Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi lehet az oka annak, hogy...

Mi lehet az oka annak, hogy egyre több ember lesz depressziós, és öngyilkossággal kapcsolatos gondolatai lesznek?

Figyelt kérdés
Az a durva, hogy én is felfogom, hogy egyszer élünk. És igen, sok a számla, sok a fizetnivaló, néha nyűgös a gyerek, vagy nehéz az iskola...de régen is sokat kellett dolgozni (és nem papolni akarok). Csak egyszerűen nem értem, hogy nekem pl. a nagymamám mesélte, hogy régen a fiatalok nagyon nagy többsége mennyire jókedvű és életvidám volt. Most meg azért sok családban már van internet, tv, szórakozhatnak a fiatalok, lehetnek szabadon szerelmesek, meg ilyenek. Akkor mi okozhatja, hogy mégis "korunk egyik betegsége a depresszió"? Miért akar ennyi fiatal öngyilkos lenni?
2013. márc. 4. 19:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Hidd el tapasztalat! Velük lett a legjobban elcseszve valami. Olyan 20-27 év közöttiekre gondolok. Még a 16-18 évesek is normálisabbak, nem eggyel beszélgettem már itt is, és komolyabbak voltak, meg nem voltak perverzek. Tiszta szivemből utálom a többségüket amúgy! De elvétve is van nagyon kevés valamire való minden korosztályból. Csak győzzük megtalálni! a harmincasok már valamivel jobbak, azok azért komolyabbak már, nem annyira lelkisérültek.
2013. márc. 4. 20:24
 12/17 anonim ***** válasza:
Meg mindenki állandóan csak nyafog, nincsen kitartása senkinek, nincsen jövőkép mert ugye a mostani helyzetben mi is legyen. Mindenki öngyilkos merénylő meg mit tudom már én mi :) Rohadt perverzek amúgy az emberek, és szerintem meg ez visszataszító!
2013. márc. 4. 20:26
 13/17 anonim ***** válasza:
Biztosan igazad van ebben, nem ellenkezek, mert nyilván tapasztaltabb lehetsz, mint én (az elmondásodból), viszont nem értem, hogy hogy jön ide a perverzió... A másik dolog pedig, ahogy én látom, a generációk inkább fokról fokra romlanak, nem pedig korosztályokat átugorva oda és vissza hol értelmesebb az egyik, hol a másik. Mert ha ez egy folyamat, márpedig az, akkor tételezzük fel, a gyerekem nem lehet ,,intelligensebb" nálam, mert azt adom át neki, amim nekem van, többet pedig nem tudok.
2013. márc. 4. 20:31
 14/17 anonim ***** válasza:

Úgy jön ide a perverzió, hogy az Internet miatt is idáig jutottunk, hogy ennyi sok elmebeteg állat van, köztük perverzek is. De sorolhatnám ide a számítógépes játékfüggő hülye gyerekeket is, mert mind lelkiszegény selejt. Nekünk már nincsen , nem volt rendes gyerekkorunk nagyrészt ezek miatt a dolgok miatt. lehet kicsit kitértem néhol a kérdéstől, de ezek is közrejátszanak. gondoljunk csak bele, miket lehet hallani, hogy meghalnak gyerekek, mert azt hiszik tudnak repülni. (ezt is az a sok idióta mese, meg a neten látott baromságok idézik elő)

nincsenek már társaságok, már nincsen semmi, üresek az emberek belülről globálisan. Tisztelet a kivételnek persze! Elfajult, elkorcsosult, elzüllött, degenerált nemzedék vagyunk ez az igazság! Azért emeltem ki fődegeneráltaknak a huszonéveseket, mert így tapasztaltam és másoktól is hallottam, de ettől függetlenül persze vannak más korosztályból is bőven. Csak engem ez érint a legjobban még egy darabig.

2013. márc. 4. 20:39
 15/17 anonim ***** válasza:
Azért ha megnézel egy pár ifjúsági filmet például Keménykalap és krumpliorr Utánam srácok stb láthaod hogy régen a fiataloknak milyen aránylag jó gyerekkoruk volt. Én 20 vagyok és szeretem nézni ezeket a régi filmeket kár hogy nem éltem abban az időben még. Most a mai fiatalok én nem csak a velem egykorúak például isznak drogoznak tisztelet a kivételnek csinálják, facebookoznak, illetve durva anyagi világban élünk szerintem. Fizetni kell azért hogy tanulhass egy olyan szakmát amit szeretnél csinálni, persze van oylan ami ingyenes de ami igazán "kiemelkedő" azért fizetni kell nem is keveset így elmegy a lelkesedés hogy tanuljak bármit is amig nincs szakma addig munkát is nehéz találni ha találok is akkor nagyon keveset fizet stb.. És szerinted mi megy a tv-ben ami szerinted szórkaoztató? Adják a hül@e agymosó műsorokat. Internet se különb, facebook, mi értelme likeolni képeket feltenni hogy most itt meg ott voltam meg ezt csináltam meg azt. Így csak a feltaláló gazdagszik meg ha felmegyünk a facebookra. Régebben a szórakozás úgymond ingyen volt azt mondták a szüleim tehát olcsóbb volt minden mint most. És pénz nélkül nem lehet manapság "szórakozni". És mivel nem lehet szórakozni sem olyan tevékenységet folytatni amit szeretsz mert pénz kell mindenhez és rátesz még egy lapáttal hogy munkák is alig vannak azonkívűl tanulás is "kötött" tehát nem tanulhatsz azt amit akarsz, ezért lesznek sokan depressziósak köztük én is. ÉS mivel nem tudsz semmit sem csinálni mert nincs pénzed önbizalomhiányos leszel mert aki gazdag az bármit megtehet tud sportolni például gyúrás ami elég drága és jól fog kinézni és így lehet annak a srácnak barátnője, aki pedig elhízott vagy sovány és nem tud sportolni az meg eláshatja magát. Tehát az önbizalomhiány meg egyebek is okozzák az öngyilkosságot. 20/f
2013. márc. 10. 01:25
 16/17 anonim ***** válasza:

"ÉS mivel nem tudsz semmit sem csinálni mert nincs pénzed önbizalomhiányos leszel mert aki gazdag az bármit megtehet tud sportolni például gyúrás ami elég drága és jól fog kinézni és így lehet annak a srácnak barátnője, aki pedig elhízott vagy sovány és nem tud sportolni az meg eláshatja magát. Tehát az önbizalomhiány meg egyebek is okozzák az öngyilkosságot."

Ezzel az utolsó résszel nem étek egyet! Most ha valaki nem jár el gyúrni, attól még nézhet ki jól és lehet barátnője. Én például jobban szeretem az olyan fiúkat akik nem mesterséges gyúrással szerzik az izmokat, hanem kemény fizikai munkával.

2013. márc. 10. 08:21
 17/17 anonim válasza:

A mai fiatalok sajnos nem úgy nevelkednek mint mi annak idején. Én 35 vagyok, nekem még nem volt számítógépem, a színes TV-t is csak a bolt kirakatában láttam, vezetékes telefon is csak élményszámba ment. Sokkal nagyobb volt a szülői fegyelem a gyerekek fölött mert volt idejük a szülőknek figyelni a gyerekre. Tanulás után focizni mentünk meg akinek volt biciklije az biciklizni.Megtanultuk hogy mi a fegyelem, a felelősség. Tudtuk a kötelességeinket.

A mai fiataloknak valóban csak egy kilátástalan jövőképük van. Száz párezer forintér gürizni reggeltől estig majd az egészet sárga csekken befizetni a postán. És kezdődik minden elölről. Nincs életcél előttük(lassan már az idősebb korosztálynak sincs)Marad a számítógép és az a mögötti világ amibe elrejtőzhetnek. Ott nem kell felfedniük a problémáikat, névtelenül ellehetnek a világhálón.

2013. okt. 2. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!