Keresztények, istenhívők! Miért hisztek istenben?
Nem tudom hogy ebből ,hogy szűrted le hogy nekem nincs hitem.Mert ez butaság!
Én pontosan tudom hogy miben kell hinnem !azért kérdeztem ilyeneket mert szeretném megismerni a ti gondolataitokat.
A reinkarnációs dolog meg nem hülyeség.Csak egy igazán beszűkült agyú ember mondja ezt.És ha azt hiszed hogy mert én nem úgy hiszek benne mint te és ezért téged jobban szeret vagy nagyobb esélyed van a mennyországra vagy közelebb állsz hozzá akkor nagyon tévedsz.De nem válaszoltál arra hogy mi van azokkal akik születésüktől emlékszenek előző életeikre?
"A reinkarnációs dolog meg nem hülyeség"
Nem akartalak megsérteni, de ez a reinkarnációs dolog eléggé értelmetlen lenne. Hiszen ez akkor egy meg nem szűnő szenvedésekkel teli körforgás lenne. A Biblia ennél sokkal de SOKKAL ésszerűbb és logikusabb magyarázatot ad mindenre.
Gondolom gyönyörködve hallgatod a sok újjászületett ember meséjét, hogy milyen is volt ezelőtt. No ez becsapós tud lenni!
Csak hogy tudd, Sátán és az ő démonai elég nagy hatalommal bírnak. A céljuk, hogy eltérítsék az embereket az igaz hittől, szeretnék ha velük együtt pusztulna az emberiség mikor majd eljön az idő. Mivel nagy hatalmúak, simán hamis látomásokat vagy élményeket tudnak az embereknek mutatni, így aztán egykettőre annak hisz az ember amit látott és átélt, gondolok ezalatt a halálközeli élményekre és a transzba került emberekre.
Tudd meg, hogy a halál után nincs élet! Csak a nagy semmi! Elvész a tudat és minden érzéked, egyszerűen tudattalan a halott. Hiszen ez maga a büntetés, a HALÁL! Nincs utána örökkévaló szenvedés a pokolban, vagy boldog élet a mennyek országában. Tudom, hogy ezt általában a keresztény vallások nem így tanítják, de hát másat tanít a Biblia néhány helyen mint amit az URALKODÓ egyház tanít. A mennyeknek országába csupán egy meghatározott mennyiségű ember megy, pontosabban 144 000. Ezt a Biblia több helyen is írja, bocs de nincs kedvem most idézgetni belőle.
A többi ember aki megérdemli az FELTÁMADÁSBAN RÉSZESÜL! És a földön élhetnek az örökké, miután azt rendbe hozták.
Ha már ennyire mélyen belementünk amit én nem akartam elmondom ,hogy igazad van.Nem egy családtagom vagy ismerősöm hanem én emlékszem . És igen miért is hinnék egy könyvnek ?Inkább a saját gondolataimnak ,érzéseimnek hiszek.És itt szó sincs egy meg nem szűnő szenvedésről....
És ez a "démonos" dolog nem hangzik értelmetlennek?
Miért gondolod hogy a halál után nincs semmi?Tényleg ennyire félresiklott volna az ember ?mivel minden kúltúrában valami van a halál után.
És a démonoknak miért lenne a céljuk ez?
És én még mindig hangsúlyozom hogy én tudom hogy mibe kell hinnem ..én csak azért teszek fel kérdéseket mert kíváncsi vagyok a ti szemszögötökre.
A válaszokat pedig köszönöm
"És igen miért is hinnék egy könyvnek ?Inkább a saját gondolataimnak ,érzéseimnek hiszek.És itt szó sincs egy meg nem szűnő szenvedésről....
És ez a "démonos" dolog nem hangzik értelmetlennek? "
Azért hihetnél inkább a Bibliának, mert ez nem egy sima emberek által írt könyv! Ezt a könyvet maga az IGAZ ISTEN JAHVE inspirálta és ihlette!
Ha te inkább a saját magad kialakított önvallásban (vagy hogy is nevezzem?!?!) hiszel az a te dolgod. Én csupán figyelmeztetlek, hogy az ember (tehát te is) nem tökéletes. Emiatt nem lehetnek tökéletesek a gondolataid és ebből adódóan az önmagad létrehozott hitforma sem!
Viszont a Biblia mivel isten szava, tökéletes és hibátlan!
Hibát és ellentmondást is csupán azok látnak benne, akik már eleve szkeptikusan kezdik el olvasni és emiatt nem értik meg a benne rejlő igazi értelmet.
A "meg nem szűnő szenvedés" alatt azt értettem, hogy ha ez a reinkarnáció valós lenne, akkor az adott ember folyton folyvást keresztülmenne minden egyes élete során a szenvedéseken, amit ez a gonosz világ okoz. Mert ugyebár minden ember szenved az élete során, egy jó párszor. Ez pedig egy ördögi kör lenne, aminek nincs vége. De akkor hol a végzet?????????????????????????????..........
A démonos dolog miért lenne értelmetlen? Nem tudsz a létezésükről? Tudod kik ők és honnan származnak?
Elárulom: Egykor az isten angyalai voltak Luciferrel (Sátánnal) együtt. Lucifer volt az első aki elbukott, nem engedelmeskedett az Úrnak, visszaélt a tőle kapott hatalommal és önző módon az uralma alá akarta vonni az embert. Idő múlva más angyalok is vétkezte, mikor megkívánták a földön élő nőket és alászálltak, hogy közösüljenek velük. Ők lettek a Sátán csatlósai a démonok.
Azért akarják az emberiséget pusztulásba taszítani, mert tudják, hogy számukra nincs bocsánat és emiatt eljön a végső megsemmisítésüknek az ideje, emiatt akarják magukkal rántani a lehető legtöbb embert, hogy ezzel bosszúból fájdalmat okozzanak az Úrnak.
Természetesen !
Vannak akik még nem jöttek rá hogy nem vagyunk egyedül?
Vagy ezt tiltja a biblia ,hogy ilyet higgyünk?
Én olyan családban nevelkedtem ami természetesnek veszi hogy léteznek angyalok ,a teremtő és más lények is!Nem tudom miért hittük azt hogy egyedül vagyunk.....
Kedves #13/18 !
Kicsit ellent mondasz magadnak. Ha szerinted nincs reinkarnáció, akkor hogyan gondolhatod, hogy van feltámadás.
Nem egészen értem a mondandódat.
Tehát akkor van újjászületés, de nincs!?
"Nem akartalak megsérteni, de ez a reinkarnációs dolog eléggé értelmetlen lenne."
"A többi ember aki megérdemli az FELTÁMADÁSBAN RÉSZESÜL! "
----------------------------------------------
"Hiszen ez akkor egy meg nem szűnő szenvedésekkel teli körforgás lenne."
"És a földön élhetnek az örökké, miután azt rendbe hozták."
Te érzel különbséget a "meg nem szűnő" és az "örökké" tartó között.
Nem akarom kiforgatni a mondanivalódat, de szerintem ezt te is gondold át még egyszer.
(De az is lehet, hogy ugyan abban hiszel mint a kérdező..)
A reinkarnáció az, mikor a halott lelke vagy szelleme egy új testbe születik újjá és ez minden elhalálozás után megismétlődik.
Az énáltalam említett feltámadás pedig, a halál utáni egyszeri feltámasztás, ami Isten által megy majd végbe.
Mellesleg az a vallás amiben én hiszek, nem tanítja az ember szellemének létezését. Nincs halálutáni élet, ameddig az Úr vissza nem adja azt, de nem egy más személyként, ahogy azt a reinkarnáció tanítja. Ugyan az a személy lesz a feltámasztott, ugyan azzal a tudattal és személyiséggel.
Tehát nem mondtam valójában ellent magamnak a korábbi válaszomban. Remélem most már értitek a hitem alapjait némileg és a különbséget is a reinkarnációval kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!