóval másoktól se várj el többet!

2009. szept. 20. 19:54
 18/30 A kérdező kommentje:
Azért a vessző hiba nem hasonlítható össze azokkal a példákkal amiket írtam.
2009. szept. 20. 20:54
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozz velük, ebből élnek, nem bírják ki, hogy ne kötekedjenek.

Engem is zavar, amit egyesek egy mondaton belül alkotni képesek, de attól még, hogy valaki kiír egy kérdést, és egy csomóan kifejtik a véleményüket, nem fog változni semmi.

Nem kell mindenkinek tökéletesen írnia (vessző, pontosvessző, ez az), de legalább az alapokkal lennének egyesek tisztába. Én már attól is boldogabb lennék, ha pár egyén nem értelmezné újra a magyar nyelvet.

2009. szept. 20. 22:42
 20/30 anonim ***** válasza:
58%

Az írásjelek is hozzátartoznak a helyesíráshoz, mert nem mind egy, hogy milyen írásjel van a mondat végén, illetve, hogy hol tagolod a mondatot. Pl.:

Kovács! Péterrel beszélgetett?

Kovács Péterrel beszélgetett?

Kovács Péterrel beszélgetett!

2009. szept. 21. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!