Miért nem őszinte az emberek többsége?Ha valakivel valami bajod van mért nem beszéled meg vele és mondod el neki a problémádat minden elfordítás nélkül,vagy ha tetszik nekünk valaki miért kell titkolni,tipródni,félreértésekbe keveredni? Miért nem őszinték az emberek egymással? Tudom,hogy így több vita lenne,de nem lenne olyan,hogy valakit kibeszélnének,valakire haragszunk és nem mondjuk meg neki hogy miért stb. stb. Miért kell elfordítanunk a történeteket, az érzésinket letagadni? Tudom nehéz kérdés,és hogy az őszinteség néha nem olyan jó...de mégis annyit hazudnak az emberek...elég elkeserítő.
2009. szept. 15. 20:59
1/6 anonim válasza:
Szia. Csak a teljes őszinteség tesz szabaddá és védetté. Mert ha félelmeinket legyőzve kimondjuk az igazat önmagunkról, akkor már nem maradnak olyan támadási felületeink, amelyeken keresztül bárki megzsarolhatna vagy manipulálhatna minket. Mert nem az őszinteség tesz védtelenné, hanem azok a félelmeink, amelyek elől menekülve elkezdünk hazudni vagy hamis szerepeket játszani.
2009. szept. 15. 21:07
2/6 anonim válasza:
Minden őszinte ember sebezhető, mert a feltételezett őszinteségért egész önmagát adja.
2009. szept. 15. 21:08
3/6 anonim válasza:
hááát, belegondolok, ha őszinte lennék kiutálnának minden közértből, nem lenne állásom... Menekülnének előlem az emberek. Miért is lenne az jó?
2009. szept. 15. 21:12
4/6 anonim válasza:
Őszintén szólva én nagyon öszinte szemedbe megmondó típus vagyok és hát.... igen volt már belőle probléma nem egyszer.Átlagban az emberek nyalják a másik seggét,közbe meg kibeszélik és sajnos legtöbbjében nincs annyi kurázsi,hogy a szemedbe mondja. Sajnos mivel bennem van,nem mondhatnám,hogy nagy kedvence vagyok az embereknek. Ha valami nem tetszik azt nyiltan megmondom akár bajom lesz belőle akár nem. Annyi olyan ember van az ismerettségi körömben akik egymást pocskondiázzák közbe meg együtt mennek vásárolni,bulizni de mindig kibeszél valaki valakit.
2009. szept. 15. 21:27
5/6 A kérdező kommentje:
egyik barátnőmmel 8 éve ismerjük egymást,de úgy igazából 3 éve vagyunk nagyon jóban. Többször is összevesztünk,mert a másik hülyén viselkedett. nehéz volt,de odaálltam elé és nyíltan elmondtam hogy mi a bajom vele.legnagyobb meglepetésemre nem kezdte el védeni magát,hanem beismerte és ő kérte hogy a jövőben szóljak neki ha megint olyan hülyén viselkedne. nagyon közel állunk egymáshoz és szerintem az őszinteség miatt.
Egy másik barátnőmet(annyira nem nevezném annak)2 éve ismerem.Jóba vagyunk csakhogy a hátom mögött kibeszél.(Másokat is) Ezért sose tudok benne rendesen megbízni és mindig érzem hogy ugyan jópofizik de mélyen teljesen mást gondol.lehet hogy egyszer vele is leülök és elbeszélgetek...de ahhoz nagyon nagy bátorság kell.
Általában én is őszinte szoktam lenni,de van egy határ ami után már inkább hallgatok.Aranyközépút alegjobb,csakhogy azt nehéz megtalálni...
2009. szept. 15. 21:38
6/6 anonim válasza:
Pl. azért sem vagyunk mindig őszinték, mert nem akarunk mindenkivel olyan közeli kapcsolatba lépni, ahol feltárulkozunk egymás előtt (intimitás). A legtöbb ember csak 1-2 másikkal őszinte, és nagyon sok ember senkivel sem. Akiktől távolságot akarunk tartani, azokat nem avatjuk be az érzéseinkbe. Az életünk során a legtöbb embertől, akivel kapcsolatba kerülünk, bizonyos távolságot tartunk. Semmi közünk a pincérhez, a buszvezetőhöz, a banki alkalmazotthoz. Hasonlóan, nem sok közünk van a főnökhöz, a munkatársakhoz, a tanárhoz. Velük tapintatosak, udvariasak, lényeglátók, diplomatikusak stb. vagyunk, nem feltétlenül őszinték.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!