Keresztények, istenhívők! Miért hisztek istenben?
"Vannak akik még nem jöttek rá hogy nem vagyunk egyedül?
Vagy ezt tiltja a biblia ,hogy ilyet higgyünk? "
Igen vannak akik nem hisznek semmilyen más életformában a miénken kívül. Habár a számuk csökken a média hatásai miatt.
A Biblia nem tilthat olyat, ami nem is létezik! Az Úr tudtunkra adta, hogy IGEN léteznek nálunk felsőbb rendű lények. Maga Isten is az, emellett János Apostol (aki rendszeresen kapott Isten általi látomásokat) szépen leírja, hogy megszámlálhatatlanul sok angyalt látott a mennyek országában. Tehát nem vagyunk egyedül. :D
Ahh....Miért nem hiszel a földönkívüliekben ?Nem azokra a kicsi zöld lényekre gondolok hanem valami igazán fejlett és csodálatosra.Mindegy majd te is rájössz mindenre .....
És még azt szeretném kérdezni ,hogy mi ez a mondat hogy bűnben születtünk ,bűnben halunk meg.Ez a mondat undorító!
Kedves zozonrg.
"A holt tengeri tekercsekben de még a bibliában is vannak arra utaló írások,hogy az emberi civilizáció hajnalán idegen lények látogattak a földre és génmanipuláció útján saját génjüket adták az előembernek így megteremtve a mai embert."
Ezt hol olvastad? Az EZO-Bibliában? Csak mert ilyet sehol sem olvashatsz a Szent-Biblia egyikében sem! Ez tuti!
"Az indiai Mahabhatata ősi eposz égi városokat említ amiből az istenek szálltak alá járműveikkel a vimanákkal."
Szép sztori. És tudtad, hogy a vimanákat szárnyas kecskék húzták? Mert ezt írták és rajzolták azok az ősi indiaiak. Már akkoriban elkezdhették a vadkender jótékony hatásit kihasználni. :D
"A biblia nem teljes ,rengeteg rész kihagytak belőle,de vannak a hiányosságra utaló összefüggéstelen mondatok benne stb."
Ez így nem igaz, a kihagyott részeket nevezzük apokrif iratoknak, ami annyit jelent, hogy nem Isteni ihletésűek! Tehát az író csupán népi mendemondákat vagy csak a saját gondolatait írta.
"ami bizonyíték ezekre.Pl.-6. napon megteremté isten az embert. Férfivá és Nővé teremti,majd 7. napon megpihen.Utánna látja ,hogy a férfi egyedül van és mondja-Teremtsünk(többesszámban)társat mellé és megteremté a nőt.Miért teremt nőt amikor 6. napon már egyszer férfivá és nővé termtette az embert."
Ez a mondat, hogy: "Férfivá és Nővé teremti" annyit jelent, hogy olyan élőlénynek teremtette az Úr, aminek nőstény és hím egyedei lesznek. Tehát különböző neműek, nem pedig hermafroditák mint némelyik csiga fajta.
"Utánna látja ,hogy a férfi egyedül van és mondja-Teremtsünk(többesszámban)társat mellé és megteremté a nőt."
Egy ideig magában volt Ádám több mint valószínű azért, mert mint tudjuk Ádámnak feladata volt, meg kellett neveznie minden állatot. Ezért az Úr nem teremtett azonnal neki társat, ki kellett érdemelnie és nem volt még itt annak az ideje, hogy családot alapítson, mert sok volt a teendő.
Ez a "többesszámban" dolog azért van, mert az Úr nem egyedül teremtette az embert. Már a bolygónk megalkotása előtt is léteztek angyalai, köztük az Arkangyal az elsőszülött! Ő az Úr jobbján ül, aki részt vett ebben a hatalmas és szent tettben az ember teremtésében. Nem tudni, hogy más dolgok alkotásában is vett-e részt, de ez az egy kiderül a Bibliából.
Ezékiel Próféta látomásai nem ténylegesen látottakon alapszanak. Látomások voltak azok, amik csupán szimbolikus jelentéssel bírnak.
Ezékiel 1:1 És lőn a harminczadik esztendőben, a negyedik hónapban, a hónap ötödikén, mikor én a foglyok közt a Kébár folyó mellett voltam: megnyilatkozának az egek, és láték isteni látásokat.
4. vers: És látám, és ímé forgószél jött északról, nagy felhő egymást érő villámlással, a mely körül fényesség vala, közepéből pedig mintha izzó ércz látszott volna ki, tudniillik a villámlás közepéből.
Nem esik szó repülő tárgyról, csupán viharról és villámról.
5.vers:
És belőle négy lelkes állat formája tetszék ki, és ez vala ábrázatjok: emberi formájok vala,
Állati forma és emberi arc? Ezek csupán szimbolikus jelentéssel bíró látomások voltak.
Kérdezőnek:
"És még azt szeretném kérdezni ,hogy mi ez a mondat hogy bűnben születtünk ,bűnben halunk meg.Ez a mondat undorító!"
Azért születőnk bűnösnek, mert a bűnt örököltük ősapánktól Ádámtól. Ezzel a bűnnel együtt örökségünk része a tökéletlenség, megöregedés és a halál. A halállal megfizetünk a bűneinkért.
Tudom, hogy elég keményen hangzik a dolog, de sajnos így van. Viszont emiatt hallt meg értünk Jézus, Ő volt a váltságdíj a mi életünkért. Mivel aki hisz Őbenne és az áldozatában az megkaphatja a tökéletességet és az örök életet, amit Ádám jóvoltából nem kaphattunk meg.
"Ez csak a mi Európai "zsidó"kultúránk része.Semmilyen más népcsoport a földön nem hallott róla."
A zsidó kultúrához nem tartozik hozzá a Biblia. A zsidók nem fogadják el az újszövetséget! Tehát nem hiszik azt, hogy tényleg Jézus volt a messiás. Ők leragadtak az ószövetségnél.
De miért is származik a keresztény vallás a zsidó néptől illetve arról a területről?
Mert az első egy istenben való hit az ókori Mezopotámiából származik. Vagyis a tudomány és a régészet ezt támassza alá és ez így is igaz. A Biblia is erről árulkodik, mivel az első embert arra a területre teremtette az Úr. Tehát logikus, hogy ott hitték Őt először. Ebből adódik, hogy az ottmaradt emberek egy része biztosan megőrizte az eredeti hitet. A többi népcsoport akik elvándoroltak a világ más részeire, azok valamilyen oknál fogva elfeledték vagy elhagyták az eredeti hitet és más istenekben kezdtek hinni. Nem csoda, hogy nem ismerik a keresztény vallást egy jó pár világrészen. Az Úr csak is olyan embereket bízhatott meg az Ő szent akaratával, akik még Ő benne hittek. Ezek voltak az akkori héberek, vagyis a zsidók.
"Ráadásul a hit több ember haláláért felelős mint a földön volt összes halálos járvány valaha és ha azt mondják a hívők ez nem igaz akkor gondolják végig az emberiség történelmét,keresztesháborúk,boszorkányégetések kerestrefeszítések,ikvizícióban megkínzott emberek ezrei.Na ezt dicsőítitek.Gratulálok!"
Ne feledd! Én nem az uralkodó egyház híve vagyok. Megvetem és elítélem a pápát a katolikus egyházzal együtt.
Tisztában vagyok az undorító tetteikkel, amiket múltban vittek véghez az Úr nevében. Ők a hamis próféták, kik a hitet kétélű kardként használva uralomra törtek és a mai napig uralkodnak a világ háttérhatalmával együtt.
ÉN NEM "DICSŐÍTEM" ŐKET! A dicsőség csak is az Úrnak jár!
Kérdezőnek:
"Nem szolgaként tekint ránk!Nem hiszem hogy bűnösök vagyunk .És szerintem az ateistákat is épp annyira szereti mint a hívőket ,neki nincs különbség Nincs jó vagy rossz csak az élet."
1.A gyermekei ként tekint ránk. És a szolgálat amit neki kell végeznünk szent, mivel az a feladatunk, hogy hirdessük az Ő akaratát és nevét addig, míg el nem jön az ítélet napja.
2. Márpedig bűnösök vagyunk! Vagy talán ismersz olyan embert, aki még nem vétkezett? Feddhetetlenek addig vagyunk, amíg el nem követjük az első bűnünket. Ez lehet a hazugságtól kezdve a paráznaságig bármi. De bárki megbocsátást kaphat, csupán meg kell bánnia bűneit és hinnie kell az Úrban és Jézus áldozatában.
3. Minden embert szeret, még a bűnöst is.
4. Jó és rossz az mi? A Jó az amikor szeretsz valakit és megbízol benne, valamint önzetlen vagy és igazságos.
Mert az Úr ezt kéri, hogy szeressük Őt és legyünk lojálisak iránta.
Tehát van jó és rossz. Mindenkit szeret, de nem mindenki érdemli meg az üdvözülést, ezt ki kell érdemelni azzal, hogy megfelelünk az elvárásainak és nem élünk gonoszságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!