Vannak itt keresztények?
A megtérés nem köthető semmilyen "gyülekezethez". :) A megtérést egy adott történés (egy prédikáció, egy lelkigyakorlat, egy baráti beszélgetés, egy keresztyén tábor stb.) is "előidézheti". :) De lehet egy hosszabb folyamat eredménye (nálam ez volt), de szerintem ez nem olyan, hogy az ember elhatározásából jön, mert ha te eljutottál idáig, hogy "szeretnél megtérni", az már maga a megtérés (legalábbis ezesetben, amiről írsz.)
Az utolsó hozzászólásodból arra következtetek, hogy nem a történelmi egyházak egyikéhez (katolikus/református/evangélikus) szeretnél csatlakozni, de bocsánat, ha tévednék. A kései időpont és a Bibliás kérdésedből vettem ki. Az, hogy rk. Bibliád van, miért lenne gond? Minden Biblia ugyanazt írja, max. más szavakkal. :)
Nálam a megtérés (ahogy írtam is) hosszú folyamat eredménye volt, nem tudnám konkrét időponthoz kötni, mert annyira csak úgy "jött magától". :) Evangélikus középsuliba jártam, és ennek a légkörnek, közösségnek stb. köszönhető, hogy egy addig a vallás iránt abszolút közömbös emberből egy leendő teológushallgató (és remélhetőleg lelkész) vált. :)
Szóval én részemről arra kíváncsi lennék, hogy milyen gyülekezetről van szó?
Ja és hogy ne legyen teljesen off: igen, vannak. :)
Gratulálok a jó elhatározáshoz :)Mindenesetre talán jobb ,ha a gyülekeztben teszed fel inkabb ezeket a kérdéseket. Itt könnyen összezavarhatnak külömbözö világnézetü emberek.
Mindnféleképp szügség van arra,hogy elmenj a gyülekeztbe,mert ott tudsz csak növekedni a hitedben.Bár jó lenne tudni melyik is az a közösség (...)
Szerintem kérd Istent ,hogy vezessen el oda téged,ahol Ö látni akar,mert Ö a jó pásztor! (ezt velem is megtette )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!