Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ryanair jegyek már 2500...

Ryanair jegyek már 2500 Ft-tól? Hogy lehet hogy ilyen olcsóak? Vagy még pluszba kell fizetni érte? Valaki magyarázza el nekem

Figyelt kérdés

2013. márc. 10. 23:31
1 2
 11/13 anonim válasza:

Sajnálom, hogy így reagálsz. Tudod ez az oldal azért jött létre, hogy segítsük egymást.És bizony elképzelhető, hogy valaki valamit jobban tud nálad. Nem azért, mert okosabb, mint Te, hanem mert jártasabb a témában. Én azért jöttem az oldalra, hogy segítsek, mert ha hiszed, ha nem értek hozzá. De ha ilyen hozzászólók vannak, mint te, akkor nekem tényleg mindegy ki mit hablatyol itt össze, majd az utazáskor meglátják a valóságot.

Sok éves tapasztalatomat írom le. Ja és nem csak úgy olvasgatom a szabályokat, hanem tudnom kell.

De tényleg mindegy. Én mindenkinek azt ajánlom, hogy ne itt egymás tapasztalataira építse az utazását, hanem a légitársaságot hívja vel. Bizony hiába a IATA, attól még vannak belső szabályzatok, amiket ugyan a légitársaság dolgozóinak tudniuk kell, mivel azonban változnak, ezért mindig a naprakész infókat csak tőlük tudják meg.

Ezt tényleg jószándékból írom. Sok csalódott utassal találkoztam már, és bizony pont az olyanokkal volt a legtöbb gond, akik " mindent " tudtak, és ha mégsem úgy volt, ahogy ő gondolta, akkor persze mindjárt vagdalózott ügyvédekkel. Persze hidd el, hogy nem nagyon orvosolták az ügyvédek sem a problémáit.Csupán azért, mert nem volt igaza.Tudod azt szokták mondani, ha nem ismered a szabályokat, attól még érvényesek.

És biztosan Te is sok mindent tudsz, amit meg én nem. De én azért nem is megyek más témakörre, mert máshoz nem értek annyira, mint ehez. És ezt nem nagyképűségből írom.

Remélem Te sem veszed annak.

2013. márc. 18. 12:25
 12/13 anonim ***** válasza:

Biztos értesz hozzá, csak azt nem értem, akkor minek írtál valótlanságokat. És azt sem értem miért lovagolsz azon, hogy a ryanair a LH-val szállítat utasokat, holott én ilyet sose mondtam. Azt viszont igen, hogy ha pl. időjárás vagy bármi miatt nem tudja elvinni az utasokat adott időben akkor a Ryanair is elviszi (mert muszáj neki!) később vagy más módon. Ha LH-ra befizetve olcsóbb akkor úgy. Ha szállást fizetve és másnap saját géppel akkor úgy. Valószínűleg az utóbbi az olcsóbb, ezért nyilván így csinálják a gyakorlatban, de nincs kizárva semmi egyéb, hisz (főleg a ryanairnél) költség minimalizálás ugye tudjuk mennyire fontos. És igen, tudok ilyen gyakorlati esetet, amikor időjárás miatt törölt a Ryanair és fizetett szállást majd másnap szállította az utasokat.

Azzal sem értettem egyet és nagyon nincs igazad, ha így gondolod, miszerint 3 ezer forintért ne várj jogokat. Lehet, hogy valamit félreértettem, de nekem ez jött le. Ugyanis a légiutasoknak vannak jogai, elég komolyan. Szó szerint filléres jegyekre kaptak már emberek több száz eurós kártérítéseket, pusztán mert éltek a jogaikkal. Nem kellett hozzá ügyvéddel vagdalkozni. Elég szólni a légitársaságnak, hogy heló, ismerem a jogaim, ez és ez nekem JÁR. Mert persze ők lapítanak, maguktól nem fogják szórni a pénzt, ha nem muszáj. De ha valaki határozottan kiáll a jogaiért akkor nem sokáig ellenkeznek, és ritkán kell ügyvédig elmenni.

De már nagyon eltértünk a témától. Egyébként én is azért szoktam felnézni, hogy másoknak segítsek, így olyan is volt már, akinek később privátban is segítettem ilyen extra olcsó repjegy vásárlásában.

2013. márc. 19. 04:07
 13/13 anonim válasza:

Sajnos biztosan félreértetted, vagy én írtam bonyolultan.Én azt akartam mondani, hogy átírják a fapadosok is a jegyeket, de csak saját járatra, mivel nincsenek szerződésben a többi légitársasággal. Tehát nem azt mondtam, hogy nem viszik el az utasokat, hanem sokkal macerásabb a szerződések hiánya miatt.

Én csak példáloztam, hogy jobban érthető legyen.

Azt sem mondtam, hogy nem kap kártérítést az aki olcsón veszi a jegyet. Valóban semmi köze az árnak a kártérítésnek ill. annak mértékével. Ezért is nagy rizikó a légítársaságoknak, ha késik, vagy törlik a járatuk. Tulajdonképen ezért nem is lehet a gépeket olcsó jegyű utasokkal megtölteni. / Többek között/

De ha érdekel, és tényleg nem gúnyosan mondom/ írom/ akkor szívesen leírom, hogy a légitársaságoknál milyen szerződések vannak járat rendellenesség esetén.Bizony vannak olyanok, akik ha törik, ha szakad egy adott összeg alá nem mennek, ha valamelyik másik légitársaság gépével történik valami.Tehát nagyon fontos, hogy kinek adnak át utasokat. Bizony kerülni kell azokat, akik fix összeget kérnek. Gondold el, egy olcsó jegynél micsoda veszteség. Persze egy normál légitársaság/ nem fapados/ ha nincs más megoldás, és az utasnak mennie kell, vagyis nem tud a következő járatra várni, akkor bizony át kell adni az utasokat a légitársaság szempontjából veszteséget okozó járatra. Bizony nagyon oda kell figyelni.

Viszont a fapadosok, azért, hogy olcsók maradjanak, nem kötnek ilyen szerződéseket, és én ezért mondtam, hogy ők csak a saját járatára írja át a jegyeket. A ryanair is leírja.

Nem véletélen, ha látod, hogy melyik légitársaság melyik szervezetbe /pl.ONE WORLD/ tartozik, mert azok segítik egymást, vagyis ilyen esetekben egymás utasaiért kedvezőbb árakat kérnek.Ezért van az, hogy nagyon megnézik, hogy két város között kik repülnek, mert nem mindegy, hogy mennyit bukik a légitársaság.

Bocs, hogy ennyit írtam, de remélem most érthetőbb volt.Nem szeretnék okoskodni, csupán átadni azt , amit én tudok./tanultam és tapasztaltam/

Persze igazad van én sem tudhatok mindent, nem is tudok, de ebben jártas vagyok.

Sokat tudnék még ezekről írni, de senkit nem érdekel.De ez nem baj.

Remélem nem vetted okoskodásnak. Üdv.

2013. márc. 19. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!